مهران بهروز فغانی، روزنامه نگار و پژوهشگر حوزه رسانه در گفتگو با خبرنگار مهر از تالیف کتاب تازه خود با عنوان «زبان مطبوعات کودک و نوجوان» خبر داد و گفت: این کتاب برگرفته از متن پایاننامه کارشناسیارشد من است که با نام «بررسی تطبیقی زبان مطبوعات کودک و نوجوان» نوشته شده است.
وی ادامه داد: من در این پایاننامه با تاکید بر دو نشریه سروش کودکان و رشد نوجوان، شیوه نوشتاری این نشریات را بر اساس روشهای پژوهشی تحلیل محتوا کرده و مولفههای نوشتاری هر کدام از آنها را دسته بندی و کدگذاری کردم که پس از یک مقایسه علمی متغیرهای مختلف موجود در آنها بررسی شده و در نهایت نیز به معرفی زبان خاص مطبوعات کودک و مطبوعات نوجوان رسیدم.
بهروزفغانی افزود: از مهمترین نتایجی که در این پژوهش به دست آمده است، معرفی و آشنایی با واژههای پرکاربرد و کم کاربرد هریک از این گونههای مطبوعات است؛ واژههایی که استفاده از آنها ثقیل است و نیز واژههایی که فهم آنها ساده است.
وی همچنین گفت: این کتاب به دنبال این نبوده که واکنش مخاطبان کودک و نوجوان به مطبوعات ویژه خود را ارزیابی کند، بلکه سعی کرده است استانداردهای اولیه برای انتشار این دست از مطبوعات به ویژه از حیث زبان نوشتاری را در خود مورد توجه قرار دهد.
این پژوهشگر حوزه رسانه همچنین از بکر بودن موضوع مورد توجه در این کتاب خبر داد و گفت: این کتاب و پایان نامه، نخستین اثری در کشور به شمار میرود که به موضوع زبانشناسی مطبوعات کودک و نوجوان توجه نشان داده است و با استفاده از نظریاتی مثل رضایتمندی و برجستهسازی نتایج مستقلی را در این حوزه ایجاد کرده است که هم اکنون نیز برای انتشار در اختیار انتشارات سروش قرار دارد.
بهروزفغانی این پژوهش و کتاب را مقدمه تالیف اثر دیگری از خود عنوان کرد و گفت: در آن کتاب من بر اساس سالهای مختلف فعالیتم در حوزه مطبوعات کودک و نوجوان و بزرگسال و جمع کردن نمونههای گسترده در این زمینه به مجموعهای از بایدها و نبایدها در حوزه نگارش مطبوعاتی برای کودک و نوجوان رسیدهام که میتواند خلاء بزرگی را در زمینه روزنامهنگاری تخصصی برای مخاطب کودک و نوجوان پر کند.
نظر شما