بهناز کاملی در گفتگو با خبر نگار مهر، بیان داشت: مکیدن پستان توسط نوزاد سینه مادر را تخلیه می کند و این امر پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری های خاص زنان، از جمله سرطان سینه را در پی دارد.
وی گفت: شیر مادر مانع از چاقی فرزند در نوجوانی و بزرگسالی می شود و نوزادانی که غیر از شیر مادر استفاده کرده اند، بیشتر به عارضه چاقی دچار می شوند.
وی بهره گیری از شیر مادر را یکی از عوامل ارتباط عاطفی قوی میان مادر و فرزند دانست و گفت: ارتباط عاطفی میان مادران و فرزندانی که از شیر جایگزین استفاده می کنند کمتر است.
کاملی تغذیه با شیر مادر را در همان لحظات اول تولد ضروری دانست و افزود: شیر مادر به دلیل تناسب ژنتیکی بین مادر و نوزاد، بهترین غذا برای نوزادان نارس است.
وی ادامه داد: از نظر اقتصادی شیر مادر مقرون به صرفه بوده و نیازی به حمل وسایل اضافه جهت شیردهی ندارد. از دیگر مزایای آن این است که دمای شیر مادر متناسب با بدن کودک است و دلیلی برای سرد و گرم کردن آن وجود ندارد.
بهناز کاملی گفت: شیردهی به نوزاد توسط مادر از بدو تولد تا دو سالگی توصیه می شود که قانون نیز در این رابطه از مادران شاغل حمایت می کند.
مشاور ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 30 دقیقه اول تولد را زمان طلایی شیردهی خواند و افزود: این عامل، تاثیرات سوء روانی و جسمی ناشی از بارداری را در مادر کاهش می دهد.
وی گفت در استان کرمانشاه 17 بیمارستان دارای بخش زایشگاه می باشند که از این میان، 16 بیمارستان دوست دار کودک می باشند. در این بیمارستان ها، 10 اقدام برای تولد نوزادان صورت می گیرد که یکی از این اقدامات شیر دادن مادر به فرزند در لحظات اولیه زندگیش است.
کاملی تصریح کرد: هرگاه نوزاد تقاضای شیر کرد مادر باید به او بنوشاند و دفعات شیر دادن به نوزاد در یک شبانه روز نباید کمتر از 12 مرتبه باشد.
وی افزود: مدت زمان نوشیدن شیر بستگی به شیرخوار دارد، هنگامی که کودک آرام گرفت و صرت بشاشی پیدا کرد و یا خود سینه مادر را رها کرد معلوم است که سیر شده است.
کاملی اضافه کرد هرچه تعداد دفعات شیردهی بیشتر باشد، زایش شیر در پستان مادر بیشتر می شود، وی به مادرانی که مشکل شقاق دارند توصیه کرد با دوشیدن شیر خود تعداد دفعات شیردهی را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه نحوه شیردهی ومراقبت های بارداری در درمانگاه ها آموزش داده می شود گفت:متاسفانه مادران کمتر به این آموزش ها توجه می کنند. امروزه شاهد استفاده گسترده از پستانک برای کودکان هستیم که پزشکان آن را گول زنک می خوانند.
وی استفاده از پستانک را عامل آلودگی، عفونت های روده ای ، اسهال کودکان و تغییر حالت فک و دندان شیرخوران دانست.
مشاور ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان تاکید کرد:مادران با برطرف کردن مشکلاتی که در شیردهی آنان به فرزندانشان وجود دارد، سلامت روحی و جسمی را به خود و کودک شیرخوارشان هدیه کنند.
نظر شما