۳۱ مرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۳۸

یادداشت؛

جای خالی خبرنگاران در برنامه‌های استانداری قم

جای خالی خبرنگاران در برنامه‌های استانداری قم

قم - خبرگزاری مهر: بسیاری از برنامه‌ها و جلسات در استانداری قم بدون حضور خبرنگاران برگزار می‌شود که این موضوع عاملی شده است تا فعالیت خبری در این حوزه به شکل معمول جریان پیدا نکند.

به گزارش خبرنگار مهر، ممانعت از ورود خبرنگاران رسانه‌های جمعی به برنامه‌هایی که در استانداری قم برگزار می‌شود به ویژه کمیسیون‌ها، شوراها و ستادهای مختلف این نهاد، با شروع دوران مدیریتی حجت‌الاسلام موسی‌پور استاندار سابق قم کلید خورد.

از آن زمان تاکنون روابط عمومی استانداری به شکل مرسوم خبرهایی یک سویه به رسانه‌های جمعی ارسال می‌کند و هر روز تعدادی خبر با تیتر و محتوای یکسان در تمامی رسانه‌های منتشر می‌شود که این رویکرد از چندین ضعف رسانه‌ای و نادیده گرفتن نقش تاثیرگذار و مهم مخاطب شناسی رنج می‌برد.

اول اینکه هر یک از رسانه‌های جمعی بسته به مخاطبی که با آنها در ارتباط است در انتخاب تیتر و تنظیم اخبار اعمال سلیقه می‌کند، از این رو انتشار اخبار یکدست با محتوا، مضامین و شخصیت واحد آن هم به صورت یکسان در تمامی رسانه‌ها علاوه بر اینکه ضعف مخاطب شناسی را به رسانه‌ها تحمیل می‌کند، نقش اطلاع رسانی نهادهای مزبور را زیرسئوال می‌برد که چگونه از اصل مهم مخاطب شناسی رسانه‌های غفلت کرده‌اند.

دوم، عدم حضور خبرنگاران در جلسات استانداری، آنها را از واقعیت جریان ارائه خدمات و فعالیت‌های دستگاه‌ها دور می‌کند. نکته‌ای که بارها از کلام دلنشین رهبر معظم انقلاب شنیده شده که نهادهای اجرایی در ارائه تصویری واقعی از ارائه خدمات به مردم اهتمام داشته باشند.

سوم، بارها در اظهارات مسئولان ارشد کشوری و استانی، نقش رسانه‌ها به عنوان بازوان قوی نظام برای رفع چالش‌ها و دغدغه‌های موجود مورد تاکید قرار گرفته است.

مطمئنا اهالی رسانه برای ایفای این نقش سترگ نیاز به اطلاعاتی دارند که وجه تمایز آنها با عموم مردم را مشخص کند، در حالی که فضای کنونی به گونه‌ای است که بعضا سطح اطلاعات خبرنگاران با مردم در بعضی موضوعات تقریبا مساوی است و حتی در برخی موارد جریان اطلاع رسانی رسانه به مردم حالت منفعلانه به خود می‌گیرد و ای بسا برعکس شود.

چهارم، در این جلسات تصمیم‌های مهمی اتخاذ می‌شود که ممکن است از نظر رسانه‌های جمعی که نقش چشم تیزبین جامعه را دارند، تبعاتی به دنبال داشته باشد، از این رو رسانه می‌تواند با بهره‌گیری از نفوذ خود دو کارکرد مهم را داشته باشد؛ اول اینکه اگر اجرایی شدن این تصمیم‌ها به سود جامعه باشد، بستر اجرای آن را مهیا کند و دوم اینکه چنانچه به زعم فعالان رسانه، دورنمای خوبی برای این گونه تصمیم‌ها متصور نباشد می‌توان با ذکر دلایل کارشناسی و منطقی، مسئولان را از اجرای این برنامه‌ها منصرف کرد.

پنجم، به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین دلایل جلوگیری از ورود خبرنگاران در برنامه‌های استانداری عدم اعتماد مسئولان به رسانه‌ها باشد، در حالی که این تفکر کارکرد بیهوده‌ای دارد؛ چراکه سابقه فعالیت رسانه‌های جمعی در قم نشان می‌دهد که نباید در ارتباط با آنها دست به عصا بود بلکه همسویی و همراهی اهالی رسانه با نهادهای استان تا جایی که به رسالت و نقش خطیر آنها لطمه نمی‌زند محسوس و قابل دفاع بوده است.

البته در این جا باید به سوء استفاده برخی نهادها و دستگاه‌های استان از جایگاه خبرنگاران اشاره کرد که متاسفانه نفوذ غیرمنطقی آنها در ماهیت فعالیت برخی رسانه‌ها تاثیر شگرفی گذاشته است و امروز برخی از رسانه‌ها بدون در نظر گرفتن هویت رسانه‌ای خود و نقش بی‌بدیلی که در جریان اطلاع رسانی دارند تبدیل به بولتن خبری ادارات و نهادهای استان شده‌اند که این خود جای بحث مفصلی دارد.

با این توضیح به نظر می‌رسد که دود ممانعت ورود خبرنگاران به برنامه‌های استانداری به چشم مدیران این نهاد و البته مردم خواهد رفت و البته در این بین رسانه‌های جمعی هم متهم به نادیده گرفتن سلایق و نیازمندی‌های مخاطبان می‌شوند.

روح‌الله کریمی

کد خبر 1677234

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha