به گزارش خبرنگار مهر، سید احمد سجادی شامگاه پنج شنبه در جمع خبرنگاران در مورد نمایشگاه « ترجمه تصویری قرآن کریم با موضوع قیامت» اظهار داشت: در این نمایشگاه بیش از 100 تابلو با موضع قیامت بر اساس آیات قرآن و روایات اسلامی به نمایش درآمده که شامل پنج بخش است.
وی با بیان اینکه تکنیک این تابلوها رنگ و روغن است، افزود: تابلوهای بخش نخست این نمایشگاه اشاره به زندگی و قبر دارد و بخش دوم به موضوع برپایی قیامت و زلزله عظیم الهی اشارت دارد.
مدیر مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اینکه در بخش سوم به موضوع محشر و برزخ پرداخته شده است، تصریح کرد: تابلوهای نقاشی این بخش اشاره به برانگیخته شدن از قبور و پرونده اعمال و تجسم اعمال دارد و با ورود به بخش تابلوهای بهشت و جهنم به پایان میرسد.
وی ادامه داد: در بخش چهارم به جهنم پرداخته شده و تابلوهای آن موضوع دوزخ را به تصویر کشیده و بخش پایانی نیز مربوط به بهشت است.
سجادی با بیان اینکه تابلوهای هر مرحله شامل حالات انسانهای خوب و بد در زمانهای یاد شده است، تاکید کرد: این تابلوها حاصل پنج سال کار تحقیقاتی و پژوهشی محققان حوزوی درباره قرآن کریم است و آیاتی انتخاب شده که قابلیت به تصویر کشیدن را دارد، ضمن اینکه آیات قرن کریم مرتبط با نقاشی و به همراه ترجمه در کنار تابلوها قرار گرفته است.
وی افزود: پس از تحقیقات لازم موضوعهای مورد نظر به سرپرست گروه نقاشان تحویل داده شد و مطابق سیر بیان شده در قرآن کریم، این تابلوها به تصویر کشیده شد.
مدیر مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان درباره چگونگی هماهنگی گروه نقاشان گفت: اعضای گروه نقاشان همزمان با یکدیگر کار میکردند و در برخی موارد سرپرست گروه نقاشان به مدت 40 روز در حال بررسی تفسیرهای مختلف بوده است تا به دقیقترین برداشت از آیه مورد نظر دست پیدا کند.
سجادی با اشاره به اینکه بیشتر کار این نمایشگاه با سرپرست گروه بوده و بقیه افراد وی را در این راه یاری کردهاند، اظهار داشت: همچنین سرپرست اصلی بر اساس طرحهای ارائه شده در ابتدا اتودی به محققان عرضه میکرد و پس از تایید یا تصحیح کار رنگآمیزی رنگ و روغن اثر را آغاز میکرد.
وی با اشاره به چگونگی رسیدن به ایده برگزاری این نمایشگاه تاکید کرد: پیش از این توسط مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان «مثلهای قرآنی» به تصویر کشیده شده بود و با توجه به تأثیرگذاری بیشتر رسانه و تصویر تصمیم گرفتیم در اقدامی جدید یکی از مهمترین موضوعهای دینی برای هر شخص یعنی قیامت را در قالب نقاشی به نمایش در آوریم.
مدیر مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان درباره میزان استقبال از این نمایشگاه گفت:این نمایشگاه در طول برگزاری با استقبال مناسب دانشجویان، دانشآموزان و عموم مردم همراه بوده است.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه تا کنون در شهرهای مختلف داخلی و خارجی مانند مشهد، تهران، قم، ونیز و آنکارا به نمایش گذاشته شده است، گفت: این نمایشگاه در دو کشور ترکیه و ایتالیا بازخورد خوبی داشت زیر مبنای آن آیات قرآنی بوده است.
مدیر مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان ادامه داد: در آینده کتابی از تصاویر این نمایشگاه به چاپ میرسد که به 180 کتابخانه در تمام دنیا فرستاده میشود.
به گزارش مهر، نمایشگاه نقاشی « آیات قیامت در قرآن » تا 25 مردادماه هر روز از ساعت 10 صبح تا 11 شب در هتل عباسی اصفهان برپاست وکارشناس مذهبی مستقر در نمایشگاه به سوالات مخاطبان جواب میدهند.
نظر شما