به گزارش خبرنگار مهر، در سومین روز از وقوع زلزله های آذربایجان شرقی در اهر، ورزقان و هریس، صداوسیما متوجه شد که 306 هموطن ما در این واقعه جان باخته، خانواده های بسیاری داغدار و بی خانمان شده اند .
در روزهای اول زلزله و در شرایطی که هموطنان ما شب و روز را در هراس ناشی از بروز زلزله و از دست دادن عزیزان خود سپری می کردند، تلویزیون برنامه های طنز پخش کرده و در برنامه جشن رمضان آتش بازی راه انداخته و نکته جالب اینجاست که مجریان برنامه اذعان داشتند می دانند هموطنان ما داغدار هستند اما چاره ای نیست باید برنامه شادی اجرا کنند!
شک نیست صداوسیما باید با زمان سنجی مناسب و دقیق در هر زمان متناسب با شرایط و موقعیت به پخش و ارائه برنامه از شبکه های مختلف اقدام کند .
رسانه ملی که در زمان وقوع زلزله اجرا و پخش برنامه های شاد را امری اجتناب ناپذیر می داند، در زمان اعیاد ملی و مذهبی چندان به این امر معتقد و مقید نبوده همواره مورد انتقاد است که برنامه شایسته ای برای اجرا و پخش برنامه های متناسب با اعیاد ندارد.... و حتی تعبیر شده که صداوسیما شادی کردن و جشن گرفتن را بلد نیست.
بی تردید تلویزیون به دلیل فراگیری و اثرگذاری گسترده ای که دارد نقش مؤثری در اطلاع رسانی نیز دارد، به همین دلیل پرداخت این رسانه به موضوعی مانند زلزله علاوه بر اطلاع رسانی به خیل عظیمی که موقعیت و سرنوشت هموطنانشان برای آنها مهم است اثرگذار خواهد بود، در جلب مشارکتهای عمومی به منظور کمک رسانی وسیع به مصیبت دیدگان نیز بسیار اثر خواهد داشت .
پس از انتقادهای بسیار و در سومین روز از زلزله و جان باختن بیش از 300 نفر از هموطنان، تخریب روستاهای بسیار، بی خانمان شدن روستاییان، تلویزیون از غفلت خارج و با پخش میان برنامه های بلند مدت و تشریح وضیعت زلزله زدگان و همچنین اختصاص بخش عمده ای از زمان بخشهای مختلف خبری به بررسی و تشریح ابعاد مختلف زلزله سعی دارد زمان از دست رفته را جبران کند.
غفلت رسانه ای چون تلویزیون و ساده گذشتن از چنین اتفاقی نقطه ای مبهم در پرونده کاری آن خواهد بود و تأکیدی بر اینکه این رسانه زمان شناس و موقعیت سنج نبوده و در شرایط مختلف، واکنش متناسب ندارد.
نظر شما