به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا دزفولی در سی و دومین نشست مشترک مدیران کل استانی وزارت آموزش و پرورش و معاونین این وزارتخانه با بیان این مطلب گفت: بهعلت مسائل و مشکلاتی که در ابتدای انقلاب اسلامی با آن مواجه شدیم، درباره اصلاح نظام آموزش و پرورش با یک تاخیر 20 ساله کار را آغاز کردیم
وی افزود: متاسفانه عدهای که به اهمیت موضوع واقف نیستند از همان ابتدای کار با اشکالتراشی و طرح مسائل حاشیهای این کار بزرگ را با موانعی مواجه کردند.اما خوشبختانه با عزم جزم دست اندرکاران موضوع تحول بنیادین در آموزش و پرورش بر طبق یک مبانی روشن به نتیجه رسیده است.
مخبر دزفولی تصریح کرد: در دورانی که در این کشور مدیریت آموزش و پرورش به دست افرادی که به مبانی فکری انقلاب اسلامی باور نداشتند، افتاد ما با نهایت تعجب وتاثر شاهد بودیم که مبانی تفکر غیرالهی و مادی گرای غرب در آموزش و پرورش ما حاکم شد.
وی ادامه داد: در همان دوران به بهانه مبارزه با ایدز سخن از آموزش مسائل جنسی در مدارس به میان آمد و به بهانه هماهنگی با جریان حاکم بر جهان ترویج سکولار و عرفی بودن آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفت.
تقسیم بندی آموزش و پرورش به دو دوره قبل و بعد از سند تحول بنیادین
به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تدبیر و رهنمود رهبر معظم انقلاب، ما موظف شدیم تا در مقابل این جریان مسموم و متعفن بایستیم و راه نفوذ آن را مسدود کنیم و با تدوین و تصویب سند تحول بنیادین ما شاهد بزرگترین تغییر نگرش در آموزش پرورش هستیم، بهگونهای که آیندگان آموزش و پرورش ما را به دو دوره قبل و بعد از این سند تقسیمبندی خواهند کرد.
مخبردزفولی افزود: خوشبختانه در این سه سال اخیر مدیریت وزارت آموزش و پرورش تمهیدات لازم برای اجرای این سند را فراهم کرده و با شجاعت مصصم به اجرای کامل این سند است.
وی تصریح کرد: سند تحول بنیادین حاصل کار کارشناسی بخشهای مختلفی در وزارت آموزش و پرورش و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و تصویب نهایی این سند بیش از یک سال از وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی را به خود اختصاص داد.باید انصاف داشت و نباید این کار عظیم را با اظهارنظرهای غیرکارشناسانه مخدوش کرد.
مدیران آموزش و پرورش تمام توان خود را برای اجرای این سند به میدان بیاورند
عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران گفت: مدیران وزارت آموزش و پرورش بهعنوان کسانی که بار اصلی اجرای این سند بردوش آنان است، باید تمام توان خود را برای اجرای این سند جامع به میدان بیاورند.
استمرار نهضت نرمافزاری و تولید علم، از طریق اجرای سند تحول ممکن است
رئیس ستاد اجرای راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: استمرار نهضت نرمافزاری و تولید علم در کشور و تحقق چشم انداز بلند معین شده در نقشه جامع علمی کشور تنها از طریق اجرای کامل و بدون کاستی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ممکن است.
وی ادامه داد: حفظ و ارتقای جایگاه ایران در تولید علم جهانی، تربیت محقق و پژوهشگر، افزایش تعداد اختراعات و دستاوردهای علمی و فناوری منوط به داشتن آموزش و پرورش خلاق، توانمند و آیندهنگر است.
مخبر دزفولی گفت: نباید کاستیها و ایرادگیریها ما را در اجرای این مسیر دچار کاستی و خستگی کند. دشمن از اجرای اسنادی مانند نقشه جامع علمی و سند تحول بنیادین که به اقتدار علمی کشور منجر خواهد شد، بیم دارد و از هیچ کاری برای توقف این پیشرفت کوتاهی نمیکند.
معلم مانند استاد دانشگاه باید وارد حوزه پژوهش شود
وی افزود: در اوایل دهه 70 مراکز علمسنجی سهم تولید علم کشور ایران را بهصورت مشترک با عراق در رتبههای بسیار پائین جهان میآوردند، اما امروز ما دو درصد از تولید علم جهان را به خود اختصاص دادهایم.
مخبر دزفولی در پایان ضمن تاکید مجدد بر نقش محوری معلم در آموزش و پرورش گفت: معلم مانند استاد دانشگاه باید وارد حوزه پژوهش شود و این نکته که روز پنجشنبه در سند تحول به کارکرد غیرآموزشی اختصاص یافته در این راستاست.
نظر شما