۱۷ مرداد ۱۳۹۱، ۱۳:۴۰

گزارش مهر/

روز خبرنگار؛ باید و نبایدها /امروز بحث از مشکلات خبرنگاران داغ است

روز خبرنگار؛ باید و نبایدها /امروز بحث از مشکلات خبرنگاران داغ است

سمنان-خبرگزاری مهر: دوباره روز خبرنگار رسید و باز هم خبرنگاران برای رفع مشکلاتشان جدی شدند و به مناسبت این روز مصاحبه می‌گیرند، گفتگو می‌کنند و مقاله می‌نویسند و دوباره هفدهم مرداد که می‌گذرد انگار همه یادشان می‌رود که چه می‌خواستند و چه باید می‌شد.‌

امسال هم مثل هر سال خبرنگاران خود را برای هفدهم مرداد، روز خبرنگار آماده می‌کنند و باز هم مثل هر سال خودشان برای خودشان جشن می‌گیرند و سعی خواهند کرد که به بهترین وجه روز خودشان را گرامی بدارند.

با توجه به اینکه در کشور ما خبرنگاری به عنوان یک شغل سخت عنوان شده اما متاسفانه خبرنگاران جایگاه خود را هنوز ندارند و مشکلات بسیاری در این حرفه وجود دارد.

خبرنگاران سکان داران انتقال اطلاعات اخبار هستند

استاندار سمنان خبرنگاران را سکان دار انتقال اطلاعات از مردم به مسئولان و از مسئولان به مردم دانست.

عباس رهی با اشاره به فعالیت صادقانه خبرنگاران در عرصه تولید خبر واطلاع رسانی شفاف و دقیق گفت: خبرنگاران افرادی هستند که اخبار رابه صورت شفاف ودقیق انعکاس می دهند.

وی در خصوص اهمیت و جایگاه خبرنگاران و نقش مطبوعات اظهار داشت: مطبوعات به عنوان عامل رشد و توسعه، ابزار نظارت و بازوی مدیران و مسئولان در انعکاس دقیق مشکلات و مسائل مردمی نقش بسزایی دارند.

خبرنگاران در راستای خدمت به مردم گام برمی دارند

استاندار سمنان تصریح کرد: مسئولان باید همکاری های لازم با مطبوعات و رسانه ها را داشته باشند.وی با اشاره به فعالیت همه ساعته و همه روزه خبرنگاران در عرصه اطلاع رسانی گفت: این قشر افرادی هستند که در راستای خدمت به مردم گام برمی دارند.

رهی با بیان اینکه اطلاع رسانی به مردم و بیان مجموعه حوادث و وقایعی که در جامعه اتفاق می افتد از وظایف اصلی دست اندرکاران مجموعه دستگاه های ارتباط جمعی است افزود: انجام این رسالت خطیر بیشتر بر دوش افرادی است که در لباس خبرنگاری انجام وظیفه می کنند.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره خبرنگار شهید محمود صارمی و کلیه شهدای گرانقدر عرصه پیام رسانی و خبرنگاری، فرا رسیدن روز خبرنگار را به کلیه خبرنگاران مطبوعات و رسانه های گروهی استان سمنان تبریک گفت و از تلاش های این عزیزان در عرصه اطلاع رسانی، گسترش اطلاعات، آگاهی، بصیرت افزایی و انعکاس مطلوب خدمات و فعالیت های نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت خدمتگزار دهم تقدیر و تشکر نمود.

ساماندهی خبرنگاران ضرورت دارد

معاون سیاسی امنیتی استانداری سمنان نیز با تاکید بر نقش خبرنگاران در عرصه اطلاع رسانی افزود: خبرنگاران از نیروهای زحمتکشی هستند که در سخت ترین شرایط در عرصه اطلاع رسانی تلاش و فعالیت می کنند.

علیرضا خلخالی با بیان اینکه خبرنگاران گاهی اوقات با نامهربانی هایی نیز مواجه هستند گفت: فعالان در عرصه خبر و اطلاع رسانی صرفا به دلیل عشق و علاقه در این حرفه مشغول هستند.

وی  با تاکید بر ضرورت ساماندهی خبرنگاران در استان سمنان، خواستار تشکیل کمیته ای برای ساماندهی خبرنگاران استان سمنان شد.

وضعیت خبرنگاری بدون توجه به گرایشات سیاسی سر و سامان بگیرد

رئیس شورای اطلاع رسانی استان سمنان افزود: وضعیت خبرنگاری در استان سمنان باید سر و سامانی بگیرد و این کار بدون توجه به گرایشات سیاسی باید در فضای صنفی دیده شود.

خلخالی با اشاره به فعالیت دو تشکل خانه مطبوعات و انجمن خبرنگاران استان سمنان در این استان  گفت: در کمتر استانی دو تشکل صنفی در حوزه خبرنگاران وجود دارد و باید به یک وحدت در تشکل ها در استان دست یافت.

معاون سیاسی امنیتی استاندار سمنان خواستار پیگیری آموزش خبرنگاران در حوزه هدفمند‌کردن یارانه‌ها برای ارائه و انتقال صحیح، شفاف، بدون ابهام و با وحدت رویه به مردم، ارزیابی سطح توانمندی دستگاه‌ها در زمینه اطلاع‌رسانی، پیگیری تهیه بانک اطلاعاتی ویژه خبرنگاران استان و سطح‌بندی خبرنگاران توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با همکاری خانه مطبوعات و انجمن خبرنگاران استان شد.

خبرنگاران بیطرفانه اخبار را انعکاس می دهند

دبیر شورای اطلاع رسانی استان سمنان با اشاره به جایگاه خبرنگاران در جامعه اظهار داشت: خبرنگاران باید با انصاف و عدالت عمل کنند.

ایرج کارخایی افزود: این قشر زحمت کش در طول سال بیطرفانه به انعکاس اخبار می پردازند.وی با اشاره به اینکه خبرنگار باید دارای دانش تخصصی و تجربه‌ کافی و مهارت عملی لازم برای کاربردی کردن آن‌ها باشد اظهار داشت: ارتباطات و داشتن روحیه‌ متناسب با نیازهای شغلی از ویژگی‌های یک خبرنگار است.

احساس تعهد نسبت به جامعه مسئولیت ‌اصلی خبرنگاران

رئیس اداره روابط عمومی استانداری سمنان مسئولیت ‌اصلی خبرنگاران را احساس تعهد نسبت به جامعه عنوان کرد و افزود: خبرنگاران مسوول حفظ حریم اطلاعات هستند و حرمت اخبار، حفظ صحت، دقت و امانت در انتشار آن‌ها برعهده‌ی آنها است.

کارخایی ذوق، استعداد و سرعت عمل بالا، روابط عمومی‌ بسیار قوی، داشتن حس مسئولیت اجتماعی و روحیه‌ جسارت هوشمندانه و خطرپذیری را از دیگر ویژگی خبرنگاران برشمرد.وی مهم‌ترین مسئولیت خبرنگاران را انتشار اخبار در سریع‌ترین زمان ممکن دانست و افزود: خبرنگاران باید زودتر از سایر سوژه‌های مورد نیاز مردم را شناسایی و شکار کنند و آن‌ها را در بسته‌بندی مناسب و به‌صورت جامع به اطلاع مردم برسانند.

همکاری مناسب خبرنگاران استان سمنان با روابط عمومی دستگاه های اجرایی

کارخایی افزود: در استان سمنان نیز خبرنگاران در راستای رسالت اطلاع رسانی خدمات و فعالیت های خوبی با همکاری مناسبی که با روابط عمومی های دستگاه های اجرایی دارند، انجام می دهند که جای سپاس و تشکر دارد.

دبیر شورای اطلاع رسانی استان سمنان افزود: خبرنگاران با اطلاع رسانی خود در توسعه و استفاده از ظرفیت و توانائی های موجود این استان نقش مهمی را ایفا می کنند.

کارخایی با اشاره به سالروز شهادت خبرنگار صارمی گفت: صارمی، ارزش و مقام قلم را می شناخت و می دانست که وارد چه صحنه ای شده و قصد انجام چه کاری را دارد. او به رسالت خود در اطلاع رسانی ، آگاهی بخشی و تنویر افکار واقف بود و در انجام این وظیفه خطیر نیز جان شیرینش را فدا کرد.

خبرنگاران چشم بیدار مردم هستند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه خبرنگاران چشم بیدار مردم هستند گفت: خبرنگاران باید با هوشیاری و دقت تمام، همه تصمیمات، اقدامات و تحولات مربوط به مسائل عمومی کشور را رصد کنند، نقاط قوت و ضعف آنها را به درستی و فارغ از انگیزه های خطی و جناحی بیابند و با مشاهده هر عمل خلاف مصالح و منافع ملی، صدای آژیر خطر را به صدا در آورد و هشدار بدهد و مردم و مسئولان را نسبت به آنچه که در حال وقوع است حساس کند.

محمدرضا سوقندی افزود: خبرنگار گوش شنوای مردم است به این مفهوم که باید همه حرفها و سخنان منطقی و اصولی را از زبان هر کس که هست بشنود. 

خبرنگار زبان گویای مردم است

وی با اشاره به اینکه خبرنگار زبان گویای مردم است به این معنا که باید پی جویی مسائل و مشکلات مردم باشد و راه حل ها را از مسوولان ذیربط مطالبه کند اظهار داشت: زبان خبرنگار زبان پرسشگری است و این پرسشگری را باید از موضع حق جویی و دستیابی به حقیقت انجام دهد.

سوقندی در خصوص نقش مطبوعات در انسجام اجتماعی گفت: وحدت و انسجام در سایه همفکری، همدلی وهمکاری پدید می آید که جان ومایه آن انسجام اطلاعات و تبدیل آن به آگاهی است.

وی تصریح کرد: ایجاد خلاء اطلاعاتی و آگاهی و یا عدم اطلاع رسانی به موقع موجب رخنه وشکاف در سطح افکار دل ها و رفتارها می شود.

وحدت و وفاق لازمه کار خبر و خبرنگاری

سوقندی با بیان اینکه در کار خبر و خبرنگاری باید وحدت و وفاق وجود داشته باشد گفت: چرا که با این کار می‌توان از اختلاف سلیقه‌ها جلوگیری کرد و وجود خانه مطبوعات و انجمن خبرنگاران می‌تواند به این وفاق و همدلی کمک فراوانی کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان افزود: باید بکوشیم خبرنگاران را در سطح استان طبقه‌ بندی و رتبه‌ بندی کنیم که خبرنگار فعال و غیرفعال مشخص شود تا بهتر بتوان به این افراد کمک و از آنها حمایت کرد.

سوقندی اظهار داشت: در غیاب رسانه یا ضعف آن یا جهل گسترش می یابد با شایعه رشد می یابد و یکی از مهمترین ابزارهای فروپاشی درونی در بستر اجتماع شایعه و ورود اطلاعات ناسالم به رگه های جامعه است لذا با ایجاد بستر مناسب برای اطلاع رسانی و آگاهی، مطبوعات می توانند نقش خود را ایفا نمایند.

وی افزود: آنچه پر واضح است اینکه مدل والگوی انسجام اجتماعی در نظام جمهوری اسلامی مبتنی برآموزه های دین مبین اسلام و سیره اهل بیت(ع) و در چار چوب اسناد بالادستی و مصالح امت اسلامی است.

راهبرد جامعه مطبوعاتی و رسانه ای استان سمنان تعریف شده است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بیان داشت: در استان سمنان راهبرد خود را در  تشکیل جامعه مطبوعاتی ورسانه ای تعریف نمو ده ایم.

وی با بیان اینکه استان سمنان نیازمند تشکیل جامعه مطبوعاتی است و در این میان اصناف وتشکل های مطبوعاتی نقش زیادی در شکل گیری جامعه مطبوعاتی استان دارند.

سوقندی تصریح کرد: مطبوعات ورسانه ها که غالبا در بخش های مردمی وغیردولتی شکل گرفته اند نیازمند اصناف وتشکل هایی هستند که جامعیت و توان لازم رابرای انسجام بخشی داشته باشند و در چارچوب قانون شکل بگیرند.

انجام کار مطالعاتی لازمه شناسایی مشکلات نشریات استان سمنان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، شناسایی مشکلات نشریات استان سمنان را نیازمند کار مطالعاتی با مشارکت خود آنان عنوان کرد و گفت: اما مشکلات عام آنان را می توان در ضرورت نگاه حرفه ای،اخلاق رسانه ای، اقتصادمطبوعات، توزیع مناسب و به موقع نشریات و همچنین انسجام صنوف و تشکل های مطبوعاتی وساماندهی توزیع آگهی های خلاصه نمود.

سوقندی افزود: می توان از ارتباط بیشتر با اصحاب مطبوعات، آموزش وتوانمند سازی آنان توجه به حوزه های اقتصادی وحمایتی وانجام مطالعات وپژوهش وتوجه به مطبوعات شهرستانها به عنوان راهکارهای مناسبی برای کاهش یا حل مشکلات نام برد.

وی همچنین از طرح مطالعاتی و پژوهشی جهت تحلیل محتوای مطبوعات استان سمنان خبر داد و گفت: با تهیه این طرح می توانیم ارزیابی دقیقی از محتوای مطبوعات وجهت گیری های آن در استان داشته باشیم.

وی افزود: همچنین درصدد برگزاری نمایشگاه و جشنواره مطبوعات در استان برای ارزیابی دقیق تر از کارکرد بخش های مختلف مطبوعات می باشیم.

59 نشریه در استان سمنان مجوز انتشار دارند

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان  با بیان اینکه استان سمنان 24 نشریه خبری فعالیت می کنند گفت: از این تعداد 11نشریه در سمنان، هفت نشریه در شاهرود، دونشریه در دامغان،سه نشریه در گرمسار و یک نشریه در مهدیشهر در حال فعالیت هستند.

امیرهوشنگ باهنر تصریح کرد: این تعداد شامل یک روزنامه، 10 هفته نامه، سه دو هفته نامه  و 10 ماهنامه است.

وی همچنین با بیان اینکه 35 نشریه در استان سمنان در زمینه اداری، دانشگاهی و تخصصی ها مجوز داده شد افزود: هم اکنون 25نشریه دراین زمینه  در حال انتشار هستند.به گفته وی هم کنون در مجموع 59نشریه در استان سمنان مجوز انتشار و فعالیت دارند. 

14نشریه غیرفعال در استان سمنان 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان سمنان اضافه کرد: در این استان  20 نشریه به صورت منظم و مرتب در حال فعالیت و متاسفانه 14نشریه هم غیرفعال هستند.

باهنر با اشاره به اینکه در حال حاضر شش متقاضی برای گرفتن مجوز نشریه در استان سمنان وجود دارد اظهار داشت: از این تعداد پنج در خواست در زمینه نشریه تخصصی و دانشگاهی بوده و یک درخواست هم برای شخص حقیقی می باشد.

وی ادامه داد: با توجه به جمعیت استان سمنان و به خصوص قشر دانشجویی، داشتن این تعداد نشریه برای استان یک وجهه فرهنگی و اجتماعی مثبت را رقم زده است و خوشبختانه در استان سمنان نشریه زرد منتشر نمی شود و به نظر من در آینده  شاهد نشریات پایدار و رو به رشد در استان خواهیم بود.

باهنر، بحث کاغذ را از عمده ترین مشکل نشریات عنوان کرد و گفت: این امر باعث شده تا حدودی فعالیت نشریه ها دچار مشکل شود.

ضرورت حضور خبرنگاران در دوره های آموزش حرفه ای خبرنگاری

 وی با بیان اینکه خبر نگاران خوب و خبره ای در استان سمنان در حال فعالیت هستند که برای بهتر شدن فعالیت این قشر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در حال پیگیری بر گزاری دوره آموزش حرفه ای خبرنگا ری برای  تمام خبرنگاران می باشد گفت: لازمه فعالیت خبرنگاران در نشریات گذراندن این دوره ها است که از سوی اداره  کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بر گزار می شود.

وضعیت کیوسک های مطبوعاتی دراستان سمنان مطلوب نیست

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر ستان سمنان در خصوص وضعیت کیوسک ها ی مطبوعاتی در این شهر اظهار داشت: همه می دانند وضعیت کیوسک های مطبوعاتی در این شهر رضایت بخش نیست. 

وی تصریح کرد: با توجه با این موضوع که کتابفروشی ها ،دکه های مطبوعاتی از شا خصه های یک شهر فرهنگی محسوب می شود و فقط متوالی رسیدگی به کیوسکهای مطبوعاتی اداره فرهنگ و ارشاد هم نیست، طبق قانون ما تلاش می کنیم تا  وظایف اداره فرهنگ و ارشاد که صدور مجوز برای متقاضیان در این زمینه است را در کوتاه ترین زمان انجام دهیم.

محمدرضا خطیبی افزود: اما موضوع بالا بودن اجاره این کیوسکهای مطبوعاتی است که افراد با  فروش مطبوعات از عهده آن بر نمی آیند و به نا چار در کنار مطبوعات اقدام به فروش چیز های دیگر مانند خوراکی می کنند که این امر باعث می شود درگیر قوانین بهداشتی شوند و بهداشت که با سلامت مردم سرو کار دارد وارد عمل شود.

وی افزود: خوشبختانه شهرداری دارای سازمان فرهنگی است و همین باعث شده تا این سازمان هم وارد شود تا مشکلات کیوسکهای مطبوعاتی در شهرستان سمنان حل شود خیلی از افراد در سمنان اشتراک مطبوعات را دارند و در خیلی از سوپر مار کت ها که امکان فروش نشریات وجود دارد، نشریات عرضه می شود و در عرضه نشریات خلع وجود ندارد اما از آنجایی که کیوسکهای مطبوعاتی نقش جامعیت و دایره المعارف را برای فروش مطبوعات دارند باید این مشکل در اسرع وقت حل شود.

به گفته وی، هم اکنون دو کیوسک مطبوعاتی در این شهر در حال فعالیت هستند و به نظر من  باید حداقل هفت  کیوسک دیگر در این شهر ایجاد شود.

برای خبرنگار شدن در استان سمنان هیچ محدودیت و ضابطه ای وجود ندارد

رئیس انجمن خبرنگاران استان سمنان نیز با اشاره به اینکه برای خبرنگار شدن در استان هیچ محدودیت و ضابطه ای وجود ندارد، گفت: ساماندهی مناسبی در وضع خبرنگاران در استان سمنان وجود ندارد.

محمد تقی قدس افزود: هر صنفی آئین‌نامه دارد تا بر اساس قوانین صنف وارد آن حرفه شوند، اما متاسفانه در جامعه خبرنگاری از این معیارها و ضابطه‌ها خبری نیست.

این خبرنگار که خود سرپرست یک روزنامه سراسری در استان سمنان است با اشاره به اینکه  خبرنگاران باید در همه زمینه ها و علوم دارای تخصص باشند اظهارداشت: برخی خبرنگاران نشریات استان سمنان صلاحیت‌های لازم را ندارند. 

ساماندهی مناسبی در وضعیت خبرنگاران در استان سمنان وجود ندارد

رئیس انجمن خبرنگاران استان سمنان تاکید کرد: برخی خبرنگاران فعال در نشریات استان سمنان صلاحیت‌های لازم حرفه خبرنگاری را ندارند.

قدس افزود: ساماندهی مناسبی در وضعیت خبرنگاران در استان سمنان وجود ندارد. 

وی تصریح کرد:‌ هر صنفی آیین‌نامه و ضابطه‌ای دارد تا کسانی که می‌خواهند وارد آن حرفه شوند و اشتغال پیدا کنند، باید آن صلاحیت‌ها را داشته باشند. 

رئیس انجمن خبرنگاران استان سمنان افزود: اما متاسفانه در جامعه خبرنگاری از این معیارها و ضابطه‌ها خبری نیست.  

قدس گفت: مسئولان نشریات استانی برای اینکه در مجامع مختلف نماینده داشته باشند، کسانی را در کار وارد می‌کنند که صلاحیت‌های لازم را ندارند. 

تخصص در رشته، فن و حرفه، لازمه کار خبرنگاری

وی با بیان اینکه هر خبرنگار علاوه بر صلاحیت‌های عمومی باید دو صلاحیت اصلی داشته باشد، این صلاحیت‌ها را تخصص در فن و حرفه خبرنگاری و تخصص در رشته مورد فعالیت اعلام کرد.رئیس انجمن خبرنگاران استان سمنان گفت:‌ تخصص در رشته مورد فعالیت و گروه‌بندی رسانه‌ها عمدتا در رسانه‌های بزرگ و در سطح ملی امکان‌پذیر و در استان‌ها پرداختن به آن مشکل است اما می‌توان آگاهی‌های خود را در حوزه‌های مختلف افزایش داد.

قدس تصریح کرد: شیوه نگارش و تنظیم خبر و آموختن فنون مصاحبه در صلاحیت تخصص در فن و حرفه خبرنگاری باید مورد توجه باشد و خبرنگاران در این عرصه به خوبی شناسایی شوند. 

خبرنگاران مشکلاتشان را مطرح کنند 

رئیس انجمن خبرنگاران استان سمنان با بیان اینکه باید در عضوگیری در رسانه‌ها احتیاط شود، ادامه داد: طبقه‌بندی خبرنگاران از مراحل بعدی است و پس از طبقه‌بندی می‌توان آموزش‌های لازم برای هر طبقه را ارائه داد.

قدس گفت: نابسامانی در ساماندهی و پرداخت هدیه رئیس جمهور به خبرنگاران در استان سمنان هنوز وجود دارد و بسیاری از افراد این هدیه را دریافت نکرده‌اند.وی با انتقاد از خبرنگاران به علت بیان نکردن مشکلات خود، گفت: خبرنگاران وظیفه دارند که مشکلاتشان را مطرح کنند.

قدس افزود: اگر چه این انجمن کاستی‌هایی دارد اما خبرنگاران نیز از تشکیل این انجمن تاکنون هیچ گونه پیشنهادی برای رفع مشکلات و کاستی‌ها ارائه نداده‌اند. 

انجمن خبرنگاران استان سمنان 100 نفر عضودارد 

رئیس انجمن خبرنگاران استان سمنان تعداد اعضای انجمن خبرنگاران استان سمنان را 100 نفر اعلام کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات خبرنگاران نداشتن آموزش لازم برای فعالیت در این حرفه است.

قدس با بیان اینکه این انجمن تاکنون موفق به برگزاری یک دوره کلاس آموزشی برای اعضای خود شده است، افزود: برای برگزاری دوره‌های بعدی نیز تلاش شد اما به دلایلی موفقیت‌آمیز نبود.

رئیس انجمن خبرنگاران استان سمنان از جمله فعالیت‌های مثبت انجمن خبرنگاران استان سمنان را پرهیز از هدیه دادن به افراد خاص و عده‌ای محدود در روز خبرنگار عنوان کرد. 

قدس علت اصلی رفع نشدن مشکلات خبرنگاران به صورت اساسی و ریشه‌ای را نبود اتحاد و ساماندهی نشدن آنها عنوان کرد.

وی  تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان باید برای شناسنامه‌دار کردن و ساماندهی خبرنگاران و ایجاد بانک اطلاعاتی آنها اقدام کند تا تعداد خبرنگاران فعال مشخص شود و برای رفع مشکلات آنها نیز اقدام شود.

قدس گفت: چنانچه خبرنگاران می‌خواهند که در تشکل‌های صنفی آنها تغییراتی ایجاد شود باید خودشان همت کنند و با مراجعه و پیگیری و ارائه پیشنهاد وضع موجود را تغییر دهند. 

خبرنگار در جهت برآورده کردن نیازهای جامعه حرکت کند

خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در استان سمنان گفت: یک خبرنگار حرفه‌ ای باید علاوه بر دانش و بینش عمیق، شناخت دقیقی از جامعه‌ هدف داشته باشد و در جهت برآورده کردن نیازهای جامعه حرکت کند.

سید رضا عظیمی، صداقت، امانت‌داری، مشی مومنانه و صادقانه را از ویژگی‌های یک خبرنگار و روزنامه‌نگار حرفه‌یی دانست.وی در مورد مسئولیت‌های خبرنگاران گفت: خبرنگاران علاوه بر این که مهندسان افکار عمومی هستند، مهندسان ذهنیت و ذائقه‌ی مردم هم به شمار می‌روند و روزنامه‌نگاران می‌توانند ذهنیت و ذائقه‌ی جامعه را تغییر دهند لذا نسبت به مسوولیتی که بر عهده دارند طبیعتا وظایف و رسالت آن‌ها هم خطیرتر می‌شود.

عظیمی گفت: درعصر ارتباطات اهمیت خبر به گونه ای است که رسالت خبرنگاران صرف اطلاع رسانی و انتقال خبر نیست و حتی در تصمیم سازی ها نیز خبرنگاران اثر گذارند. 

خبرنگار تنها یک فرد نیست بلکه زبان مخاطبان رسانه‌ای است 

خبرنگار هفته نامه شاهوار، با بیان اینکه اخراج خبرنگاران از جلسات و نشست ها ساده‌ترین، ابتدایی‌ترین و توهین‌آمیزترین واکنشی است که یک مقام مسئول برای فرار از واقعیت ها می‌تواند انجام دهد گفت: گویا برخی از مسئولان فارغ از مناصب حقوقی و حقیقی‌شان به این امر بی‌توجه‌اند که خبرنگار تنها یک فرد نیست بلکه زبان مخاطبان رسانه‌ای است که اخبار و مطالب آن رسانه را پیگیری می‌کنند.

محسن صفا گفت: بی‌شک فهم رسانه‌ای و سواد رسانه در دنیای امروز به گونه‌ای است که کمتر کسی می‌تواند از اهمیت آن فارغ باشد، اخراج خبرنگاران از جلسات یعنی  تعداد بسیاری از مخاطبان را اخراج کرده اند.

صفا با بیان اینکه وقتی روزنامه‌نگار یا خبرنگار به برنامه‌ای دعوت می‌شود به این معناست که اجازه دارد تمامی مطالب عنوان شده در آن جلسه را بدون کم و کاست و با واقعیت بیان و اطلاع رسانی کند افزود: بنابراین نباید اخراج و به او توهین شود.

وی ادامه داد: به هر حال سیر برخوردها باعث کاهش منزلت رسانه‌ها و ناامن شدن شغل خبرنگاری در جامعه ایران می‌شود و بی‌تردید هیچ کس از تضعیف رسانه‌ها و کاهش منزلت آنان سود نخواهد برد.

صفا تصریح کرد: پویایی و سرزنده بودن رسانه‌ها و خبرنگاران، شاخص نشاط جامعه است و سکوت، رکود و خمودگی مطبوعات خود دلیلی بر بن‌بست حرکت جامعه به حساب می‌آید. 

حقوق خبرنگاران یک پنجم سایر مشاغل است

خبرنگار روزنامه خراسان در سمنان گفت: خبرنگار در قبال مردم و کشور همانند نبض ملت عمل می کند یعنی در برابر هر نارسایی و بیماری و تهدیدی که پیکره عظیم اجتماع را در معرض آسیب قرار دهد، هوشیار است و به محض درک خطر و مشاهده علائم بیماری، بلافاصله شروع به تپش می کند و با هوشیاری تمام جامعه را از تهدید و آسیب ها آگاه می سازد. 

سمیه عبدالهی افزود: سطح درآمد خبرنگاران نسبت به دیگر مشاغل به شدت پایین‌تر است؛ حقوق خبرنگاران و روزنامه‌نگاران یک‌پنجم سایر مشاغل تخصصی دیگر است که این مساله در روند زندگی خانوادگی و کار خبری آن‌ها تاثیر نامطلوبی می‌گذارد.

او ادامه داد: باید وزارت ارشاد به سمت ترمیم معیشتی خبرنگاران حرکت کند که شامل خبرنگاران دولتی و خصوصی نیز می‌شود؛ وضعیت موجود در شان خبرنگاران نیست. 

اقدامی عملی موثر و درخور شان و منزلت خبرنگار، صورت نگرفته است

خبرنگار روزنامه پیام استان سمنان یکی دیگر از خبرنگاران استان گفت: 14سال از شهادت شهید صارمی می‌گذرد، از برکت خون او و دیگر شهدای عرصه خبر و اطلاع رسانی در کشور، روز 17 ‪ مرداد، بنام روز خبرنگار نامگذاری شده است.

علیرضا عربی افزود: در این سالها اگر چه فراز و نشیب های سیاسی کشور موجب شد تا نگاه مسئولان به خبرنگار و مقام و منزلت او در جامعه قدری متحول شود، اما هنوز بصورت عملی اقدامی موثر در مورد این رویداد مهم و در شان و منزلت خبرنگار، صورت نگرفته است. 

روز خبرنگار بهانه ای برای توجه به نیازهای واقعی خبرنگاران

خبرنگار روزنامه پیام استان سمنان تصریح کرد: برپایی‌ آیین های تجلیل و گرامیداشت این روز، تنها می‌تواند، بهانه و فرصتی باشد تا از سوی مسئولان ذیربط، ارزشمداری و قداست روز خبرنگار در چارچوب قوانین و مقررات ویژه بازآفرینی شده، همچنین حرکتهای اساسی برای توجه به نیازهای واقعی خبرنگاران صورت گیرد.

عربی با بیان اینکه اگر چه خبر نگاری جاذبه های خاص خود را دارد اما فراتر از آن مشکلات ویژه ای هم پیش روی اهالی این عرصه بویژه در شهرستانها وجود دارد افزود: از مشکلات معیشتی و کمبودهای مالی و ... که بگذریم از یادمان نمی رود رفتار مسوولانی که با مطالب تعریفی و تبلیغات کاذب شیفته خبرنگارند و با انتقادها و بیان نارساییهای دستگاه مربوطه این قشر را مزاحمان خود می پندارند.

وی در پایان تصریح کرد: زیبنده باد روز خبرنگار، امیدوارم روزی بیاید تا این روز به معنای واقعی خود زیبنده خبرنگاران باشد. 

گزارشگر مهر: عصمت سالار

کد خبر 1666685

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha