به گزارش خبرنگار مهر، علی عطایی در جلسه پرسش و پاسخ طرح پزشک خانواده استان همدان کلیاتی در خصوص طرح پزشک خانواده ارائه کرد و گفت: برنامه پزشک خانواده برنامه ملی و در قالب سیاستهای ابلاغی رهبری و برنامه پنجم توسعه است.
وی با اشاره به اینکه هر خانواده ایرانی باید یک پزشک به عنوان پزشک خانواده داشته باشد، اظهار داشت: پزشک خانواده در مورد مسائل مرتبط با سلامت هر خانواده مسئول است و مسئولیت تأمین جامعیت خدمات، تداوم خدمات، مدیریت سلامت و تحقیق و هماهنگی با سایر بخشها را به عهده دارد.
مدیر درمان دانشگاه اضافه کرد: پس از ثبت نام مردم، پزشکان عمومی، متخصص و ماماها، تمامی خدمات سلامت توسط پزشک خانواده در کنار ماما یا پرستار انجام میشود.
وی با بیان شرایط پزشک خانواده پایگاه ارائه خدمات پزشک خانواده را مطبهای عمومی دانست و گفت: مراکز پزشک خانواده همان مراکز بهداشتی درمانی است که دانشگاه علوم پزشکی متولی آن است.
عطایی با اشاره به سطحبندی خدمات در سه سطح و خدمات ارائه شده در این سطوح، عنوان کرد: بیمار در صورت نیاز به خدمات تخصصی به پزشک متخصص ارجاع داده میشود و پزشک خانواده نمیتواند مستقیماً بیمار را به فوق تخصص ارجاع دهد.
وی افزود: فقط بیماران خاص و شیمیدرمانی و صعبالعلاج برای خدمات درمانی بیماری خاص خود نیاز به ارجاع مکرر نخواهند داشت.
مدیر درمان دانشگاه برنامه پزشک خانواده شهری را محصول هزاران ساعت نفر کار و مطالعه سیستمهای کشورهای مختلف خواند و اظهار داشت: تعریف بالینی برای بیمار اورژانسی در طرح به خوبی انجام شده و در صورت تشخیص اورژانسی بودن، تمام خدمات با همان تعرفههای در نظر گرفته شده در طرح پزشک خانواده انجام میشود و در صورت اورژانسی نبودن فرد برای ارائه خدمات رایگان به مراجعه در زمان فعالیت پزشک خانواده راهنمایی میشود.
وی اضافه کرد: مرکز راهنمایی گیرندگان و ارائه دهندگان خدمات به شماره 1590 در سراسر کشور به صورت 24 ساعته با حضور کارشناسان مجرب پاسخگوی سئوالهای مسافران در زمینه دریافت خدمات سلامتی است.
عطایی افزود: فقط افراد دارای دفترچه بیمه خدمات طرح پزشک خانواده را دریافت می کنند و سازمانهای مددکار افراد بیبضاعت را در پرداخت هزینههای دریافت دفترچه حمایت میکنند و اگر پزشک قراردادی در بحث پزشک خانواده نداشته باشد، حق دست بردن در دفترچه بیمار را ندارد.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص وجود پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان برای هر ایرانی گفت: پزشک خانواده و تیم سلامت باید برابر دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت نسبت به تکمیل پرونده الکترونیک سلامت، انجام ویزیت پایه و ثبت تمام اقدامات، ارجاعات و نتایج خدمات بهداشتی، درمانی و تشخیصی در این پرونده اقدام کند.
مدیر درمان دانشگاه اضافه کرد: پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان به مجموعه اطلاعات مرتبط با سلامت شهروندان اطلاق میشود که به صورت مداوم در طول زندگی افراد به شکل الکترونیکی ذخیره شده و به صورت مداوم در طول زندگی افراد تنظیم میشود.
وی با اشاره به استانداردهای فیزیکی محل ارائه خدمات گفت: ساعات کاری پزشک خانواده هشت ساعت در روز در دو نوبت صبح و بعد از ظهر است.
عطایی کم شدن پرداخت از جیب مردم، کاهش هزینههای غیرضروری مردم، ارائه خدمات پایه سلامت را از اهداف پزشک خانواده دانست و با اشاره به اهمیت اطلاعرسانی و تبلیغات در بیمارستان افزود: این برنامه اول شهریور به طور رسمی آغاز میشود.
وی با تأکید بر اینکه فضای بیمارستانها باید به گونهای باشد که جای جای بیمارستانها فضای طرح پزشک خانواده را تداعی کند، اظهار داشت: از هفته آینده برای هر بیمارستان یک رابط تعریف میشود تا به این ترتیب ذهن و چشم مردم را برای آشنایی با طرح پزشک خانواده آشنا کنند.
نظر شما