به گزارش خبرنگار مهر، امیر مهدویانی عصر چهارشنبه در جلسه کارگروه امنیت و سلامت غذایی استان زنجان افزود: برای اطمینان از آلودگی این پوششهای گیاهی نیاز به نمونهبرداریهای جدید است، چرا که گزارشات برای سنوات قبلی است که از سال 60 تا 90 ادامه داشته است و با توجه به اقداماتی که در زمینه کنترل آلایندگیهای کارخانه در دو سال اخیر انجام شده است، لزوم تجدید نمونهبرداریها کاملاً احساس میشود.
مهدویانی با اشاره به اینکه میوههای باغات منطقه اطراف کارخانه باید ریزش شود، تأکید کرد: میوههای این باغات غیرقابل استفاده است، چرا که این میوهها خود جاذب مواد رادیو اکتیویته هستند.
وی تصریح کرد: قطع کردن درختان این منطقه در حال حاضر منطقی نیست و این امر نیاز به مشاوره علمی و گروه کارشناسی دارد، چرا که تجمع عناصر آلوده در زمین سبب تمرکز عناصر سنگین در درخت میگردد و بررسیهای کارشناسانه میگوید قطع این درختان خود موجب پراکندگی آلایندهها در نقاط دیگر میشود، بنابراین باید بررسی و مطالعه شود که این درختان در چه زمان قطع شوند و چه درختانی پس از آنها کاشته شود.
مهدویانی با اشاره به آزمایشاتی که در گذشته روی گیاهان مناطق اطراف کارخانه صورت گرفته است گفت: در ابتدای سال 90 مدیرعامل کارخانه سرب و روی با هدف کنترل آلودگی این کارخانه و جابهجایی آن در زمانبندی مناسب فراخوانده شد و اقدامات بعدی از قبیل نصب سیستم پالایش لحظهای، جلوگیری از خروج آبهای سطحی به بیرون از کارخانه، جدولبندی اطراف پسانهها و ایجاد حوضچه در ایام بارندگی انجام شد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان با اشاره به لزوم نمونهگیریهای جدید از منابع آبهای زیرزمینی گفت: در صورت مشاهده کمترین آلودگی در این آبها سریعا اقدام به انتقال کارخانه سرب و روی خواهیم کرد.
فیروز احمدی افزود: بازدیدهایی که قبلا در خصوص میزان آلایندگی و خطرات حاصل از پسانههای کارخانه سرب و روی صورت گرفته است، همکاران محیط زیست در زمینه کنترل آلودگیهای این کارخانه به ما اطمینان خاطر دادند.
وی با تأکید بر این نکته ادامه داد: اقدامات خوبی در زمینه کنترل میزان آلایندگی این کارخانه از سوی اداره محیط زیست انجام گرفته است که بهروز رسانی سیستمهای قدیمی و ایجاد حوضچههای جدید در اطراف کارخانه که مانع از ریزش پسانههای آلوده کارخانه به رودخانه میگردد، از جمله این اقدامات میباشد.
نظر شما