به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب دربرگیرنده خاطرات، تجربیات شخصی و توصیههای بینظیر بوتو به دنیای غرب در لزوم تلاش برای درک صحیح و شناخت بیشتر دنیای اسلام و پرهیز از تقابل با مسلمانان است.
«مارک. الف. سی گل» که در امر تحقیق و نگارش این کتاب به بی نظیر بوتو کمک کرده، در پیشگفتار آن نوشته است: «این کتاب در شرایط بسیار فوقالعادهای نوشته شده است. همراهی و همکاری با بینظیر بوتو در تکمیل این پروژه و نگارش کتاب حاضر طی آن دوران سخت برای اینجانب، افتخاری بس بزرگ محسوب میشود. این دوره از زندگی او شامل بازگشت تاریخی وی به کراچی در 18 اکتبر سال 2007 است که بیش از سه میلیون نفر برای استقبال از او حاضر شدند و از طرفی تلاش ناموفق برای ترور و نابودی او در اکتبر همان سال است که منجر به کشتهشدن 179 نفر شد».
در ادامه این مطلب به نقل از سی گل میخوانیم: من با بینظیر بوتو در اثنای این آشوبها و زمانی که او در شرایط سخت و بحرانی رژیم حاکم "مشرف" که چیزی شبیه به برقراری حکومت نظامی بود و در بازداشت خانگی بسر میبرد، در تماسی دائمی بودم و با هم همکاری داشتیم. بهرغم رویارویی با ماجراهای زیاد و عهدهدار بودن مسوولیت هدایت بزرگترین حزب کشور پاکستان ـ حزب مردم پاکستان ـ و در بحبوحه مبارزات پارلمانی، باید اذغان داشت که بینظیر بوتو، هرگز کمتوجهی نسبت به نگارش و اتمام هرچه سریعتر کتاب «آشتی: اسلام، دموکراسی و غرب» نداشت. نگارش و اتمام کتاب حاضر از نظر او حائز اهمیت بود و به جرات باید گفت که بینظیر ساعتها وقت گرانبهای خود را به نوشتن این کتاب اختصاص داده است.
این کتاب در 6 فصل سامان یافته است؛ «بازگشت به پاکستان»، «اختلاف سلایق در دنیای اسلام: دموکراسی در مقابل دیکتاتوری»، «اعتدال در مقابل افراطگرایی؛ تاریخ، مطالعه و بررسی رفتارها»، «وضعیت پاکستان؛ آیا برخورد تمدنها اجتنابناپذیر است؟» و «آشتی».
چاپ دوم کتاب 399 صفحهای «آشتی: اسلام، دموکراسی و غرب» با ترجمه علیرضا عیاری در شمارگان 2100 نسخه و با بهای 5500 تومان راهی بازار شده است.
نظر شما