۴ شهریور ۱۳۹۱، ۱۴:۵۳

بهرام دوست در گفتگو با مهر:

عدم نظارت بر قیمت موجب نوسان بازار لبنیات شده است

عدم نظارت بر قیمت موجب نوسان بازار لبنیات شده است

قم - خبرگزاری مهر: رئیس اتحادیه لبنیات فروشان قم، عدم نظارت بر قیمت محصولات خام لبنی را یکی از دلایل اصلی نوسانات شدید قیمت‌ها مطرح کرد.

حسن بهرام دوست در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به وجود مشکل نرخ گذاری در بازار لبنیات، اظهار داشت: تولید شیر خام در قم کم نیست اما به استان های دیگر صادر می شود، امروز بین کارخانه داران باب شده که شیر رقابتی خریداری شده و قیمت خرید آن را در قیمت نهایی محاسبه کند.

وی ادامه داد: دامداران سقف قیمت تعیین شده ای برای فروش محصولات ندارند و همین موجب می شود به هر کارخانه داری به قیمت های متغیر بفروشند، این عوامل همه دست به دست هم می دهد تا نوسانات ایجاد شود.
 
دولت باید با نظارت بیشتری وارد عمل شود
 
بهرام دوست تاکید کرد: دولت باید وارد عمل شود و نظارت بر خرید و فروش شیر خام داشته باشد، کسی متوقع نیست که حتما قیمت ها پایین تعیین شود تا دامدار ضرر کند اما حداقل ثباتی برای خارج شدن از هرج و مرج بازار باید ایجاد می شود.
 
وی با بیان اینکه در یک هفته چندین بار قیمت محصولات لبنی تغییر می کند، گفت: اگر قیمت خرید شیر خام و فروش محصولات کارخانه ها برای حداقل چند هفته مشخص شود اینگونه به مصرف کننده و به فروشنده فشار وارد نمی شود.
 
رئیس اتحادیه لبنیات فروشان قم در ادامه افزود: بعضی از تولید کنندگان محصولات لبنی حتی محصولات با ماندگاری بالا را به میزان کمی تولید می کنند تا خیلی زود در بازار به فروش برسد و دوباره بتوانند برایش قیمت جدید تعیین کنند، در این شرایط بیشترین اعتراض مردم به فروشنده‌ها و مسلما به اتحادیه لبنیات فروشان است.
 
وی اظهار داشت: کمیته قیمت گذاری در سال‌های گذشته میزان سودی که می‌تواند نصیب فروشنده شود را 15 درصد تعیین کرده است، اما این میزان سود بر روی جنس هایی که از کارخانه‌ها خریداری می‌شود بر اساس قیمت روی پاکت اصلا لحاظ نمی شود.
 
پنیر تبریزی در قم اجازه فروش ندارد
وی با اشاره به اینکه میزان 30 یا 40 درصد سود فروشندگان لبنیات از طریق فروش پنیر تبریزی به دست می آید، تصریح کرد: در حال حاضر این محصول اجازه فروش در بسیاری از استان ها مانند تهران را دارد اما در قم اداره بهداشت اجازه فروش نمی دهد و دلیلشان هم نبود پروانه ساخت روی این محصول است.
 
بهرام دوست در این باره گفت: ما بارها تاکید کرده ایم که مجوز جهاد کشاورزی بر محصول وجود دارد اما تولید کننده روستایی که به طور محدود و نه با یک واحد صنعتی عظیم به تولید این نوع پنیر می پردازد، نمی تواند پروانه ساخت داشته باشد، من اطمینان می دهم که پنیر تبریزی به دلیل اینکه مدت زیادی قرنطینه می‌شود و در محلول آب و نمک نگهداری می شود از نظر بهداشتی مشکلی ندارد و ما حتی گفته‌ایم که این پنیر قبل از فروش آزمایش شود اما قبول نمی‌کنند.

نهاده کافی در دسترس دامداران وجود ندارد
 
وی ادامه داد: ما به طور مرتب با بازرگانی و بازرسی و سایر نهاد ها درتماس هستیم اما افزایش قیمت محصولات لبنی و شیر خام یک مسئله کشوری است، در واقع دامداران نهاده کافی برای پرورش دام هایشان ندارند، مسئولان باید توجه داشته باشند که  نهاده‌های دامی ترکیبی از چند محصول است و وارد کردن تنها دو نوع از این مواد مشکلی را حل نمی کند.
 
بهرام دوست ضمن تاکید بر اینکه  مواد وارداتی کافی نیست و تولید کننده هم زیر بار نرخ ثابت نمی رود، افزود: اینجا تنها فروشنده است که از هر طرف مستاصل می شود و باید پاسخگوی مستقیم اعتراض خریدار باشد.
 
وی با اشاره به اینکه قیمت حامل‌های انرژی برای فروشنده نسبت به قبل بسیار زیاد شده است و سود چندانی هم نصیبش نمی‌شود و باید قیمت ارزش افزوده‌ها در روی فاکتور ثبت شود، گفت: شرایط نوسان قیمت از اواخر بهمن سال قبل شروع شد و هر روز هم شاهد افزایش آن بوده ایم، در توصیف این اوضاع همین بس که هنوز درب محصول خریداری شده باز نمی شود، قیمت جدید روز بعد اعلام می شود.
 
بهرام دوست ضمن انتقاد از نبود نظارت کافی گفت: آیا مسئولان نظارت کافی روی کارخانه‌ها دارند که هر روز یک قیمت جدیدی اعلام می‌شود، درج قیمت باید با مجوز باشد و آیا هر هفته سه یا چهار مجوز برای کارخانه داران صادر می‌شود.
کد خبر 1678688

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha