به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه چهارشنبه و با حضور مدیران ادارات و سازمان های دولتی استان و سایر اعضا نشست شورای آموزش و پرورش استان کردستان با دستور کار بررسی وضعیت شاخصه فنی و حرفه ای و همچنین احداث مدارس جدید در استان برگزار شد.
این نشست در حالی برگزار شد که مدیران هر حوزه تنها برای جذب اعتبار در حوزه کاری خود تلاش می کردند و جذب اعتبار برای نهاد بزرگ آموزش و پرورش با 270 هزار دانش آموز را دور از وظیفه اصلی خود می دانستند.
احداث مدرسه در پارک شهر، بررسی و پیگیری روند احداث 579 نمازخانه در استان و توسعه آموزش های فنی حرفه ای و کاردانش از موضوعات اصلی چند جلسه اخیر آموزش و پرورش استان کردستان بوده است که در جلسه شامگاه چهارشنبه نیز این موارد مورد بررسی قرار گرفت.
استاندار کردستان در ابتدای این جلسه جذب اعتبارات به منظور افزایش ساخت و سازهای فنی و حرفه ای را لازم دانست و بیان کرد: جذب اعتبارات بیشتر از مرکز و تخصیص 40 درصد از اعتبار لازم از طریق استانداری به منظور ساخت هنرستان و توسعه برنامه آموزشی فنی حرفه ای و کاردانش به منظور توسعه بعد اموزشی استان کردستان لازم و ضروری است.
علیرضا شهبازی عنوان کرد: تشویق بخش خصوصی و ترغیب خیرین مدرسه ساز با همکاری همدیگر در مشارکت و ساخت هنرستان مجهز بسیار هدفمندتر و نتیجه بخش تر است و انتظار می رود که از این ظرفت در استان کردستان بیشتر استفاده شود.
احداث مدرسه در پارک شهر
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان در این نشست گفت: احداث مدرسه در پارک شهر به منظور توسعه ابعاد آموزشی در نحوه تدریس لازم است.
سالار عرفانی نسب اظهار داشت: در حال حاضر این طرح در دست اقدام است و احداث مدرسه در سه پارک 28 دی، نیشتمان و 19/3 بهاران مراحل نهایی خود را می گذراند.
وی با بیان اینکه اردوگاه استانی شهید سلیمان خاطر در شهرستان سنندج نیاز به تخریب و بازسازی مجدد دارد، افزود: احداث 579 نمازخانه سهمیه آموزش و پرورش در استان با اعتبارات استانی و بودجه وزارت خانه نیاز مدارس آموزش و پرورش است.
هفت سالن ورزشی چند منظوره در دست احداث است
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت پروژه های عمرانی حوزه آموزش و پرورش این استان بیان کرد: هفت سالن چند منظوره با زیربنای 200 متر و هزینه ساخت 130 میلیون تومان در حال اجرا است.
علی شیرزادی عنوان کرد: دو سالن در شهر سنندج و پنج سالن دیگر در شهرستان های استان و با اعتبار کلی بیش از 700 میلیون تومان در مدارس جدید و قدیم احداث در حال اجرا است.
وی افزود: این هفت سالن در مدارس دخترانه و به دلیل نبود فضای تفریحی و ورزشی باز برای آنها ساخته می شود و برای تحقق 572 سالن و نمازخانه دیگر نیاز به جذب و تخصیص اعتبارات بیشتر به نوسازی مدارس استان کردستان است.
کسب رتبه سوم توسعه فنی حرفه ای در کشور
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان نیز در نشست شورای آموزش و پرورش بیان کرد: اجرایی کردن برنامه ها در ظرف زمانی از اهداف اصلی نظام آموزشی است که باید از سوی مدیران به این مهم به صورت توجه ویژه شود.
خسرو ساکی اعلام کرد: توسعه آموزش فنی حرفه ای و کاردانش برنامه اصلی نهاد آموزش و پرورش در برنامه توسعه پنجم است که لازم است پیگیری و توسعه پیدا کند که استان کردستان در سال 90 با میزان 39.8 درصد در حوزه فنی و حرفه ای رتبه سوم در توسعه آموزش فنی و حرفه ای را به خود اختصاص داد.
وی اظهار داشت: این میزان در سال جاری باید به 50 درصد و مبتنی بر اهداف بازار کار در استان کردستان برسد که در ادامه این طرح شناسایی و رفع برخی فاکتورها از جمله تامین فضا، تامین تجهیزات و نیروی انسانی در راستای درک نیاز بازار کار استان در چند سال آینده و حرکت هدفدار لازم و ضروری است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان گفت: در راستای تحقق این امر نیز تغییر کاربری دبیرستان ها به هنرستان و رسیدن رقم 7.76 درصدی توسعه در این راستا به 10.56 درصد توسعه مدارس فنی استان ضروری است.
وی بیان کرد: 21 باب هنرستان در استان با بودجه های سفر مقام معظم رهبری و هئیت دولت در دست ساخت است است که 14 مورد آن با 50 درصد پیشرفت در حال اجرا است.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان نیز با بیان اینکه اتمام این 21 طرح هنرستان ها لازمه تامین اعتبارات جهشی و جذب اعتبارات ویژه است که باید توسط استان جذب و به منظور تسریع احداث تخصیص پیدا کند.
علی شیرزادی اعتبارات شهرستان های استان در بحث نوسازی و تجهیز مدارس را کم دانست و افزود: با جذب اعتبارات ویژه نوسازی مدارس آمادگی لازم برای تسریع و روند احداث واحدهای آموزشی فنی حرفه ای را دارد.
ساخت 11 مدرسه در طرح های مسکن مهر کردستان
مدیر کل راه و شهرسازی استان کردستان در ادامه با بیان اینکه ساخت مدرسه در طرح های مسکن مهر لازم است، افزود: 11 مدرسه در مسکن مهر شهرستان سنندج برای ساخت تثبیت شده است که نیاز به اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و 400 میلیون ریال دارد که برای اجرای کردن آن باید کل اعتبار تخصیص پیدا کند.
صادق وجدی اعلام کرد: تاکنون دو میلیارد و 500 میلیون از این اعتبار واریز شده است که در طرح مسکن مهر شهر سنندج و در طرح های بزرگ اجرایی می شود.
وی بیان کرد: برخی از مکان های احداث مسکن مهر نیازمند ساخت مدرسه است که به دلیل نبود زمین مورد نیاز امکان ساخت مدرسه وجود ندارد.
مدیر کل راه و شهرسازی کردستان عنوان کرد: در دوشان و گریزه زمین ملی برای ساخت مدرسه وجود ندارد، در ننله زمین ها به علت شخصی بودن مشکلاتی در خرید دارد، در قشلاق، نایسر و آساوله مشکل خاصی جزء تخصیص اعتبار وجود ندارد و در بهاران نیز با جذب اعتبار زمین آن تخصیص داده می شود.
نظر شما