۲۱ مرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۰۲

در گفتگو با مهر عنوان شد:

استفاده از تکنولوژیهای نوین در تامین آب روستاهای هرمزگان/600 روستا چشم انتظار

استفاده از تکنولوژیهای نوین در تامین آب روستاهای هرمزگان/600 روستا چشم انتظار

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان گفت: استفاده از تکنولوژیهای نوین از جمله آبشیرینکن ها در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.

عبدالحمید حمزه پور در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سئوال که تامین آب روستاهای فاقد سیستم شبکه آبرسانی در هرمزگان چگونه خواهد بود، یکی دیگر از راهکارهای پایدار تامین آب شرب سالم روستایی را احداث آب شیرین کن‌ها بیان کرد و افزود: در بسیاری از روستاها که منابع آبی وجود ندارد احداث مجتمع‌های آبرسانی چاره‌ساز تامین آب است اما در روستاهای مجاور سواحل و یا منابعی که حاوی آب شور هستند باید با احداث آبشرین‌کن ها نجات بخش منابع آب شور شد.

حمزه‌پور با بیان اینکه هزینه احداث آبشرین‌ بسیار بالاست یادآورشد: شرکت آبفار هرمزگان با وجود همه مشکلات و محدودیت ‌ها تامین آب از طریق آبشرین کن‌ها در دستور کار قرار داده و تاکنون تعداد 11 دستگاه آبشیرین کن با حجم دو هزار و 970 متر مکعب احداث شده است.

وی افزود: تعداد شش واحد آبشیرین‌کن به حجم 33 هزار و 100 متر مکعب در شبانه‌روز در حال احداث است و علاوه بر آن شش واحد در دست مطالعه و سه واحد نیز در مرحله برگزاری مناقصه است و تا پایان امسال پنج واحد آبشیرین‌کن در کشار، رضوان، رمچاه قشم و کوه‌ایی قشم به بهره‌برداری می‌رسد.

مجتمع آبرسانی قشم بزرگترین پروژه مهر ماندگار

مدیر عامل آبفار هرمزگان، طرح مجتمع آبرسانی روستاهای قشم از خط انتقال بندرعباس - قشم را بزرگترین پروژه مهر ماندگار روستایی در بخش آب در کشور عنوان کرد و افزود: این طرح از سال 1381 آغاز شده و تا پایان دولت دهم به بهره‌برداری خواهد رسید.

حمزه‌پور اعتبار مصوب این طرح را در سال 1390 بیش از 154 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: تاکنون 63 درصد این اعتبار تخصیص یافته و جهت تکمیل آن به 100 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است. وی افزود: این طرح در قالب سه پروژه در حال اجراست که تمام منطقه قشم را آبرسانی می‌کند.

وی بیان داشت: تکمیل 23 مجتمع نیمه تمام برای آبرسانی به هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که با پیگیری‌های استاندار و مسئولان آب و فاضلاب روستایی استان، وعده مساعدت آن توسط وزیر نیرو داده شده است.

حمزه‌پور اظهار داشت: با نگاه و تاکید ویژه استاندارهرمزگان و در طی جلسه‌ای که در دفتر وزیر نیرو با حضور مدیران شرکت آب و برق و نمایندگان مجلس با هدف بررسی مسائل و مشکلات این حوزه  برگزار شد تامین اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل مجتمع های روستایی هرمزگان در اولویت تخصیص قرار گرفت.

وی افزود: با تکمیل 23 مجتمع نیمه تمام آبرسانی روستایی 600 روستا از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار خواهند شد.

حمزه‌پور با بیان اینکه خشکسالی‌های پی‌در پی و شوری منابع آب، تامین آبشرب روستاها را با مشکل مواجه کرده، یادآور شد: در این جلسه مشکلات تامین آب شرب در استان هرمزگان را به طور مفصل برای وزیر نیرو و مسئولان ارشد وزارتخانه تشریح کرده‌ایم و وزیر وعده تامین اعتبار آن را داده‌اند.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان هرمزگان با اشاره به خاص بودن منابع آب  این منطقه گفت: احداث مجتمع‌های آبرسانی برای تامین آب روستاها یک راهکار مطمئن و پایدار است.

حمزه‌پور اعتبار تخصیص یافته به اجرای مجتمع‌های آبرسانی روستایی را 80 درصد ذکر کرد و افزود: حجم عملیات این مجتمع ها شامل 391 کیلومتر خط انتقال 603 کیلومتر شبکه توزیع، هفت هزار و 800 متر مکعب مخزن و تعداد 11 واحد ایستگاه پمپاژ به همراه تاسیسات برقی و مکانیکی است که به اعتباری معادل 1137 میلیارد ریال نیاز دارد.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان در پاسخ به سوال شایعه آلودگی آب در شرق هرمزگان، با اظهار اینکه بهترین منابع آبی در شرق هرمزگان است گفت: آب آشامیدنی شرق هرمزگان هیچ مورد آلودگی ندارد و بهترین منابع آبی هرمزگان در شهرهای میناب ، جاسک، رودان و سیریک است. آبرسانی از خط محرم 30 درصد محقق شده است.

حمزه پور با بیان اینکه هفت مجتمع بزرگ در غرب هرمزگان در حال  احداث است اظهار داشت:  طرح آبرسانی روستاها از خط محرم به پارسیان و بندرلنگه 30 درصد انجام شده که با تکمیل پروژه‌ها به 60 درصد پیشرفت می‌رسد.

مشکل تامین آب در شهرستان بشاگرد

حمزه‌پور با بیان اینکه زمین‌های بشاگرد غیرقابل تشکیل آبخور زیر زمین است و با منابع محدود آبی روبروست، گفت: این شهرستان وابسته به بارندگی است و خط انتقال آب از سد جگین به روستاهای شرق آن در دستور کار قرار دارد که 50 درصد آب روستاهای این منطقه را تامین می‌کنند.

وی افزود: 600 روستا در استان هرمزگان فاقد شبکه آبرسانی است که با اختصاص اعتبارات مصوب برنامه پنجم شاخص بهره‌مندی روستاها به بیش از 90 درصد می‌رسد.

کد خبر 1670194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha