علی اکبر پاسندی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یک هزار و 420 صیاد در استان فعالیت می کنند.
وی افزود: این صیادان در قالب 21 تعاونی صید پره در سه منطقه گمیشان، خواجه نفس و میانکاله مشغول فعالیت هستند.
کاهش میزان صید در گلستان
وی با اشاره به میزان صید در سال گذشته گفت: میزان صید صیادان مجاز در سال گذشته 454 تن بوده که این میزان نسبت به سنوات قبل کاهش داشته است.
پاسندی مهمترین دلیل کاهش میزان صید در سال گذشته را تغییرات آب و هوایی عنوان کرد و افزود: در دو سال گذشته شدت سرما در زمستان و گرما در تابستان افزایش یافته و موجب کوچ ماهیان از سواحل استان به استانهای مجاور شده است.
وی صیادان غیرمجاز را از دیگر عوامل کاهش سرانه صید برشمرد و افزود: تعداد صیادانی که بصورت غیرمجاز در استان فعالیت میکنند، زیاد است و با وجود تلاشهای شبانهروزی نیروهای یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان، آنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی با اشاره به ناکافی بودن قوانین در این زمینه گفت: جریمه صیادان غیرمجاز بسیار کم است و ناکافی بودن قوانین موجب شده آنان بعد از تحویل به مراجع قضایی و پرداخت اندک جریمه مجددا به فعالیت خود ادامه دهند.
مدیر کل شیلات گلستان گفت: برخورد با صیادان غیرمجاز نیاز به عزم ملی و اراده همگانی دارد و در این زمینه تمامی دستگاههای اجرایی استان مسئول هستند.
وی نبود شغل مناسب را از دلایل اصلی صید غیرمجاز دانست و گفت: با ایجاد اشتغال پایدار در منطقه و احداث کارخانجات صنعتی می توان تا حدود زیادی جلوی صید غیرمجاز را گرفت.
بازسازی ذخایر دریای خزر
وی بازسازی ذخایر دریای خزر را از دیگرفعالیتهای انجام شده در راستای حمایت از صیادان برشمرد و افزود: در سال گذشته 100 میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی در دریا رهاسازی شده است.
نظر شما