به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، پس از اخراج گسترده کولیها، دولت سوسیالیست فرانسه مورد انتقادی بسیاری از گروههای حقوق بشری قرار گرفته است که وی را متهم به دنباله روی از سیاستهای سارکوزی در قبال این گروه اقلیت میکنند.
حمله پلیس فرانسه به اردوگاههای کولیها در شهرهای مختلف فرانسه موجب بی خانمان شدن بسیاری از کولیها از جمله کودکان شده است. این امر در حالی اتفاق میافتد که هنوز هیچ مکان موقتی برای اسکان آنها در نظر گرفته نشده است. همچنین برخی از کولیها نیز وادار به بازگشت به رومانی شدهاند.
اقدامات دولت سارکوزی در سال 2010 در قبال کولیها نیز موجب انتقاد کمیسیون اروپا و واتیکان شده بود. سارکوزی مهاجران خارجی را مسئول افزایش جرایم در فرانسه دانسته و وعده اخراج کولیها و تخریب کامل اردوگاههای آنها را داده بود. سارکوزی از سوی بسیاری از گروههای حقوق بشری به اعمال تبعیض در قبال کولیها متهم شده بود.
اولاند رییس جمهوری فرانسه در دوره فعالیتهای انتخاباتی خود وعده داده بود که هر گونه تخریب اردوگاههای کولیها با ارائه راه حلهای جدید همراه خواهد شد. هر چند که در اقدامات اخیر دولت وی، چنین امری مشاهده نمیشود.
بسیاری از گروههای حقوق بشری بر این باورند که اخراج کولیها از اردوگاههای خود و عدم دسترسی آنها به امکانات بهداشتی میتواند شرایط ناگواری را برای کولیها رقم بزند.
احتمال میرود در نشست اضطراری دولت فرانسه، محدودیتهای موجود بر سر راه اشتغال اتباع بلغاری و رومانیایی برداشته شود. این اقدام در راستای ایجاد و تثبیت وضعیت حقوقی برای 15 هزار کولی ساکن در فرانسه صورت خواهد گرفت.
مانوئل والس وزیر کشور فرانسه یکی از حامیان سرسخت اخراج کولیها اعلام کرده است که رویکرد دولت کنونی فرانسه هیچ وجه مشترکی با سیاستهای دولت سارکوزی ندارد و وضعیت نامطلوب اردوگاههای کولیها به هیچ عنوان قابل قبول نیست و تهدیدی برای سایر شهروندان فرانسوی محسوب میشود.
نحوه برخورد با کولیها موجب بروز اختلافاتی نیز در درون دولت فرانسه شده است. به عنوان مثال، سیل دو فلات (Cecile Duflot) وزیر مسکن فرانسه از حزب سبز اعلام کرده است که تخریب اردوگاههای کولیها بدون ارائه هیچ راه حلی تنها موجب وخیمتر شدن شرایط آنها میشود.
نتایج نظر سنجیهای اخیر نشان میدهد که 80 درصد شهروندان فرانسوی با تخریب اردوگاههای غیرقانونی کولیها موافقند، هر چند که 73 درصد آنها این اقدام را ابزاری ناکارآمد میدانند؛ چرا که تنها موجب تغییر صورت مساله میشود.
به باور بسیاری از کارشناسان، تخریب اردوگاهها و بازگرداندن بسیاری ازکولیها به رومانی و بلغارستان نتیجه چندان مثبتی در پی نخواهد اشت. در سال 2011، در حدود 7284 رومانیایی و بلغاری با دریافت مبلغی در حدود 300 یورو با بازگشت به کشور خود موافقت کردند.
نظر شما