به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «آموزههای سیاسی قیام عاشورا» که به قلم مهدی علیخانی صدر به رشته تحریر آمده است امروز سه شنبه 24 مرداد ماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی با حضور چهرههای سیاسی فرهنگی کشور رونمایی میشود.
این کتاب که دکتر علی اکبر ولایتی نیز مقدمه مبسوطی بر آن نگاشته است، توسط موسسه علم گستران علامه در 367 صفحه و 2 بخش اصلی (زمینههای وقوع عاشورا و دستاورهای آن) و در 20 بخش منتشر شده است.
ازنکات حائز اهمیت در نگارش این اثر؛ ارائه تحلیل سیاسی منطبق بر واژگان مدرن علوم سیاسی و مقایسه تطبیقی حادثه عاشورا با حوادث قرون پس از آن است که در این رابطه نگارنده به نقش آموزههای سیاسی عاشورا در اندیشه امام راحل و شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس، تأسیس و پیروزیهای حزب الله لبنان پرداخته است.
از دیگر ویژگیهای این اثر، تفسیر بیانات مقام معظم رهبری در خصوص عبرتهای عاشوراست که نگارنده باتوجه به آن به بررسی حوادث فتنه سال 88 ، و نقش عاشورا در عبور از فتنه و حماسه نهم دی پرداخته است .
مهدی علیخانی صدر نویسنده این کتاب که سوابق مدیریتی در عرصه سیاسی کشور نظیر مشاور وزیر کشور و معاونت اداره کل سیاسی این وزارتخانه و آموزش مدیران سیاسی و فرمانداران را در کارنامه کاری خود دارد درباره تصمیم به نگارش این کتاب به ماجرای جالبی اشاره میکند: «در ایام سوگواری ماه محرم سال 88 و در مراسم عزاداری بیت مقام معظم رهبری پارچه نوشتی بر دیوار حسینیه شامل فرازی از بیانات امام خمینی (ره) با این مضمون که «باید آن بعد سیاسی کربلا را برای مردم بیان کرد» توجهم را به خود جلب نمود و از همان شب تصمیم به تحقیق در این موضوع و ارائه آن درقالب کتابی با گفتمان سیاسی روز مینماید.»
نویسنده کتاب در مقدمه این کتاب میآورد: عاشورا، فرهنگی به جامعیت اسلام دارد و ابعاد گوناگون فردی - اجتماعی و معنوی - سیاسی که در کلیت اسلام شاهدیم، در فرهنگ عاشورا نیز متجلی است و صدالبته غفلت از ابعاد چند وجهی این فرهنگ، خسارتهای جبران ناپذیری به بار میآورد. قیام عاشورا از مقولاتى است که در طول تاریخ، نه تنها براى شیعیان، که براى مسلمانان و بلکه براى همه انسانهاى آزادیخواه جهان، الگو و الهامبخش بوده و هست و لذا باید قیام عاشورا را مصداق و تبلور سیاست دینی بدانیم.
علی اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری نیز در مقدمه خود بر این کتاب با تقدیر از نگارش این اثر آورده است: نکته حائز اهمیت در نگارش این کتاب که جای خالی آن در تألیفات سیاسی خصوصاٌ پس از انقلاب اسلامی حس میشد، عدم اکتفای صرف بر عبرتهای سیاسی قیام عاشوراست و نگارنده کوشیده است زمینههای سیاسی وقوع عاشورا را به عنوان بسترهای انحراف در شریعت اسلام پس از رحلت پیامبر (ص) که همواره تهدیدی جدی برای خروج از اصول اسلامی است، مورد توجه قرار دهد و این توأمانی تصویر جامع و کاملی برای مخاطب ارائه میکند که الگوگیری از آن را تسهیل و تعمیم میدهد. سیر نگارش این کتاب نیز در عین بروزنگاری واژگان سیاسی و مقایسه تطبیقی دورههای تاریخی پس از قیام عاشورا، از قیام توابین و مختار گرفته تا انقلاب اسلامی ایران و حزب الله لبنان و حتی حوادث فتنه سال 88 و حماسه نهم دی، مدل تحلیلی خوبی به دست میدهد.
نظر شما