به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین صابری صبح پنجشنبه در جلسه کارگروه توسعه کشاورزی استان با اشاره به مازاد تولید محصولات کشاورزی که در برخی مواقع منجر به دور ریزی می شود، تصریح کرد: لازم است برای استفاده بهینه از این محصولات کارخانه های فرآوری در استان احداث شود.
وی افزود: در فصل برداشت حجم قابل توجهی از میوه، سیفی جات و سیب زمینی قابل فروش در بازار نیست اما می تواند به عنوان مواد اولیه کارخانه هایی مانند کمپوت، آب میوه، خیارشور، رب گوجه، فرآوری سویا و کلزا و محصولات فرآوری سیب زمینی مورد استفاده قرار گیرد.
صابری محصولاتی مانند سیب زمینی، سیب، هلو، هندوانه، انگور، انار، گلابی و شلیل را از جمله محصولاتی برشمرد که می تواند در کارخانه های فرآوری مواد غذایی استفاده شود.
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی و بانکهای عامل لازم است در این حوزه سیاستهای حمایتی خود را ارتقا بخشند، افزود: به دلیل نیاز استان درخواستهای احداث کارخانه فرآوری از سوی سرمایه گذاران باید در اولویت اجرایی و حمایتی قرار گیرد.
استاندار اردبیل همچنین با اشاره به یکی از مشکلات کشاورزان و زارعان در دریافت تسهیلات بانکی گفت: کشاورزان به دلیل عدم تعریف درست ضامن اعتباری نمی توانند تسهیلات 300 میلیون ریالی اعطایی از سوی بانکها را دریافت کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه مالکیت زمین کشاورزی به صورت نادر مشاهده می شود بهتر است اراضی مشاعی با نسق زراعی، سند مشاعی، قول نامه و دستی با تایید منابع طبیعی، شورای اسلامی شهر و امور اراضی بتوانند تسهیلات بانکی دریافت کنند.
طرحهای احداث اماکن دامی پذیرفته خواهد شد
صابری در بیان علت توقف پرداخت تسهیلات به بهسازی و نوسازی اماکن دامی متذکر شد: به دلیل اینکه نوسازی صرفا ضرر مادی برای مالک دارد و مرتبا از سوی او اخذ می شود بدون اینکه بازدهی متناسب با تسهیلات داشته باشد بهتر است به جای نوسازی برای احداث اماکن دامی تسهیلات پرداخت شود.
وی تصریح کرد: اخیرا 131 مورد پرونده تسهیلات برای نوسازی دریافت کرده اند و این در حالی است که به عنوان مثال احداث استخر آب که کمک بسزایی در مهار آبهای سطحی و استفاده بهینه از آب می کند تنها دو مورد است.
این مسئول تاکید کرد: با توجه به نیاز ویژه و بازده بیشتر احداث به جای نوسازی از این پس تا موعد رفع نیاز تک ریالی بابت نوسازی نباید پرداخت شود و به جای آن بانکها بر روی احداث متمرکز شوند.
توقف خرید ماشی آلات کشاورزی در اردبیل غیرکارشناسی است
یکی از موضوعات مهمی که در این جلسه صابری به آن پاسخ داد علت مخالفت وی با توقف خرید ماشین آلات کشاورزی بود.
استاندار اردبیل با یادآوری نامه درخواستی جهاد کشاورزی مبنی بر توقف خرید ماشین آلات و اعطای سرمایه در گردش تصریح کرد: در حال حاضر نیاز استان در تهیه ادوات کشاورزی مرتفع نشده و این در حالی است که کشاورزان معتقدند در صورت داشتن ماشین آلات می توانند سرعت و کیفیت بیشتری در مراحل سه گانه کاشت، داشت و برداشت داشته باشند.
وی با انتقاد از علمکرد جهاد کشاورزی در این حوزه گفت: جای تاسف است که این دستگاه اجرایی با وجود اشرافیت به موضوع این درخواست را مطرح کرده در حالی که لازم بود تعداد ماشین آلات را برآورده کند.
صابری افزود: این طرح با وجود حاشیه هایی که داشته به دلیل اینکه در راستای سیاستهای دولت و افزایش تولید ملی و تحقق اقتصاد مقاومتی است اجرا خواهد شد و استانداری میزان برآورد جهاد کشاورزی را تامین خواهد کرد.
وی در خصوص اعطای سرمایه درگردش به کشاورزان افزود: سرمایه در گردش در تولیدات مختلف مانند شیلات، زراعت و باغداری به دلیل تفاوت زمان بهره برداری از محصول در دوره مشارکت و سود متفاوت است که لازم است بانکها به این مهم توجه ویژه داشته باشند.
صابری تاکید کرد: با توجه به اینکه اعطای سرمایه در گردش هنوز تصویب نشده است به اجرا در نخواهد آمد.
نظر شما