۱۰ فروردین ۱۳۸۴، ۱۳:۲۷

بر اساس گزارشهاي افشا شده سفير واشنگتن در بيشكك ؛

آمريكا طرح بركناري آقايف را تدوين كرده بوده است

گزارش هاي منتشره حاكي از اين است كه آمريكا در درگيري هاي اخير در قرقيزستان دست داشته و سازمانهاي غير دولتي آن كشور كه با گروههاي مخالف در قرقيزستان كار مي كرده اند عامل تحولات و خشونت هاي اخير بوده اند.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از پايگاه اينترنتي "dissidentvoice" درآمريكا، اين سايت اينترنتي مي نويسد كه كودتاي واشنگتن در قرقيزستان نمونه عالي از انقباض يك ماهيچه بسيار بزرگ مانند ساير تحولاتي كه در اوكراين، گرجستان و صربستان توسط سازمانهاي غير دولتي فتنه گر آمريكائي است كه در قالب يك انقلاب صورت گرفت.

همچنين درگزارشي كه از سوي اين پايگاه اينترنتي ارائه شده است براي استناد به شواهد بيشتر به گزارشي كه از سوي استيفن يونگ سفير آمريكا در قرقيزستان در 30 دسامبر 2004  به وزارت امور خارجه آن كشور ارائه شده اشاره مي كند كه در آن علناً از جايگزين دولت عسگر آقايف سخن به ميان آمده است.

در يادداشتهاي سفير آمريكا آمده است:"هدف اصلي و اوليه ما- بر اساس طرحهائي كه قبلاً به تصويب رسيده است- افزايش فشار بر آقايف است تا وي را مجبور به استعفا كنيم و پس از انتخابات پيش رو پارلماني اين مساله يكي از طرحهاي عمده واشنگتن است. ما فكر مي كنيم كه اپوزيسيون به اندازه كافي قدرت ندارد تا مقامات قرقيزستان را به چالش بطلبد".

همچنين در گزارش سفير آمريكا آمده است :"بر اساس اطلاعاتي كه ما قبلاً به وزارت امور خارجه ارسال كرديم در حال حاضر در صحنه سياسي قرقيزستان دوساختار شكل گرفته است كه به نظر مي رسد " قرمان بك باقيف "  نخست وزير و نماينده سابق و كانديداي پست رياست جمهوري  بهترين گزينه است كه مي تواند در توسعه روابط آمريكا با قرقيزستان مفيد باشد".

لازم به ذكر است كه در گزارش سفير آمريكا از سازمانهاي غير دولتي "مؤسسه دموكراتيك ملي" (NDI)،  مؤسسه ملي جمهوريخواهان(IRI)،" يو اس اي آي دي" همچنيني ساير سازمانها بين المللي از جمله" فريدام هاوس"،"اينترنيوز نتورك"، "بنياد سوروس" و "بنياد اوراسيا" سخن به ميان آمده كه در داخل قرقيزستان با سفارت آمريكا همكاري نزديكي دارند.

همچنين در گزارش سفير آمريكا از اهداف آن كشور براي توسعه نفوذ در آسياي ميانه بويژه در قرقيزستان در سالهاي 2005 و 2006 سخن به ميان آمده است.

لازم به ذكر است كه آمريكا از عدم همكاري بيشكك در استقرار هواپيماهاي جاسوسي و شناسائي آواكس در پايگاه نظامي آن كشور در نزديك مرز افغانستان ناراضي بود.

کد خبر 167987

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha