دکتر محمود حکمت نیا در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اینکه بسیاری از مدلهای لباس اسلامی را بیگانگان برای ما طراحی میکنند، گفت: طراحی لباسهای وزرشکاران بازیهای اسلامی بر عهده یک شرکت استرالیایی بود که این امر نکته مثبتی برای جهان اسلام بویژه کشور ما نیست.
تاکید بر طراحی بازار اسلامی
وی با بیان اینکه علوم انسانی میتواند روی عوامل تولید و تولیدگران تأثیرگذار باشد، اظهار داشت: یکی از ماموریتهای علوم انسانی طراحی بازار اسلامی بر اساس فرهنگ اسلامی میتواند باشد. از جمله اینکه ما چطور کالای متناسب با فرهنگ اسلامی را تولید و عرضه نماییم.
معاون علمی - پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین با اشاره به لزوم بازخوانی اندیشهها و ایدهها گفت: علوم انسانی و صنعت و فناوری نمیتوانند بدون بهره گیری از توان یکدیگر، آن اثرگذاری لازم را در جامعه ما داشته باشند چرا که اینها در ارتباط تنگاتنگ میتوانند موثر واقع شوند.
وی با بیان اینکه باید شرکتهای تولیدی لباس و غیره براساس یک مدل ابداعی مشخص تولید کنند، افزود: اگر یک مدل مطلوب و مورد پسند نظام وجود داشته باشد، آن وقت میتوان در صورت تخلف شرکت مذکور را مواخذه کرد.
نباید از تجاری سازی ایدههای فرهنگی بترسیم
حکمت نیا با تاکید براینکه برای شرکتهای تولید داخلی الگو و مدل کار تعریف نکردهایم، بیان داشت: همین امر باعث شده است که برندهای خارجی برای ما ایجاد الگو کرده و شرکتهای تولید کننده بومی مصرف کننده آن الگوها باشند.
وی با بیان اینکه نباید از تجاری سازی مباحث فرهنگی خود ابایی داشته باشیم، اظهار داشت: اگر این اتفاق رخ دهد میتوانیم به یک شبکه تأثیرگذار نرم تبدیل شده و ایدههای تولیدی ما با فرایند مشخصی وارد بازار میشود.
ضرورت ورود اخلاق حرفهای در صنعت
معاون علمی - پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تاکید براینکه باید موضوع لباس و پوشش به یک مبحث فرهنگی در جامعه تبدیل شود، گفت: باید طراحی و ساخت کالای تولیدی ما به نوعی باشد که با آرمانهای دینی ما تطابق داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از وظایف اصلی علوم انسانی استاندارد سازی عوامل تولید است، گفت: ورود اخلاق حرفهای در تولید یکی از کارهایی است که باید مرکز رشد علوم انسانی نسبت به آن اقدام کند.
ضرورت تشکیل کرسیهای شناسایی ایده در مرکز رشد علوم انسانی
حکمت نیا با اشاره به اینکه در کشور ما برخی نمیدانند که صاحب ایدههای خوبی هستند، گفت: یکی از کارهایی که مرکز رشد علوم انسانی میتواند انجام دهد این است که کرسیهای شناسایی ایده تشکیل دهد تا ایدههای خوب را جذب کرده و آن را حمایت کند.
وی یکی از مهمترین کارها در تدوین و دسته بندی ایدهها را ایجاد قالبهای مشخص ارزیابی کرد و گفت: باید یک گروه کارشناسی تشکیل داده و آنها طبق تجربه و تشخیص خود ایدهها را ممیزی و براساس استعدادها و قابلیتهای ایده هرکدام در قالب تعریف شدهای جانمایی شود.
معاون علمی - پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تاکید براینکه مجریان علم و فناوری باید به مرحلهای برسند که بتوانند به مدیران کشور پیشنهاد وضع قانون دهند، گفت: این امر در حوزه علوم انسانی باید نمود بیشتری داشته باشد؛ یعنی باید به مرحلهای برسیم که جایی به نام مرکز رشد علوم انسانی برای جامعه الگوی فرهنگی تعریف کند و این الگو را به عنوان یک لایحه به مجلس شورای اسلامی برای تصویب بفرستد.
قم - خبرگزاری مهر: معاون علمی - پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: طراحان و تولیدکنندگان کشور الگویی برای طراحی مدل ایرانی - اسلامی پوششهای مختلف ندارند.
کد خبر 1665269
نظر شما