حمله به مدرسه فيضيه :
درچنين روزي در سال1342هجري شمسي عمال رژيم پهلوي با حمله به مدرسه فيضيه قم فجايع اسفناكي را در اين مدرسه رقم زدند . پس از تصويب لوايح ششگانه شاه در جهت حمله به اسلام و بر پايي رفراندوم قلابي بسياري از علما و مراجع عيد آن سال را تحريم كردند و حضرت امام خمينى(ره) نيز به عنوان رهبر نهضت عيد نوروز سال 1342ه.ش را «عزا» دانستند . امام خمينى(ره) متعاقب آن نخستين اعلاميه خود را محرمانه براى بعضى از علماى شهرها فرستادند: «خدمت ذي شرافت حضرات علماء اعلام و حجج اسلام دامتبركاتهم. عظم الله - تعالى - اجوركم. چنانچه اطلاع داريد دستگاه حاكمه مىخواهد با تمام كوشش به هدم احكام ضروريه اسلام قيام و به دنبال آن مطالبى است كه اسلام را به خطر مىاندازد لذا اينجانب عيد نوروز را به عنوان عزا و تسليتبه امام عصر - عجل الله فرجهالشريف - جلوس مىكنم و به مردم اعلام خطر مىنمايم، مقتضى استحضرات آقايان نيز همين رويه را اتخاذ فرمايند تا ملت مسلمان از مصيبتهاى وارده بر اسلام و مسلمين اطلاع حاصل نمايند. والسلام عليكم ورحمةالله وبركاته» روحالله الموسوى الخمينى/16 شوال1383ه ق (نهضت امام خمينى، ج1، ص315. )
روز دوم نوروز سال 1342 مصادف بود با 25شوال1383ه.ق،و شهادت امامجعفر صادق(ع) و به همين مناسبت مراسم
سوگوارى شهادت امامصادق(ع) با حضور دهها هزار نفر مردم از سراسر كشوربرگزار شد . از سوى ديگر سران رژيم پهلوي براى جلوگيرى ازشوروش مردمي عليه رژيم جمع بسيارى از نيروهاى گارد جاويدان را با لباس مبدل به قم فرستادند تا در لباس دهقانان بر عزادران هجومبرند . كاميونهاي سربازان مسلح در ميدان آستانه مقابل مدرسه فيضيه متوقف شده و ماموران امنيتي محل را در محاصره خويش گرفتند . عصر آن روز مجلس سوگوارى امام صادق(ع) برگزارشد و هزاران نفر از اقشار مختلف مردم همراه طلاب، استادان و مراجع به سوگ نشستند . هنگامى كه يكي از فضلاي حوزه علميه قم مشغول بيان فضايل رئيس مذهب جعفري بود ، ناگاه صداي صلوات بلند شد و واعظ امكان ادامه سخنراني را نيافت . در همين حال يكي از ماموران رژيم بلند شد ميكروفون را در اختيار گرفت .در همين هنگام ماموران كه لباس مبدل پوشيده بودند يك صدا شعار جاويد شاه سر دادند . اين افراد به طلاب جوان حمله كردند و طلاب نيز به دفاع از خود مشغول شدند . در اين زمان نيروي شهرباني وارد معركه شد و رگبار گلوله به سوي طلاب جوان آغاز گشت . ماموران به طبقه دوم رفته بودند وطلاب جوان را از طبقه دوم به پايين پرت مي كردند و شروع به آتش زدن البسه و كتب آنان كردند . عمال رژيم پهلوي در اين روز وحشي گري هاي بسياري مرتكب شدند . بدينترتيب فيضيه قتلگاه عزاداران امام صادق(ع) شد و صدها نفر مجروح و شهيد شدند. امام خميني در همان روز در برابر مردم عزادار فرمود: «دستگاه حاكمه با اين جنايتخود را رسوا و مفتضحساخت و ماهيت چنگيزى خود را به خوبى نشانداد دستگاه جبار با دستزدن باين فاجعه شكست و نابودى خود را حتمى ساخت. ما پيروزشديم ما از خدا مىخواستيم كه اين دستگاه ماهيتخود را بروزدهد و خود را رسواكند ... امروز وظيفه ماست كه در برابر خطراتى كه متوجه اسلام و مسلمين مىباشد براى تحمل هرگونه ناملايمات آمادهباشيم تا بتوانيم دستخائنين به اسلام را قطعنمائيم و جلو اغراض و مطامع آنها را بگيريم...»
آغاز عمليات فتح المبين :
در چنين روزي در سال 1361 ه ش عمليات فتح المبين آغاز شد . عمليات بزرگ فتح المبين در ساعت سي دقيقه بامداد روز دو شنبه دوم فروردين ماه با رمز بسم الله الرحمن الرحيم . بسم الله القاسم الجبارين و" يا زهرا" آغاز شد . اين عمليات بزرگ درچهار مرحله ادامه يافت كه طي آن سپاه چهارم عراق شامل لشكر ده زرهي متشكل از تيپ 42 زرهي ، تيپ 24 مكانيزه ، تيپ هفت زرهي و تيپ شصت پياده ، لشكر يك مكانيزه شامل تيپ يك مكانيزه ، تيپ 27 مكانيزه ، تيپ 34 زرهي و تيپ 51 زرهي ، تيپ هاي تحت امر لشكر يك و ده شامل تيپ 99 پياده ، تيپ 96 پياده ، تيپ 426 پياده ، تيپ 505 پياده ، تيپ 423 پياده و تيپ 421 پياده نابود شدند .
مجموع تلفات دشمن در اين عمليات حدود 25 هزار نفر برآورد شده است . همچنين در اين عمليات بيش از پانزده هزار تن از افراد دشمن بعثي به دست رزمندگان پرتوان اسلام به اسارت در آمدند . ضمنا بر اثر اين عمليات بيش از 360 دستگاه انواع تانك و نفربر ، 500 دستگاه خودرو ، چندين قبضه موشك زمين به هوا ، 165 قبضه توپ دشمن منهدم گرديد .همچنين بر اثر اين عمليات ظفر مند ارتفاعات شمال غربي خوزستان ، ارتفاعات 350 از لوث وجود دشمن بعثي پاك شد . علاوه بر اين شهر هاي دزفول ، انديمشك ، اهواز ، و صدها روستا از زير آتش توپخانه دور برد رهايي يافتند . دستيابي به چاههاي نفت ابوقريب در ارتفاعات تينه ، آزاد شدن سه پاسگاه ژاندرامري از استانهاي ايلام و خوزستان ، آزاد سازي فرودگاه دهلران، آزاد سازي جاده دزفول ، دشت عباس ، عين خوش ، و نهايتا رهايي بيش از دو هزار كيلومتر مربع از تصرف دشمن بعثي از ديگر دستاوردهاي اين عمليات مهم است .
امام خميني( ره) پس از اين پيروزي بزرگ پيامي صادر فرمودند :
بسم الله الرحمن الرحيم
ان تنصرالله ينصركم و يثبت اقدامكم
اخبار غرور آفرين جبهه هاي نبرد عليه قواي شيطاني را يكي پس از ديگري در يافت نمودم . قلم قاصر است كه احساسات خويش را ابراز كنم . به قواي مسلح اسلامي كه خدايشان نصرت آخرين را نصيب فرمايد ، تبريك عرض مي كنم . مبارك باد بر شما عزيزان افتخار آفرين پيروزي بزرگي را كه با ياري ملائكه الله و نصرت ملكوت اعلي نصيب اسلام و كشور عزيز ايران كشور بقيه الله الاعظم ارواحنا له الفدا نموديد . رحمت واسعه خداوند بر آن مادران و پدراني كه شما شجاعان نبرد در ميدان كارزار و مجاهدان با نفس در شب هاي نوراني در دامن پاكشان تربيت نمودند ...
ايشان همچنين در پاسخ به پيام فرماندهان نظامي به مناسبت عمليات ظفرمند فتح المبين تصريح كردند :
جوانان عزيزم و فرماندهان محترم! شما توقع نداشتهباشيد كه من بتوانم از عهده ثناي شما و شكر عمل شما برآيم. شما را همان بس كه محبوب خداي تعالي هستيد و خداي شما فرموده كه شما را كه چون سدي محكم و بنياني مرصوص در مقابل دشمنان خدا و براي رضاي او ايستادهايد دوست مي دارد و اين است جزاي شما و اين است عاقبت عمل شما.
منبع : ، جمعي از مولفين ، روزها و رويدادها
جلسه علني مجلس شوراي ملي براي اعلام جمهوري رضاخاني :
درچنين روزي در سال1303 هجري شمسي ، مجلس شوراي ملي به منظور اعلام جمهوري رضاخاني جلسه علني تشكيل داد . البته اين جلسه با اعتراض قشر هاي مختلف مردمي روبه رو شد و شمار كثيري از مردم با تجمع در برابر مجلس به ايراد شعار عليه جمهوري رضا خاني پرداختند . نهايتا جلسه مذكور بدون اخذ نتيجه اي به پايان رسيد .
رضا خان ميرپنج فرزند عباسقلي خان سواد كوهي معروف به" داداش بيك" در بيست و دو سالگي به سلك نيروهاي قزاق در آمد ودر اين مسير پيشرفت كرد . او در بيست سال آينده دوره هاي مختلف نظامي را تا فرماندهي هنگ قزاقخانه ( آترياد ) همدان طي كرد . در سوم اسفند سال 1299 هجري شمسي واحدهاي قزاق مقيم قزوين به فرماندهي رضاخان مير پنج وارد تهران شدند. كودتاي سوم اسفند 1299 با توجه به تاثيرات فراوان آن بر حيات سياسي ، اجتماعي ، فرهنگي و اقتصادي ايران واقعه اي مهم و در خور توجه است. انگليسي ها براي اجراي نقشه اي كه كشيده بودند به دو چهره سياسي و نظامي احتياج داشتند و سرانجام در اين ميان سيد ضياء الدين طباطبايي مدير روزنامه" رعد" و رضاخان ميرپنج را براي اين كار برگزيدند . رضاخان سوادكوهي كه چند سال قبل توسط" اردشير جي" به عوامل انگلستان ملحق شده بود به عنوان عامل نظامي كودتا به ژنرال" آيرون سايد" معرفي شد. در اين ميان با كمك بانك شاهنشاهي و همكاري نظامي كلنل اسمايس ، كاظم خان سياح مسعود خان كيهان ، قواي نظامي و قزاق سازماندهي شده و شرايط براي انجام كودتا و اشغال تهران فراهم شد . رضا خان در بهمن ماه همان سال در ملاقاتي با آيرون سايد توافق كرده بود كه پس از فتح تهران توسط نيروهاي قزاق مقام نخست وزيري به سيد ضياء الدين طباطبايي سپرده شود . براي اينكه رضا خان اطمينان حاصل كند كه در تصرف تهران مشكلاتي وجود نخواهد داشت ژنرال انگليسي به او اعلام كرد كه احمد شاه در جريان اين اقدام قرار دارد و نورمن سفير انگلستان در تهران مشكلات احتمالي را مرتفع خواهد كرد . سرانجام در شب سوم اسفند 1299 كودتاچيان وارد تهران شده و نقاط حساس شهر را به اشغال خود درآوردند. با فتح تهران حكومت به دست كودتاچيان افتاد . فرداي همان روز سيد ضياءالدين طياطبايي به عنوان نخست وزير رسما زمام امور را در دست گرفت. پست حساس وزارت جنگ با اندكي كشمكش در اختيار رضاخان سردار سپه قرارگرفت. پس از آن احمدشاه قاجار حكم رياست الوزرايي سيد ضياءالدين طباطبايي يزدي و سرداري سپه ژنرال رضاخان را صادر كرد. سيد ضيا ء الدين پس از دست گرفتن قدرت بسياري از شخصيت هاي سياسي را دستگير و به زندان افكند . از جمله اين شخصيت ها آيت الله مدرس بود . سيد ضياء الدين چند روز پس از كودتا به حضور احمد شاه رفت و شاه كه نسبت به جان خود به شدت بيم داشت وي را به عنوان نخست وزير كابينه جديد معرفي نمود . كابينه سيد ضياء عملا وظيفه يك محلل براي ورود كابينه رضا خان را ايفا نمود . پس از چندي مقام وزارت جنگ نيز به رضاخان واگذار شد . به اين ترتيب با حمايت انگليسي ها ، وي يك به يك پله هاي ترقي را پيمود و به تدريج به محكم كردن مواضع خود مشغول شد . اما در اين مسير رضا خان با حضور مبارزاني چون سيد حسن مدرس نمي توانست به جولان گسترده بپردازد . در دوره چهارم مجلس، رضاخان كه در مقام وزارت جنگ بود، كوشيد امور دفاعى و اقتصادى را هم در اختيار گيرد . مدرس در دوازدهم مهر 1301، در جلسه 148 دوره چهارم مجلس، نطقى عليه رضاخان ايراد كرد و بر بركناري او تاكيد نمود. طرح موهوم جمهورى خواهى نيرنگ ديگر رضاخان بود كه مدرس آن را ضد استقلال و هويت ايران و رهاورد تصميم انگلستان براى تمركز قدرت در شخص رضاخان خواند و در جهت نابودىاش گام برداشت . سرانجام گروهى از نمايندگان وابسته، به نيرنگ روى آوردند، مدرس را به بهانه آشتى با رضاخان در منزل قوام السلطنة نگاه داشتند و در غياب وى سردار سپه با 92 راى مثبت مجلسيان قدرت را به دست گرفت .
روي كار آمدن نهضت فاشيسم :
در چنين روزي در سال 1919 ميلادي نهضت فاشيسم با نام" نهضت پيراهن مشكي ها" در ايتاليا به روي كار آمد . رهبر اين نهضت را كه بعدها جنايات فرواني مرتكب شد، " بنيتو موسوليني" به عهده داشت . موسوليني سه سال بعد نخست وزير ايتاليا شد و رسما سيستم تك حزبي را در اين كشور پايدار نمود .موسوليني در سال 1883 ميلادي به دنيا آمد . وي پس از طي تحصيلات مقدماتي به روزنامه نگاري پرداخت؛ اما اين امر او را اقناع نكرد و خواست كه به طور عملي وارد حوزه سياست شود. به همين دليل تصميم گرفت كه انديشه هاي خود را در قالب يك حزب سياسي عملي سازد .
او در اين دوره دست به تاسيس يك حزب ناسيوناليست افراطي زد كه اعضاي آن تمامي لباس سياه به تن داشتند و مشغول به انجام اعمال تروريستي بودند . موسوليني در سال 1922 به مقام نخست وزيري ايتاليا رسيد و در دوران زماداري خود كشورهاي اتيوپي و آلباني را متصرف شد . وي همچنين به ياري "ژنرال فرانكو" در اسپانيا شتافت و با هيتلر پيمان مودت منعقد ساخت و به اين ترتيب پايه هاي فاشيسم را طرح ريخت . فاشيسم موسوليني بر چند اصل استوار بود كه از ميان آنها مي توان به وجود ديكتاتوري ايدئولوژي و سيطره آن برفرد فرد اعضاي حزب ، مقابله با كمونيسم ، سوسياليسم وانديشه هاي چپ گرايانه ، مقابله با انديشه هاي مردم سالارانه ، آزادي بيان و پلوراليسم ، ايجاد وضعيت ترور و وحشت از طريق نظامي گري و سازماندهي توده ها در سازمانهاي ميليتاريستي ، مقابله با يهوديان و يهودي زدايي از جامعه ، ايجاد ناسيوناليسم افراطي ، مخالفت با فرد گرايي و اعتقاد مفرط به روحيه جمع گرايي اشاره كرد. " فرانتس نويمان" مي گويد: نهضت قاشيسيتي-نازى در طبقه متوسط اضطراب بر مي انگيخت و آن اضطراب را در مجراي ويرانگري مي انداخت. موسوليني پس از اتمام جنگ جهاني دوم به هنگام فرار به سويس به دست مبارزان ايتاليايي گرفتار آمد و در بيست و هشتم آوريل اعدام شد .
رو زجهاني هواشناسي :
همه ساله چنين روزي به عنوان روز جهاني هواشناسي در كشور هاي مختلف جهان گرامي داشته مي شود . سازمان هواشناسي جهاني در واقع در اين روز تاسيس شده است .W.M.O عنوان جهاني اين سازمان است . به گفته پروفسور "گودوين اوباسي" دبيركل سازمان جهاني هواشناسي در حال حاضر علت وقوع بسياري از بلاياي طبيعي اقدامات مخرب انسان بر محيط زيست و آب و هواي جهان است.او هشدار داده است به دليل گرم شدن كره زمين سطح آب درياها در حال بالا رفتن است كه اين ميزان معادل 10 تا 20 سانتي متر است. وي مي گويد طي 50 سال گذشته 10 تا 15 درصد از يخ هاي قطبي ذوب شده اند.
روز ملي پاكستان و روز جمهوري اسلامي در اين كشور :
درچنين روزي در سال 1956 ميلادي نظام جمهوري پاكستان به طور رسمي اعلام شد . كشور پاكستان از شمال و شمال غرب با افغانستان، از شمال شرق با چين، از شرق با هندوستان از جنوب با هندوستان و درياى عمان، و از جنوب غربى با كشور ايران همسايه است. اين كشور از نظر وسعتسى و سومين كشور جهان است. پنجابيها ، سنديها ، بلوچها و پتانها يا تپانها يا پشتونها در ايالتشمال غربى از مشهور ترين اقوام در پاكستان اند . پنجابيها از نظر تعداد بيشترين گروه قومى را تشكيل مىدهند . در قانون اساسى سال1973 م، زبان ملى و رسمى پاكستان، زبان اردو اعلام شده است . دين رسمي در اين كشور اسلام است . كشور پاكستان بنابر اعلاميه 1947 ميلادي استقلال يافت و محمدعلى جناح نخستين فرماندار كل اين كشور شد .از جمهوري پاكستان تا به امروز پنج پيشنويس قانون اساسى تهيه شده است . بر اساس قانون اساسى فعلى اين كشور «جمهورى اسلامى پاكستان» در اين كشور استوار گرديده است .
تشكيل جامعه عرب :
درچنين روزي در سال 1945 ميلادي ، جامعه عرب با هدف همكاري و نزديكي كشور هاي عربي با يكديگر و همچنين در جهت ارتقاي پان عربيسم موجود در اين كشور ها ، به پيشنهاد" ملك فاروق" شاه مصر تشكيل شد . كشور هاي اردن، سوريه، عراق، عربستان سعودي ، مصر و يمن، پيمان مذكور را در قاهره مصر امضا كردند .
امضاي صلح با رژيم صهيونيستي :
در چنين روزي در سال 1979 ميلادي پارلمان رژيم صهيونيستي قرار داد صلح با دولت مصر را امضا كرد .
ريزپردازنده پنتيوم :
در چنين روزي در سال 1993 ميلادي شركت" اينتل پروسسور"، پنتيوم را به جهان معرفي كرد . پنتيوم ها كه نسل جديدي از ريز پردازنده هاي رايانه به شمار مي روند، از سرعت بالاي پردازش نسبت به نسل قبلي ريز پردازنده ها بر خوردارند . در حال حاضر پنتيوم هاي چهار به بازار عرضه شده اند . گفته مي شود ريز پردازنده" پنتيوم 5 اينتل" نيز به بازار عرضه مي شود و پس از آن نيز پنتيوم 6 به فاصله چند ماه عرضه خواهد شد . پنتيوم 5 داراي سرعتي معادل 5 الي 7 گيگاهرتز به همراه دو مگابايت حافظه است .
در گذشت كلود مونه :
درچنين روزي در سال 1926ميلادي كلود مونه نقاش مشهورفرانسوي در گذشت . وي را پدرسبك امپرسيونيسم مي شناسند .
مونه زندگي را از محيط پيرامون خود استخراج مي كرد و آن را به بوم خود منتقل مي نمود . سزان در توصيف او چنين ميگويد: «تنها يك چشم دارد؛ ولي خدايا چه چشمي!» .
تشكيل اتحاديه بين المللي فوتبال :
در چنين روزي در سال 1888" اتحاديه بين المللي فوتبال" ( فيفا) با هدف نظارت بر مسابقات بين المللي و كشوري فوتبال تشكيل شد .
نظر شما