۸ شهریور ۱۳۹۱، ۹:۵۰

به کوشش صدر اشکوری منتشر شد

منظومه «وَسِه» درباره هفتمین دختر یک زن و شوهر منتظر فرزند پسر

منظومه «وَسِه» درباره هفتمین دختر یک زن و شوهر منتظر فرزند پسر

منظومه «وَسِه» ملهم از یک حکایت قدیمی منطقه اشکور در شمال ایران و درباره زن و شوهری که پسردار نمی‌شده‌اند، به کوشش محمدقلی صدر اشکوری منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، واژه وَسِه در مناطق شمالی ایران به کار می‌رود و در فارسی به معنی «بس است» می‌باشد و در واقعیت هم نامی است که پدر یک خانواده بر هفتمنین فرزند خود گذاشته‌اند.

آنها که صاحب 6 دختر بوده‌اند، این بار منتظر تولد یک فرزند پسر هستند تا وارثی برای زمینهایشان پیدا شود اما این بار هم بخت با آنها یار نیست و هفتمین فرزند آنها هم دختر است.

بر طبق این منظومه بلند، وقتی خبر تولد نوزاد را به پدرش می‌دهند و از او می‌پرسند «نامش را چه می‌گذاری؟» او را عصبانیت می‌گوید: «وَسِه!»

اتفاق یاد شده در اواخر دوران حکومت رضاخان پهلوی رخ می‌دهد و در منظومه «وَسِه» هم به صورت تلویحی اشاراتی به بخشی از مهمترین وقایع سیاسی و اجتماعی آن روزگار به ویژه موضوع اصلاحات ارضی شده است.

این کتاب علاوه بر زبان فارسی، به گویش مردمان خطه اشکور و نیز رسم‌الخط لاتین به رشته تحریر درآمده است. منظومه «وَسِه» در پایان هم یک واژه‌نامه دارد.

کتاب 168 صفحه‌ای «وَسِه» در شمارگان 1200 صفحه و با بهای 5000 تومان از سوی انتشارات اندیشه زرین منتشر و در کتابفروشیهای کشور توزیع شده است.  

کد خبر 1678609

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha