به گزارش خبرنگار مهر، دستیابی به هدف 25 درصدی سهم تعاون در اقتصاد جز با رفع مشکلات و برنامه ریزی برای توسعه این بخش ممکن نیست و تحقق این هدف می تواند، چرخ اقتصاد مقاومتی رانیز به حرکت درآورد.
نبود اطلاعات جامع و کافی، عدم شناسایی بازارهای هدف، نداشتن منطقه تجاری، ضعف مدیریت تعاونیها و .. از جمله مشکلاتی است که تعاونیها همچنان با آن درگیر هستند.
جمعی از تعاونگران گلستان در حاشیه نشست صمیمی با مسئولان استان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مشکلات فراروی خود، خواهان برنامه ریزی برای رفع این مسائل شدند.
به گفته آنها، تقویت بخش تعاون ازجمله لازمه های تحقق اقتصاد مقاومتی و دور زدن تحریم هاست و باید با برنامه ریزی موانع فراروی رفع شود.
وی افزود: در مجموعه استانداری باید واحدی تعریف شود تا از کشورهای مختلف در قالب پرونده هایی اطلاعات لازم بخش صنعت در ختیار داشته باشیم.
ابراهیمی ادامه داد: بحث حمل و نقل ریلی نیز باید به صورت جدی پیگیری شود تا کاهش هزینه های حمل و نقل را شاهد باشیم.
وی با اشاره به کمتر توسعه یافتگی استان در بخش صنعت گفت: طرح تعادل کشاورزی در استان اجرا می شود و استان در زمینه صنعت توسعه کمتری یافته است.
ابراهیمی یادآور شد: مواد اولیه صنعت شیر و لبنیات شیر خام است که هر روز وضعیت بحرانی تری پیدا می کند و برخی از این مشکلات به بخش دولتی باز می گردد و از سویی باید نسل گاوهای شیری را نیز در استان حفظ کنیم.
مدیر عامل شرکت صنایع غذایی صباح گلستان در ادامه گفت: 50 درصد شیر مورد نیاز استان از استانهای دیگر تهیه می شود که با توجه به پتانسیل استان باید برنامه ریزی مدونی صورت بگیرد تا بخش دامپروری و کشاورزی رونق بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: مسئله مهم دیگر داشتن منطقه آزاد تجاری است که باید فعال شود ، با همدل کردن بخش صادرات یک حرکت تحولی در استان ایجاد می شود.
ابراهیمی تصریح کرد: ایجاد و توسعه صنعت و کسب و کار مکمل از دیگر نیاز های استان است ، با برنامه ریزی در این زمینه و همچنین ماشین آلات صنعتی ضمن توجه به صنایع فعال در استان می توان به این بخش سرو سامان داد.
مدیر عامل شرکت صنایع غذایی صباح گلستان افزود: از بزرگترین انتقاداتی که در استان وجود دارد جدایی و شکاف بین بخش صنعت و دانشگاه است.
وی افزود: در صنعت مواد غذایی با مشکل ناوگان حمل و نقل مواجه هستیم که در سالیان گذشته نیز مطرح شده است، در این رابطه با وارد کردن ماشین آلات و تامین تسهیلات بانکی می توان رونق ایجاد کرد.
ابراهیمی ادامه داد: 70 درصد ناوگان حمل و نقل از خارج استان تامین می شود که موجب وابستگی و ایجاد خطر می شود.
وی افزود: در بخش صادرات در چارچوب مرزها مشکلاتی وجود دارد، با اضافه شدن بند ها و آیین نامه های متفاوت مشکلاتی ایجاد می شود، با کشورهای همسایه باید نگاه تعاملی داشته باشیم تا سهم مبادلات استان بیشتر شود.
ابراهیمی با اشاره به نرخ بیکاری در استان گفت: در خصوص فرهنگ کار و کارگری در استان باید از سوی رسانه ها فعالیت هایی صورت گیرد تا جوانان انگیزه بیشتری پیدا کنند، در بخش حمل و نقل نیز حاضریم با اعتبارات داخلی با رانندگان شراکت کنیم تا موجبات اشتغالزایی در استان فراهم شود.
نوملی نماینده تعاونی های مسکن مهر شهرستان گرگان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات تعاونیهای مسکن مهر گفت: چهار تعاونی مسکن مهر در سال 86 در گرگان به ثبت رسید و هیئت مدیره از اعضای تعاونی ها انتخاب شدند که چون فنی نبودند مشکلاتی پیش آوردند.
وی افزود: بنا بود 63 هکتار زمین برای مسکن مهر اختصاص یابد که تنعا 6 و نیم هکتار اختصاص یافت و در طراحی معماری نیز هیچ نقشی نداشتیم و مجبور به اجرای نقشه شدیم.
نوملی اذعان داشت: در سفر سوم رئیس جمهور و هیئت دولت از شخص رئیس جمهور خواستیم تا در این زمینه کمک کند تا طراحی معماری این واحدهای مسکونی بهبود یابد ، با نظر رئیس جمهور 4 طبقه از این مجتمع ها کسر شد.
وی ادامه داد: پیمانکاری که در ابتدا انتخاب شد عملکردی ضعیف داشت که موجب شد پروژه را از وی تحویل گرفته و به پیمانکار دیگری سپرده شود که در حال حاضر با قوت به کار خود ادامه می دهد.
استاندار گلستان گفت: مشکلات تعاونی های مسکن در حال رفع شده بوده و برای تقویت تعاونیها، دانشکده تحصیلات تکمیلی تعاون نیز در حال پیگیری است و اعتبار قابل توجهی برای آن در نظر گرفته شده است.
جواد قناعت گفت: در بخش مسکن مهر استان در رتبه های بین 6 تا 12 کشور است.
وی درباره لزوم تحقق اقتصاد مقاومتی به خبرنگار مهر گفت: هر چیزی که سبب شود تا از وابستگی نفتی کمتر شود را می توان در قالب اقتصاد مقاومتی گنجاند و در این بین تعاونها بویژه تعاونیهای دانش بنیان نقش مهمی دارند.
نظر شما