۲۵ مرداد ۱۳۹۱، ۹:۵۰

بلاتکلیفی طرح «فرسودگی شغلی در صنعت چاپ» در دفتر امور چاپ ارشاد

بلاتکلیفی طرح «فرسودگی شغلی در صنعت چاپ» در دفتر امور چاپ ارشاد

طرح کارشناسی «فرسودگی شغلی و سلامت روان شاغلان در صنعت چاپ» که توسط تعدادی از کارشناسان تدوین و اسفندماه سال گذشته از سوی دانشگاه علمی کاربردی به دفتر امور چاپ وزارت ارشاد ارسال شده، هنوز بی‌پاسخ مانده و معاونت فرهنگی نیز در این زمینه پاسخگو نیست.

 

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش یک طرح پژوهشی در حوزه صنعت چاپ که توسط تعدادی از کارشناسان این حوزه تدوین شده بود در تاریخ اول اسفندماه سال 1390 از سوی دانشگاه علمی کاربردی واحد 5 فرهنگ و هنر به دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد ارسال شد.

این طرح پژوهشی یک طرح بین رشته‌ای چاپ و روانشناسی در حوزه منابع انسانی چاپ با عنوان «فرسودگی شغلی و سلامت روان شاغلان در صنعت چاپ» است که تدوین و به وزارت ارشاد ارائه شده است، اما با وجود پیگیری‌های واحد ارسال‌کننده و تدوینگران آن از دفتر امور چاپ و دفتر معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنوز هیچ پاسخی درباره آن دریافت نشده است.

داوود ملکی صیدآبادی از تدوینگران طرح در این‌باره به خبرنگار مهر گفت: هزینه این طرح در برابر هزینه‌های بلامحل مصرفی در این حوزه بسیار ناچیز بوده و این نکته خیلی مهم که این طرح جزو اولین طرح‌های بین رشته‌ای در صنعت چاپ محسوب می‌شود، نادیده انگاشته شده است.

وی درباره پاسخ دفتر امور چاپ معاونت فرهنگی وزارت ارشاد توضیح داد: آقای افراش مدیر دفتر چاپ هیچگونه جوابی نه به من نه به دانشگاه علمی کاربردی واحد که فرستنده طرح بوده نداده و همینطور نامه پیروی که به دفتر آقای معاون زده شد هم بعد از گذشت بیش از یک ماه هیچ دستور، پیشنهاد یا جوابی حتی مبنی بر رد طرح نداده است.

در متن نامه ارسالی به دفتر معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد اینگونه اشاره شده است که طرح مذکور در تاریخ اول اسفندماه سال 1390 ﺑﻪ دفتر اﻣﻮر ﭼﺎپ وزارت ﻓﺮﻫﻨﮓ وارﺷﺎد اﺳﻼﻣﯽ، ارﺳﺎل ﺷﺪه اﻣﺎ آﻧﭽﻪ ﮐﻪ ﻃﯽ اﯾﻦ ﺣﺪود چهار تا پنج ماه دﯾﺪه ﺷﺪ اﻧﻔﻌﺎل اداره ﮐﻞ ﻣﺬﮐﻮر و ﺑﯽ‌ﺗﻮﺟﻬﯽ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ آن واﺣﺪ، ﺣﺘﯽ در ارﺳﺎل ﺟﻮاﺑﯿﻪ‌ای ﻣﺒﻨﯽ ﺑﺮ رد ﻃﺮح ﻣﺬﮐﻮر ﺑﻮده اﺳﺖ.

در این نامه همچنین تاکید شده است: این در حالی است که با توجه به ضعف بسیار شدید حوزه چاپ و نشر در امر پژوهش و تحقیق، که می‌توان به عنوان نمونه از فقدان طرحی انجام شده در حوزه‌های بین رشته‌ای چاپ و رشته‌های علوم انسانی اشاره کرد (حتی یک مورد)، جمعی از کارشناسان و محققان رشته‌های چاپ و روانشناسی بر آن شدند تا با ورود در حوزه تحقیق و پژوهش در صنعت چاپ، رویکردی جدی و مهم را در راستای توجه به نیروی انسانی به عنوان مهم‌ترین عنصر تاثیرگذار در صنایع و همینطور چاپ و نشر، مدیریت منابع نیروی انسانی از دیدگاه روانشناختی و جامعه شناختی، با پژوهش درباره موضوعات مختلف تاثیرگذار بر روان دست اندرکاران این صنعت و به خصوص جامعه کارگری آن به وجود آورند.

در نامه به معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد ابراز تاسف شده است که با وجود این گونه برخوردها، اهمیت ندادن‌ها و بی‌تفاوتی‌ها که معلوم نیست از سوءمدیریت یا نداشتن توان علمی کافی و یا عوامل دیگر ناشی می‌شود، این دست فعالیت‌ها در نطفه خفه خواهند شد.

در این نامه درباره مشکلات صنعت چاپ و نشر اینگونه تاکید شده است: مشکلات صنعت چاپ فقط نوع و مدل دستگاه‌ها، ماشین‌آلات، چگونگی اخذ مجوز و اجرای طرح‌های کاذب صنعتی اقتصادی که منجر به نتایجی مانند طرح شکست خورده و بی‌حاصل شهرک چاپ شده است، نیست و نیز تشکیل کارگروه، شورا، شورای عالی و متعالی، با حضور برخی دوستان و آشنایان و نیز تنی چند موسپیدانی که آرد خود را ریخته و الک خود را آویخته‌اند و هنوز نگاهشان نگاه سنتی به این صنعت است، که احترامشان واجب، اما عملشان و تصمیماتشان ناصواب است، نیز دردی دوا نخواهد کرد، بلکه همه وهمه نیازمند حضور اعضایی با بهره‌های علمی و عملی توامان، دلسوز و از جنس بدنه این صنعت بودن است.

ملکی همچنین در گفتگو با مهر ابراز امیدواری کرد، هرچه سریع‌تر مسئولان مربوط پاسخی به طرح ارائه شده بدهند و روند بررسی طرح‌های اینچنینی تسریع شود.

به گفته وی، لازم است طرح‌های کارشناسی در حوزه صنعت چاپ با توجه و مهر بیشتری از سوی مسئولان رو به رو شوند. همچنین انتظار می‌رود مسئولان مربوطه هرچه سریع‌تر پاسخ بررسی طرح «فرسودگی شغلی و سلامت روان شاغلان در صنعت چاپ» را اعلام کرده و رسانه‌ای شدن تاخیر در بررسی به رد طرح منجر نشود.

کد خبر 1673728

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha