به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج تحقیقات جدید که از اطلاعات ورزشکاران پنج دوره بازیهای المپیک تابستانی و زمستانی طی سالهای 2002 تا 2010 به دست آمده نشان می دهد که 8 درصد از ورزشکاران المپیک یا مبتلا به آسم هستند و یا نشانه های آن را دارند.
این تحقیق ورزشکارانی را شناسایی کرده که از داروی Beta2-adrenergic agonist، به عنوان یک نوع داروی آسم استفاده می کنند.
کنث فیچ از دانشگاه وسترن استرالیا به عنوان محقق این تحقیقات اظهار داشت: این شرایط در میان ورزشکارانی که در ورزشهای استقامتی شرکت می کنند بیشتر شایع است.
حمله آسم در ورزشکارانی که سن و سال بیشتری دارند نشان دهنده این است که سالها تمرین شدید می تواند یکی از دلایل ابتلا به آسم باشد.
وی افزود: تنفس هوای آلوده یا سرد نیز یکی از عوامل مهم ابتلا به آسم است که توضیحی برای عامل ابتلا به آسم در برخی رشته های ورزشی تلقی می شود اما این شرایط در تمام رشته ای ورزشی مساوی نیست.
فیچ یادآور شد: ورزشکاران مبتلا به آسم و داشتن راه های هوایی باریک همچنان در عملکرد ورزشی خود موفق بوده اند.
این محقق تصریح کرد که این احتمال وجود دارد که تمرینهای سخت تر نسبت به سایر حریفان بتواند علت ایجاد آسم در ورزشکاران باشد.
نتایج این تحقیقات در مجله طب ورزشی بریتانیا منتشر شده است.
آسم یا تنگی نفس بیماری مزمن التهابی راه های هوایی است. ویژگی آن التهاب متغیر این راهها و افزایش پاسخدهی (واکنش) آنها درمواجهه با طیف گستردهای از محرکها است.
افراد مبتلا به این بیماری دچار حملات یا دورههای شدیدی می شوند که ناشی از واکنش حساسیتی و برونکواسپاسم قابل برگشت و انسداد مجاری تنفسی است. این حملات زمانی بروز میکنند که مجاری هوایی در ریهها در اثر عوامل خاص محیط زیستی دچار بیشفعالی شده و سپس ملتهب و مسدود می شوند.
علایم مداوم این بیماری ممکن است شامل تنگی نفس، احساس فشار روی سینه، خلط و سرفه باشد. عوامل مولد بیماری آسم عوامل تحریک کننده برونزاد یا درونزاد هستند که می توانند علائم را تشدید کنند و باعث حملات بیماری شوند.
نظر شما