۲۷ مرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۱۵

گزارش تصویری - تشریحی مهر/

همه چیز درباره پارک موزه دفاع مقدس گلستان/دغدغه‌ بانیان و طبیعت دوستان

همه چیز درباره پارک موزه دفاع مقدس گلستان/دغدغه‌ بانیان و طبیعت دوستان

گرگان - خبرگزاری مهر: ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس گلستان در حالی در ناهارخوران گرگان آغاز شد که به اعتقاد جمعی از طبیعت دوستان ضرورت انتقال ساخت آن در جای دیگر احساس می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، پارک موزه دفاع مقدس گلستان در زمینی به وسعت هفت هزار و 600 متر مربع آغاز شده است.

همچنین در اجرای ماده سه قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع، حق استفاده از میزان هفت هزار و 600 متر مربع در دو قطعه به میزان پنج هزار و 950 متر مربع برای احداث مرکز فرهنگی دفاع مقدس و میزان هزار و 650 متر مربع برای پارکینگ در نظر گرفته شد.

در این بین برخی دوستداران طبیعت و متولیان شهری گلستان نیز با اشاره به نادرست بودن ساخت پارک موزه دفاع مقدس در جنگل ناهارخوران خواهان انتقال آن به منطقه ای دیگری شدند.

 

به تاکید متولیان شهری و دوستداران حفاظت محیط زیست، ساخت پارک موزه دفاع مقدس برای نشر و ترویج ارزشهای دفاع مقدس ضرورتی اجتناب ناپذیر است ولی در عین حال حفظ و انتقال جنگل های بکر و صیانت از آن نیز واقعیتی مسلم است.

به تاکید این عده، در عین حفظ و زمینه سازی برای نشر ارزشها باید زمینه بهره گیری نسل های مختلف از ذخیرگاه ها جنگلی و طبیعی را فراهم کرد.

عضو و سخنگوی شورای شهر گرگان در این زمینه با تاکید بر ضرورت حفظ و انتقال ارزشهای دفاع مقدس گفت: فرض را بر این بگیریم که دستگاههای متولی ساخت موزه دفاع مقدس، مجوزهای لازم را از مراکز مختلف گرفته اند، و بررسیهای کارشناسی صورت گرفته باشد ولی نیاز است از مسئولان و دستگاههای شهری مانند شهرداری نیز مجوز گرفته می شد.

ذبیح الله میقانی افزود: ضرورت حفظ و ترویج ارزشهای دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست، زیرا شهدا از بهترین سرمایه های زندگی و جانشان گذشتند، بنابراین کسی با ساخت پارک موزه دفاع مقدس مخالف نیست و بر ساخت آن نیز تاکید داریم.

وی اظهار داشت: باید به ساخت پارک موزه در منطقه ناهارخوران از منظر دیگری نگریست و فرض بر این بگیریم که روزانه 500  خودرو به طور میانگین به بازدید از پارک موزه بروند، فشار و بار ترافیکی آن در منطقه تاثیر می گذارد.

وی عنوان کرد: جاده ناهارخوران تحمل فشار بار مضاعف ترافیکی ندارد و حجم حضور انسان در منطقه بکر جنگلی بر آن تاثیر می گذارد.

میقانی بیان داشت: مسئولان کشوری که برای ساخت پارک موزه در ناهارخوران گرگان تصمیم گرفته اند باید بیایند در منطقه و موقعیت منطقه را ببینند و ارگانهای ذیصلاح مانند محیط زیست، منابع طبیعی و ... در این زمینه تصمیم گیری کنند.

عضو شورای شهر گرگان گفت: ساخت پارک موزه دفاع مقدس در منطقه بکر ناهار خوران علاوه بر اینکه در آینده بر بکر بودن منطقه جنگلی لطمه می زند به دلیل حضور انسان در طبیعت، تخریبهایی نیز در پی خواهد داشت.

وی عنوان کرد: تجربه ثابت کرده که حضور انسان در طبیعت، همواره مشکل زاست و پیامدهایی دارد.

میقانی یادآورشد: حتی شورای شهر پیشنهاد داد زمین مورد نیاز در نقطه ای از شهر گرگان برای ساخت پارک موزه در نظر گرفته شود و کار ساخت مرکز فرهنگی آغاز شود ولی با این طرح مخالفت شد.

وی افزود: ما هیچگاه با ساخت پارک موزه دفاع مقدس مخالف نیستیم و از آن دفاع می کنیم ولی لزوم ساخت آن در جای دیگری احساس می شود زیرا هیچ فردی حاضر به تخریب جنگل نیست.

میقانی یادآورشد: متولیان تصمیم گیرنده و ارگانهای مرتبط صدور مجوز پارک موزه باید بیاید به منطقه و موقعیت ناهارخوران را بررسی کنند ،چه لزومی دارد که با ساخت پارک موزه در مکان دیگر مخالفت می شود.

وی افزود: ممکن است قطع درخت در منطقه با صدور مجوزانجام شده باشد ولی اطلاع دقیقی در زمینه قطع یا قطع نشدن درخت در دست نیست.

عضو شورای شهر گرگان افزود: صادقانه ترین اظهار نظر در زمینه پارک موزه دفاع مقدس گلستان این است که این موزه پروانه ساختمان ندارد و از نظر آیتمهای شهرداری، این طرح غیر مجاز است.

وی اظهار داشت: این را باید در نظر گرفت که اکنون در منطقه ناهار خوران از پل سید مسعود به بالا کمتر ساختمانی دارای مجوز است، و یک محدوه شهری و حریم شهر داریم و در محدوده میدان ناهارخوران تا ابتدای پل زیارت محدوده شهر گرگان است و  بعد از روستای زیارت تا آبشار نیز حریم شهری است که کارش زیر نظر شهرداری است و پارک موزه که وصل به آبشار است باید زیر نظر شهرداری باشد و از این نهاد مجوز بگیرد.

در عین حال مدیرکل بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس گلستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: کل زمین واگذاری برای ساخت پارک موزه دفاع مقدس هفت هزار و 600 متر بوده که هزار و 650 متر مربع برای ساخت پارکینگ و بقیه برای پارک موزه است.

سرهنگ ابوالحسن میرکریمی افزود: مجوزهای لازم طبق نامه 20/ 8/ 88 توسط کارگروه مسکن و شهرسازی، نامه کمیسیون ماده 169 ، نامه کمیسیون مستند سازی و تعیین بهره برداری معاونت حقوقی رئیس جمهور و ... اخذ شد.

وی اظهار داشت: همچنین زمین مورد نظر توسط منابع طبیعی در 27/ 12/90 تحویل بنیاد حفظ و نشر آثار شد و جدای از این در صورتجلسه کارگروه مسکن و شهرسازی 19/3/89 و در نامه شماره 6/4348 مورخه 1/2/89 شهرداری گرگان با ساخت یادمان شهدا در محدوده تپه نور به مساحت پنج هزار و 950 متر با رعایت کلیه ضوابط موافقت کرد.

سرهنگ میرکریمی یادآورشد: همچنین طبق صورتجلسه کارگروه مسکن و شهرسازی، شهرداری گرگان موظف شد نسبت به دیواره سازی رودخانه و ساخت پل در تپه نور شهدا اقدام کند و شهرداری در بودجه سال 89 نیز بودجه ای برای بازسازی حرم شهدا در تپه نور در نظر گرفته که این مصوبات اجرایی شد.

وی گفت: پیشینه ساخت موزه دفاع مقدس در گلستان به زمان سرپرستی انجم شعاع در استانداری گلستان بر می گردد و جاهای مختلفی برای ساخت این پارک موزه در نظر گرفته شد و سرانجام به این نتیجه رسیدیم که پارک موزه در کنار یادمان شهدای گمنام احداث شود.

مدیرکل حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس گلستان افزود: برای تملک زمین مورد نیاز با توجه به بافت طبیعی و جنگلی سعی شد در کمترین سطح زمین ساخت طرح اجرا شود و زمین طرح هفت هزار و 600 متر مربع است که یک بخش مربوط به چیدمان بیرونی است که از ابزارهای جنگی و ... استفاده می شود.

سرهنگ میرکریمی با بیان اینکه حالا که  خاکبرداری پارک موزه آغاز شد، این خاکبرداری موجب سوء استفاده برخی ها قرار گرفت و اینگونه القاء می شود که قصد تخریب طبیعت است درحالیکه قصد داریم سالن آمفی تئاتر مجموعه در زیرزمین احداث شود.

وی با بیان اینکه ساختمان پارک موزه در سه طبقه با استفاده از هنرهای روز احداث می شود، گفت: کارگروه هنر در این زمینه تشکیل شد و با استفاده از سلیقه روز جهان این طرح احداث می شود.

وی اظهار داشت: تمام تلاش این است که نسبت به چهار هزار شهید و بیش از 10 رزمنده و ایثارگر ادای دین کنیم و دستاوردهایشان به نسلها منتقل شود.

سرهنگ میرکریمی گفت: از نظر حقوقی و قانونی همه مراحل ساخت پارک موزه پشت سر گذاشته شد و شهرداری نیز مصوبه دیواره سازی رودخانه و ساخت پل را اجرا کرده است و در جلسات مختلف شهرداری و نمایندگان شورا حضور داشتند.

وی عنوان کرد: اکنون در حال ساخت پارک موزه هستیم و همه مسئولان باید کمک کنند تا این اثر ماندگار به سرانجام رسد، زیرا یکی از طرح هایی که به حفظ ارزشها کمک می کند موزه دفاع مقدس است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گلستان گفت: مکانی که برای ساخت پارک موزه در نظر گرفته شده دارای کمترین درخت و تنک ترین جاهاست و در آن یک درخت نیمه خشک وجود داشت که این درخت نیز توسط طوفان شکسته شد.

وی با بیان اینکه حفظ منابع طبیعی بر کسی پوشیده نیست یادآورشد: مسئولان منابع طبیعی نیز مجوز داده اند و زمین را واگذار کردند و اینگونه نبوده که به زور زمین را تصاحب کنیم.

سرهنگ میرکریمی گفت: اکنون پارک موزه در حال اجرای فونداسیون است و نقشه و طرح مصوب در دست اجراست و خوشبختانه اکنون دارای ردیف اعتباری ملی است و اشکالاتی که در نامه مجلس به رئیس جمهور درباره این طرح گرفته شد، رفع شده و اکنون سه میلیارد تومان اعتبار دارد.

وی افزود: چهار میلیارد ریال نیز در شورای برنامه ریزی فرمانداری گرگان برای سالجاری جهت ساخت پارک موزه در نظر گرفته شده است.

به هر روی همانگونه که پیشتر نیز اشاره شد، ساخت پارک موزه دفاع مقدس برای ترویج و انتقال ارزشهای دفاع مقدس ضروری است و در کنار آن باید برای صیانت از منابع ملی در منطقه برنامه ریزی و تدبیر اساسی شود.
...................................
گزارش: علیرضا نوری کجوریان
عکس: ابوطالب ندری - محمد نسایی

کد خبر 1675169

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha