به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام میرزا حسین معتمدی فر ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران و هنرمندان شهرستان میناب که در دفتر وی برگزار شد، با اشاره به اهمیت هنر و هنرمند افزود: یک هنرمند می تواند با استفاده از هنر به الگویی برای جامعه تبدیل شود و با بیان درد مردم به عنوان زبان عمومی و همه گیرهمه مرز ها را در هم درنوردد.
معتمدی فر افزود: هنرمندان نباید برای رسیدن به شهرت و مقام فعالیت داشته باشد زیرا به دنبال شهرت بودن یک آسیب جدی برای هنرمندان خواهد بود.
وی از اباهه گری و بی توجهی به مسائل اعتقادی در عرصه هنر به عنوان بزرگترین آسیب بخش هنر یاد کرد و بیان داشت: نباید مسائل را باهم جمع ببندیم به طور مثال باید توجه داشت که بین بی حجابی و روزه داری تفاوت های زیادی وجود دارد.
وی با ذکر اینکه اصولا انسانها نیازمند پرکردن خلاء های معنوی خود هستند، یادآور شد: کارهای هنری برای ماندگاری باید، رنگ و بوی دینی به خود بگیرند زیرا تاکنون در جهان اثبات شده هرچیز که سبقه معنوی به خود گرفته، ماندگار شده است.
امام جمعه میناب با اشاره به داستان حضرت موسی و قوم بنی اسرائیل و ساخت هنرمندانه مجسمه گوساله سامری توسط هنرمندان آن عصر، از هنر به عنوان تنها چیزی یاد کرد که توانسته در طول تاریخ بشر در مقابل جریان انبیا بایستد.
وی هنر را مرزی دانست که هنرمند درصورت عبور و انحراف از آن به دره های نابودی و عصیان کشانده خواهد شد و ادامه داد: هنر به عنوان زبان مشترک تمام دنیا است و کوچک و بزرگ هم نمی شناسد.
معتمدی فر خطاب به هنرمندان شهرستان تصریح کرد: هنرمندان برای رشد از تقلید پرهیز کنند و با نگاه نو به واقعیت های جامعه ، آثار خود را با با استفاده از حرف و درد دل مردم محیا کنند.
وی وارد شدن هنرمندان به فضاهایی که تاکنون کسی وارد نشده است را از عوامل موفقیت و تاثیرگذاری عنوان و اضافه کرد: احیای قصه های بومی و محلی، فرهنگهای مخصوص و آیین های موجود در منطقه و استفاده از روایات ائمه اطهار می تواند در توسعه و رشد هنرمندان شهرستان میناب مفید باشد.
وی افزود: میناب دارای یک فضای بسته و سنتی است که برخاسته از اعتقادات پاک مردم منطقة است، هنرمندان متعهد شهرستان برای نفوذ و تاثیر بیان در دل مردم می بایست با تاسی از روایات و باورهای بومی و محلی ،منتظر باشند تا در مرور زمان مزد تلاش خود را بگیرند.
وی عنوان کرد: متاسفانه در سنوات اخیر، دولتهای مختلف از فرهنگ تعاریف و تعابیر متفاوت و ترجیحا به دلخواه خود داشته اند و این بزرگترین عامل محجوری و مظلومیت هنرمندان و به ویژه فعالان فرهنگی و هنری میناب بوده است.
وی با اشاره به بهره برداری از در آمدهای نفتی در بخشهای مختلف کشور افزود: ما شاهد تزریق دلارهای به دست آمده از فروش این سرمایه ملی در اکثر مقولات هستیم به جز بخش فرهنگی که به واسطه عدم درک مناسب از تاثیر گذاری این سلاح پنهان همواره مظلوم واقع شده است.
وی افزود: بنده به عنوان رئیس شورای فرهنگی شهرستان هنر و هنرمندان را دوست دارم و هیچ وقت خود را در مقابل این حرکت عظیم و تاثیرگذار ندیده ام و در صورت اطلاع از برنامه ها و تاریخ اجرای آنها با هدف حمایت از هنر و هنرمند مینابی از آن استقبال خواهم کرد.
در این جلسه که با حضور هنرمندان، خبرنگاران و کتابداران میناب در دفتر امام جمعه شهرستان برگزار شد، رضا اوژند رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میناب به همراه حبیب الله ناصری مسوول بسیج هنرمندان،علی ذاکری نماینده خبرنگاران، علی رحیمی مسئول انجمن نمایش، غلام امینی مسئول انجمن شهر و ادب، فاطمه هیبتی مسئول انجمن هنرهای تجسمی، سهرابی مسوول انجمن موسیقی، صبور مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان، ملکی مسئول انجمن قرآن و عترت و یاسمن عباسی یکی از نخبگان داستان نویس شهرستان به بیان گزارش و نقطه نظرات خود پیرامون مشکلات و موانع فرهنگ و هنر میناب پرداختند.
نظر شما