مرتضی داستانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به روز خبرنگار عنوان کرد: روز خبرنگار در این سالها فقط تبدیل به روز تجلیل از خبرنگار شده در حالیکه شایسته است در کنار تجلیل، یک بازنگری در زمینه رسالت ها، وظایف و ویژگیهای یک خبرنگار متعهد و حاذق پرداخته شود و از این فرصت برای تعالی، رشد و فرهنگ رسانه ای کشور استفاده شود.
وی با اشاره به نحوه مراسم هایی که برای روز خبرنگار برگزار می شود گفت: اینگونه مراسم ها باعث متوقع شدن خبرنگاران برای دریافت هدیه می شود که این یکی از آفتهای بزرگی است که حوزه خبر و خبرنگاری را به شدت گرفتار و به آن آسیب رسانده است.
این خبرنگار قمی که سابقه 30 سال فعالیت روزنامه نگاری را در کارنامه خود دارد، با تاکید بر اینکه روز خبرنگار یکی از فرصتهای مهم برای آسیب شناسی جایگاه خبرنگاران در کشور است، ابراز کرد: خبرنگاران بواسطه اعتماد عمومی که نسبت به انان در جامعه وجود دارد از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار هستند که این جایگاه به شدت در حال آسی بدیدن است.
داستانی ادامه داد: چنانچه خبرنگاران، صاحبان رسانه و وزارت فرهنگ و ارشاد در عمل برای مقابله با موج آسیبی که برخاسته فکر نکنند حوزه خبر و خبرنگاری با چالش های جدی نزد افکار عمومی برخوردار خواهد شد.
وی بیان کرد: امروز در عرصه خبر عده ای خبرنگارنما باعث شده اند از یک سو وجهه اجتماعی این شغل به مخاطره بیفتد و از سویی دیگر گردش اطلاعات و اخبار به اتوبان یکطرفه پمپاژ خبرهای کم اهمیت از سوی مسئولان به مردم تبدیل شده و در دراز مدت از اهمیت خبر کاسته شود که این روند در استان ها به بواسطه ضعف عملکرد مدیران کل ارشاد به مراتب شتاب بیشتری داشته و کاملا عرصه خبر و خبررسانی را آلوده کرده است.
وی افزود: بی تردید تنها از دل رسانه های قوی، سالم ، منتقد و سازنده است که خبرنگاران زبده پرورش می یابند و نشریاتی که به بولتن تبلیغاتی بدل شده اند به طور طبیعی خبرنگاران آنها بازاریاب های تبلیغاتی آنها خواهند بود.
نظر شما