مصطفی زارعی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: بر اساس دستورالعمل شرکت منابع آب کشور باید میزان هزار و 500 لیتر در ثانیه آب از میناب به بندر عباس منتقل شود که به دلیل کاهش منابع این مقدار به هزار لیتر در ثانیه کاهش یافته است.
زارعی اظهارداشت: در پی عدم بارندگی مناسب از فصل بارنگی سال 89 تا کنون و با کاهش یافتن شدید آب سد استقلال انتقال آب به کشاورزان و صیفی کاران مینابی قطع و میزان 700لیتر در ثانیه آب برای باغداران از طریق شرکت میناب رود داده می شود.
وی با اظهار اینکه وضعیت کمی آب بندر عباس به واسطه کاهش شدید آب سد استقلال میناب ایده آل نیست، ادامه داد: برای جبران کسری آب بندر عباس با استفاده از آب 15حلقه چاه اضطراری موجود در بستر رودخانه میناب و با انتقال میزان 500 لیتر در ثانیه به بندرعباس نیاز آب شرب مرکز استان تامین می شود.
وی یادآورشد: طی سالهای اخیر با هدف تامین آب باغداران شهرستان تعداد 58حلقه چاه در میناب حفر شد که میزان هزار و 200 لیتر آب در ثانیه از منابع آب زیر زمینی برای مصارف کشاورزی برداشت می شود.
زارعی اضافه کرد: اگر فصل بی بارانی ادامه داشته باشد و برداشت ها از منابع آب زیرزمینی به همین منوال صورت پذیرد در آینده ای نزدیک شاهد پایین آمدن دی سی آب و شور شدن آن خواهیم بود.
وی در ادامه اظهار داشت: این شرکت با استفاده و نصب کنتورهای هوشمند در چاه های آب و قطع برداشت آب طبق برنامه زمانبندی مشخص شده برای جلو گیری از وقوع فاجعه های احتمالی تلاش می کند.
این مسئول در خصوص ظرفیت ذخیره سازی سد استقلال و وضعیت کنونی این سد گفت: سد استقلال میناب با ظرفیت ذخیره سازی 80 میلیون متر مکعب آب را در دریاچه خود دارد که بر اساس ارتفاع آب 38 میلیون متر مکعب آن قابل برداشت است، اما بدلیل عدم لایروبی و نامشخص بودن میزان لجن موجود در کف دریاچه گمانه زنی ها برای تشخیص صحیح میزان باقی مانده ذخیره آب این سد به حدس و گمان بستگی دارد.
وی عنوان کرد: برای اندازه گیری لجن موجود در کف دریاچه به دستگاه هیدرو گرافی نیاز است که با شرکت مربوطه انعقاد قرارداد شده است و طی روزهای آتی عملیات تشخیص آغاز خواهد شد.
زارعی تاکید کرد: آب سد شمیل برای تامین آب مصرفی کشاورزان میناب در نظر گرفته شده اما این آب تنها به دو الی سه روستای واقع در شمال میناب انتقال داده شده است.
نظر شما