به گزارش خبرنگار مهر، وحید جلال زاده ظهر پنجشنبه در جلسه استانی شورای مدیریت دریاچه ارومیه افزود : در سفر دور سوم هیئت دولت به آذربایجان غربی با دستور رئیس جمهور تصمیمات خوبی برای کمک به دریاچه ارومیه و احیاء دوباره آن اتخاذ شده است.
وی انتقال آب میان حوضه ای، اصلاح شیوه آبیاری مزارع، بارورسازی ابرها و آموزش و جلب مشارکت مردم در صرفه جویی مصرف آب را از جمله راهکارهای در حال اجرا برای کمک به دریاچه ارومیه عنوان کرد.
شرایط بحرانی دریاچه ارومیه تاثیر مستقیم بر روند توسعه استانهای همجوار دارد
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه شرایط بحرانی دریاچه ارومیه تاثیر مستقیم بر روند توسعه استانهای همجوار دارد گفت: بحران دریاچه ارومیه یکی از چالشهای اساسی توسعه در منطقه است که باید با اهتمام جدی دستگاههای ملی و استانی پروژه های مصوب دریاچه ارومیه اجرایی شود.
سید جواد محمودی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت پروژه های علاج بخشی دریاچه ارومیه در حوضه آبریز آذربایجان غربی افزود: عملیات انتقال آب میان حوضه ای با کمک های استان و اختصاص منابع اعتباری فعال است و در سال آبی 90-91 نزدیک به یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب آب برای حفظ حیات طبیعی وارد دریاچه شده است.
وی اجرای آبیاری تحت فشار در 18000 هکتار از اراضی کشاورزی در سالهای 89 و 90 و تدوین برنامه تبدیل سالانه 50000 هکتار از مزارع و باغات استان به آبیاری مدرن، اجرای طرح بارورسازی و تسریع در عملیات توسعه شبکه های آبیاری در پای آب سدها را از جمله اقدامات در حال اجرا در استان عنوان کرد.
محمودی با اشاره به اهمیت ارتقا سطح آگاهی عمومی در استانهای حوضه آبریز دریاچه افزود: برای نتیجه بخش بودن پروژه های مدیریت مصرف آب، جلب مشارکت مردم و کشاورزان در اجرای طرح ها بسیار ضروری است.
وی همچنین بر اختصاص بودجه لازم برای اتمام سریع چند پروژه اولویت دار در هریک از حوضه های کاری مرتبط با مدیریت دریاچه ارومیه تاکید کرد.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب منطقه ای آذربایجان غربی نیز در بخش دیگری از این جلسه با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: میزان بارندگی حوضه دریاچه ارومیه در سال آبی 90 -91 نسبت به سال گذشته 8 درصد و نسبت به درازمدت 17 درصد کاهش دارد و تراز کنونی دریاچه ارومیه با 1270.95 متر نسبت به سطح تراز اکولوژیک دریاچه 3.15 متر پایین تر است.
مهرنگ دوستی رضایی همچنین افزود: در حال حاظر 69500 هکتار شبکه آبیاری مدرن و نیمه مدرن اراضی پای آب سدها در حوضه دریاچه در حال بهره برداری است و عملیات اجرایی بیش از 141000 هکتار نیز در حال اجرا است.
در ادامه این جلسه در خصوص برنامه های ستاد مدیریت دریاچه ارومیه و اقدامات دستگاههای اجرایی برای کمک به دریاچه ارومیه بحث و برسی شد.
نظر شما