به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی جعفر سبحانی در ادامه سلسله جلسات تفسیر قرآن در جمع طلاب غیرایرانی به شان نزول برخی آیات این سوره درباره ابوجهل پرداخت و اضافه کرد: اگرچه در شان نزول این آیه برداشت های مختلفی بیان شده است اما این آیه در وصف ابوجهل است که در قیامت مورد تحقیر قرار می گیرد و قرآن این تحقیر را به گرفتن و کشیدن موی پیشانی تعبیر کرده است.
وی با اشاره به وجود برخی اشکالات نوشتاری در کلمات قرآن که مربوط به صدر اسلام است تصریح کرد: خط کنونی قرآن چون مربوط به دوره ای است که نوشتار به تکامل نرسیده بود لذا اشکالات نوشتاری وجود دارد که البته ربطی به توقیفی بودن قرآن ندارد و موجب خدشه در آن نیست.
این مرجع تقلید بیان داشت: این اشکالات باید در یک مجمع کاملا علمی بررسی و بهترین رای انتخاب شود.
آیت الله سبحانی در ادامه به تفسیر سوره مبارکه قدر پرداخت و اضافه کرد: از آنجا که اسم سوره ها توقیفی نیست بنابراین میتوان هر دو عنوانی را که برای این سوره گفته اند یعنی قدر و لیلة القدر را پذیرفت.
این مفسر قرآن تعداد آیات این سوره را پنج آیه عنوان کرد و گفت: برخی تعداد آن را 6 آیه دانسته و "خیر من الف شهر" را آیه ای جدا برشمرده اند که این درست نیست.
وی با بیان اینکه این سوره در بیان فضیلت شب قدر و نزول ملائکه نازل شده است اظهار داشت: ثواب زیادی برای خواندن آن ذکر شده و از جمله توصیه شده است که وقتی با دشمن بحث و جدل می کنید و می خواهید پیروز شوید آن را بخوانید.
آیت الله سبحانی با اشاره به معنای واژه قدر گفت: گاهی قدر به معنای اندازه گیری و گاهی به معنای ارزش و مقدار بیان شده و می توان هر دو را در نظر گرفت.
استاد برجسته حوزه با اشاره به آیه اول این سوره مراد از آنچه نازل شده است را کل قرآن دانست و اضافه کرد: مراد از "ه" در انزلناه به همه قرآن بر می گردد و این که می گویند به 5 آیه اول سوره علق مربوط است درست نیست.
گفتنی است هم اکنون مرکز طبع و نشر قرآن کریم مشغول تحقیق درباره این موضوع و موضوعات مختلف مربوطه است و قرآنی با رسم الخط ملی نیز در دستور کار آنان بوده است.
قم - خبرگزاری مهر: مفسر قرآن کریم تاکید کرد: مجمعی برای بررسی اشکالات نوشتاری در خط قرآن کریم ایجاد شود تا آرای مختلف بررسی و بهترین رای انتخاب شود.
کد خبر 1665689
نظر شما