به گزارش خبرنگار مهر، ارتفاع گیاه ۱۰ سانتیمتر بوده و تنها زعفران زرد گل ایران بوده و به همین دلیل به سادگی شناسایی میگردد.
طرحهای به رنگ قهوهای تیره موجود در سطح خارجی گلپوش آن خیلی متنوع بوده بطوری که بعضی مواقع تقریباً از بین رفته و در بعضی مواقع بصورت غالب در میآید و ۳ تا ۴ برگ آن همراه با گلها ظاهر میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: این گونه معمولاً در کنار برفهای در حال ذوب گل داده و بعضی مواقع نیز قادر به صبر کردن نبوده و مستقیماً از داخل برفها بیرون میآید.
محمد ممشتی افزود: این گیاه تنها در پارک ملی واقع در گرگان و در ارتفاع ۱۶۰۰ تا ۱۹۰۰ متری جمعآوری می شود، زعفران آلمه در سال ۱۹۷۳ میلادی معرفی شده و فصل گلدهی فروردین و اردیبهشت ماه است.
وی یادآورشد: زعفران آلمه یکی از گیاهان بسیار زیبای جنس زعفران درایران است که رویشگاه آن منحصراً علفزارها و استپی های کوهستانی منطقه آلمه، ارتفاعات دیوار کجی است، این گونه با گل های زرد از سایر گونه های زعفران متمایز است.
مشمتی افزود: با توجه به رویشگاه این گیاه در مناطق مرکزی پارک و زمان گلدهی آن که اواخر زمستان و اوایل بهار است، خطری این گیاه را تهدید نمی کند.
وی افزود: مهمترین تهدید این گیاه جمع آوری توسط دانشجویان و محققان است البته بعضی از پستانداران از پیاز زعفران استفاده می کنند لذا تاثیرات احتمالی منفی و یا مثبت آن ها بر جمعیت آن می تواند مورد بررسی قرار گیرد، پیشنهاد می گردد در نقطه های حاشیبه پارک ( مانند تنگه راه )اقدام به کاشت پیازهای زعفران آلمه نمود تا در صورت نیاز محققان، آسیبی به جمعیت وحشی وارد نیایید.
ممشتی به طبقه بندی علمی این گیاه اشاره و اضافه کرد: زعفران آلمه از دسته گیاهان گلدار، رده تک لبه ای ها، راسته مارچوبه سایان، تیره زنبقیان و سرده زعفران است.
پارک ملی گلستان با 44 روستا و حدود چهار هزار و 500 خانوار و 26 هزار نفر جمعیت در اطراف خود از چهار قوم ترکمن در شمال و غرب، فارس در جنوب، کرد در شرق و بلوچ به صورت مهاجر تشکیل شده که این نشان دهنده غنای فرهنگی این پارک در کنار غنای طبیعی کم نظیر آن است.
نظر شما