به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج شاکری نیا افزود: دانشگاه گیلان بعنوان دانشگاه مادر استان در حال رایزنی با سازمانهای فرهنگی استان برای تدوین راهکارهای اجرایی همکاریهای مشترک فرهنگی است.
وی ادامه داد: طرح خانه دیجیتال و تولید محتواهای فرهنگی مطابق با سیاستهای نظام برای پاسخگویی به نیازهای دانشجویان در عرصه فضای مجازیست که با راه اندازی آن بسیاری از نیازهای دانشجویان نیز رفع خواهد شد.
مقام معظم رهبری توجه ویژه ای به فضای مجازی دارند
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی استان با اشاره به ترفندهای دشمنان در فضای مجازی گفت: مقام معظم رهبری توجه ویژه ای به فضای مجازی دارند.
سرهنگ ایرج محمد خانی در ادامه تولید محتواهای غیراخلاقی، ترویج اندیشه و افکار غرب، تغییر جهانبینی و هویت کاربران، گروهگرایی افراطی، ترویج ادیان مخدوش و ترویج روابط اجتماعی خارج از محتوای دینی را از آسیبهای فراروی کاربران بویژه جوانان برشمرد.
وی همچنین نقش خانوادههای دانشجویان در فرآیند فرهنگ سازی را با اهمیت عنوان کرد و با اشاره به زمان نزدیک آغاز سال تحصیلی آینده خواستار نشستهای بیشتر برای برنامه ریزی فرهنگی دانشگاههای استان شد.
معصومه آقایی رئیس دفتر تحقیقات کاربردی نیروی انتظامی استان نیز هماهنگی و همگرایی مراکز آموزش عالی را در راه رسیدن به توسعه فرهنگی استان با اهمیت ذکر کرد.
تشکیل کارگروه تدوین راهبردهای فرهنگی در دانشگاه گیلان
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان از تشکیل کارگروه تدوین راهبردهای فرهنگی مبنی بر استفاده از ظرفیتهای فرهنگی استان در برنامه ریزی های فرهنگی دانشگاه خبر داد.
ایرج شاکری نیا افزود: با توجه به تاکیدات معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم مبنی بر نگاه ویژه فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها به توانمندیها و ظرفیتهای بومی و منطقه ای، دانشگاه گیلان نیز با تشکیل کارگروه تخصصی به دنبال استفاده از ظرفیت فرهنگی استان در برنامه ریزی فرهنگی دانشگاه است.
وی همچنین با اعلام اینکه گیلان مهد عالمان و مفاخر فرهنگی بزرگی است، اظهارداشت: فرهنگ غنی و واقع شدن این استان در شاهراه ارتباطی آسیای میانه، موقعیت ممتازی برای آموزش عالی استان است و با توجه ویژه به این موضوع میتوان از دانشگاه برای توسعه فرهنگی بیش از پیش منطقه بهره گرفت.
رئیس شورای هماهنگی فعالیتهای فرهنگی دانشگاههای استان تدوین کتاب جامع فرهنگی گیلان برای تدریس در سطح دانشگاههای استان را لازم دانست و گفت: از ظرفیت پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه در این زمینه باید بیشتر استفاده کرد.
وی یادآورشد: نگاه جهانی به صدور انقلاب اسلامی از اهداف بلند مدت آموزش عالی استان است و دانشگاه گیلان با داشتن دانشجوی خارجی و بعنوان مؤسس اتحادیه دانشگاههای دولتی کشورهای حاشیه خزر باید از این موقعیت برای نشر فرهنگ اسلام ناب محمدی استفاده کرد.
شناخت و برنامه ریزی راهبردی می تواند به توسعه فرهنگی استان کمک کند
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان گفت: ظرفیتها و توانمندیهای بسیاری در حوزه فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه و صدا و سیما وجود دارد که شناخت آن و برنامه ریزی راهبردی و سازنده می تواند به توسعه فرهنگی استان کمک شایان کند.
ایرج شاکرنیا اظهار داشت: بیش از 150 هزار دانشجو در دورههای مختلف تحصیلی و همچنین بیش از هزار نفر عضو هیئت علمی زمینه بسیار خوبی برای توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری فیمابین است.
وی همچنین از شاخصهای فرهنگی دانشگاه گیلان را وجود رشته های تحصیلی روان شناسی، علوم اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، پژوهشکده گیلان شناسی و رشته های هنری از قبیل موسیقی، نقاشی و معماری عنوان و اعلام کرد: در زمینه بزرگداشت شخصیتها و مفاخر گیلان، موضوع ارائه موسیقی فاخر ملی و بومی از قبیل سمفونی چای، برنج و غیره معرفی اساتید و دانشجویان نخبه می تواند بستر مناسبی برای ارائه به فرهنگ دوستان و علاقه مندان به فرهنگ استان باشد.
گروه پژوهشی کرم ابریشم دانشگاه گیلان برتر کشوری شد
رئیس دانشگاه گیلان گفت: گروه پژوهشی کرم ابریشم این دانشگاه در آخرین رتبه بندی موسسات پژوهشی کشاورزی کشور رتبه ششم را از آن خود کرد.
عبدالله حاتم زاده افزود: گروه پژوهشی کرم ابریشم که از سال 1378 فعالیت غیر رسمی خود را آغاز کرد در سال 1383 با اخذ موافقت قطعی یکی از مراکز پژوهشی کشور است.
وی اظهارداشت: این گروه تا کنون 16 طرح پژوهشی درون دانشگاهی و 16 طرح برون دانشگاهی اجرا کرده است و موفق شده 39 مقاله در نشریات علمی پژوهشی داخلی، 34 مقاله در مجلات ISI خارجی و 29 مقاله در مجلات خارجی نمایه شده منتشر کند.
رئیس دانشگاه گیلان گفت: بیش از 100 مقاله در کنفرانسهای داخلی و 68 مقاله در کنفرانسهای بین المللی و انتشار شش کتاب از جمله انتشارات دیگر اعضا هیئت علمی این گروه است، 20 پایان نامه اتمام یافته و پنج پایان نامه در دست اجرا نیز در کارنامه این گروه وجود دارد.
وی ادامه داد: این گروه با داشتن یک استاد تمام، هفت دانشیار، سه استادیار و یک دانشور بعنوان یک قطب علمی در صنعت ابریشم در منطقه خاورمیانه است.
نظر شما