به گزارش خبرنگار مهر، همایون یزدان پناه ظهر پنجشنبه در جلسه مشترک کارگروه دولت الکترونیک و پنجاهمین نشست شورای راهبردی فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری های کلان شهرهای کشور اظهار داشت: شورای راهبردی فاوای کلان شهرها در راستای هم افزایی ictکلان شهرها و استفاده از تجربیات متقابل برگزار شده است.
وی افزود: شهرداری به عنوان مهم ترین سازمان در بعد خدمت رسان به صورت الکترونیکی است و پنجاه جلسه برگزار شده نیز در راستای تحقق شهر الکترونیک و شهرداری الکترونیک است.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات اصفهان ادامه داد: با وجود برگزاری کارگروه دولت الکترونیک که حلقه مفقوده پیاده سازی شهر الکترونیک بود، اشکالاتی در مباحث ساختاری وجود دارد و علی رغم خروجی های خوبی که از این کارگروه ها و نشست ها به دست آمده است اما کارهای اجرایی کمی صورت گرفته است.
وی بیان داشت: اگر تنها به مباحث ساختاری و مدیریتی توجه شود و توجهی به مباحث فنی نشود مسلما تحقق شهر الکترونیک غیر ممکن خواهد بود.
معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد گفت: توسعه شبکه فیبر نوری در سطح شهر و به ویژه در منازل از مهم ترین اقدامات شهرداری است.
مهدی برادران اظهار داشت: هدف از برگزاری چنین نشستی ارتقا مطالبات عمومی در سطح ملی و محلی است.
وی افزود: راه اندازی کارگروه شهر الکترونیک از مهم ترین اقداماتی است که در جهت تحقق شهرداری الکترونیک و به خصوص شهر الکترونیک صورت گرفته است.
وی ادامه داد: بیشترین سطح انتظارات در کلان شهرها به سمت ارائه خدمات itدر حرکت است و به صورت تصاعدی در حال افزایش است و این امر سبب شده است که رویکرد اصلی هر کلان شهری حرکت از شهرداری الکترونیک به سمت شهر الکترونیک باشد.
وی تصریح کرد: شهرداری به عنوان یک نهاد اجتماعی و خدماتی فعال که بیشترین ارتباط را با شهروندان دارد باید تا آنجا که ممکن است نسبت به تعاملات در فضای مجازی حساسیت بالایی را نشان دهد.
وی توسعه زیرساخت های شبکه فیبر نوری را بسیار مهم دانست و افزود: توسعه زیرساخت های شبکه فیبر نوری از مهم ترین اقداماتی است که باید شهرداری به آن توجه داشته باشد و چشم انداز آن باید به گونه ای باشد که حتی این فیبر نوری در منازل نیز در دسترس باشد و با فراهم کردن این بسترها در آینده نیازی به تخریب شهر جهت فراهم کردن این زیرساخت ها نخواهد بود.
مشاور رسمی نظام صنفی رایانهای خراسان رضوی نیز گفت: فرهنگ سازی برای شهروندان بهترین راه برای فراگیر کردن استفاده از خدمات شهر الکترونیک است.
پوریا خزایی با بیان اینکه امروز بسیاری از شهرهای کشور زیر ساختارهای لازم را برای تبدیل شدن به یک شهر الکترونیک دارند، اظهار داشت: اما متأسفانه دستگاههای اجرایی کشور توانایی استفاده از این زیر ساختها را ندارند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: تحقق شهر الکترونیک مقولههای مهمی دارد که فرهنگ سازی برای شهروندان میتواند ما را در رسیدن به اهدافمان در این رابطه یاری دهد.
وی با اشاره به اینکه مردم باید بدانند که استفاده از خدمات الکترونیک چه مزایایی برای آنها دارد، افزود: فرهنگ سازی در این رابطه مردم را برای استفاده از این خدمات تشویق میکند.
خزایی تصریح کرد: استفاده بهینه از زیرساختها در گرو فرهنگ سازی مناسب در این رابطه است.
وی ارائه خدمات توسط مجریانی چون دفاتر پیشخوان دولت را یکی دیگر از راههای آشتی مردم با دریافت خدمات به صورت الکترونیک است.
این کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه امنیت اطلاعات و ارتباطات مهمترین مسئله دستگاههای اجرایی در استفاده از خدمات دانست و ادامه داد: امروز امنیت ملی کشورها و بهداشت آنها با امنیت فضای سایبر در آن جامعه ارتباط دارد.
نظر شما