به گزارش خبرنگار مهر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان پیش از ظهر شنبه در آیین بهره برداری این طرح گفت: تصفیه خانه فاضلاب همدان برای جمعیت 500 هزار نفر و در دو مدول به روش لجن فعال، حذف بیولوژیکی فسفر و استفاده ازهاضم بیهوازی برای تثبیت لجن طراحی شده است.
عزالدین اضافه کرد: علاوه بر فاضلاب شهر همدان، فاضلاب شهرهای بهار، جورقان، صالحآباد و لالجین به این تصفیهخانه منتقل میشود.
وی با بیان اینکه بخشی از پساب خروجی این تصفیهخانه برای استفاده در نیروگاه شهید مفتح همدان و بخشی برای مصارف کشاورزی و آبیاری مورد استفاده قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: لجن حاصل نیز به صورت کمپوست به عنوان کود در کشاورزی قابل استفاده خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آبفای استان یادآور شد: قرارداد احداث دو مدول تصفیهخانه از چهارم مهرماه سال 84 با مبلغ 25 میلیون دلار که 18 و نیم میلیون دلار آن از محل اعتبارات بانک توسعه اسلامی و مابقی آن از محل اعتبارات عمرانی دولتی منعقد شده است.
مرتضی عزالدین اعتبار هزینه شده در بخش وامی را 21 و نیم میلیون دلار اعلام کرد و افزود: انجام عملیات باقی مانده و تکمیلی پروژه بر اساس مناقصه برگزار شده در سال 90 با شرکت ماشینسازی ویژه به مبلغ 188 میلیارد ریال و برای مدت 30 ماه است که تاکنون اعتباری حدود 48 میلیارد ریال به پروژه اختصاص یافته است.
عزالدین در ادامه با بیان اینکه وضعیت جمعآوری و دفع فاضلاب یکی از مشکلات شهر تاریخی همدان بوده است، گفت: در این شهر به دلیل وجود لایههای سنگی نفوذناپذیر در نزدیکی سطح زمین و بالا آمدن سطح سفره آبهای زیرزمینی در بسیاری از نقاط شهر و یا نامناسب بودن جنس خاک، حفر چاههای جذبی سنتی مقدور نبوده که به همین دلایل و به تدریج شبکه گستردهای در حدود 60 تا 70 درصد سطح شهر به صورت نامنظم و با اشکال و مصالح مختلف ایجاد شده است.
وی ادامه داد: وظیفه این خطوط شبکهای علاوه بر دفع فاضلاب خانگی، انتقال قسمتی از رواناب سطوح بامها و حیاط منازل به درون مجاری مذکور و تخلیه آن به رودخانههای فصلی و دائمی که از داخل شهر عبور میکردند، است.
نظر شما