شكلات هاي چسبنده آسيب پذير ترين خوراكي ها براي دندانها هستند
رئيس انجمن دندانپزشكي ايران گفت: خوراكي هاي شيرين نظير شكلات هاي نرم كه در آنها از مواد شيريني زياد و با حالت چسبندگي ساخته مي شود از آسيب پذير ترين خوراكي ها براي دندان هستند.
دكتر علي پزداني در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: استفاده از شيريني هاي نرم و چسبنده نظير انواع شكلات ها و كاكائو ، به علت اينكه تا مدت زيادي مواد شيرين را بر روي دندان ها نگه مي دارد، موجب جمع شدن مواد قندي در دندان شده و به همراه ميكروب هايي كه در دهان وجود دارد سبب توليد اسيد مي شود كه بر اثر آن دندان دچار پوسيدگي خواهد شد.
وي ادامه داد : استفاده از پسته، فندق و بادام در آجيل در صورتي كه مسواك زدن صحيح از سوي آنها به صورت مرتب و مستمر صورت گيرد، نمي تواند مشكلي را ايجاد كند اما اگر براي شكستن و يا بازكردن پوسته خوراكي هايي نظير پسته و فندق از دندان استفاده شود باعث آسيب رساندن به دندان ها مي شود ، چون شكستن و يا خرد شدن قسمت هايي از دندان را همراه خواهد داشت.
والدين از خوردني ها به عنوان پاداش يا تنبيه استفاده نكنند
متخصصان تغذيه به والدين توصيه مي كنند كه هيچ گاه از غذا و خوردني ها، به عنوان پاداش و يا منع كردن از آن را به عنوان شيوه تنبيهي براي كودكان استفاده نكنيد.
به گزارش خبرگزاري مهر و به نقل از ماهنامه آموزشي و اطلاع رساني كودك، متخصصان تغذيه در خصوص رژيم غذايي سالم براي كودكان به والدين پيشنهاد مي كنند كه كودكان را به گونه اي آموزش دهيد كه به هنگام گرسنه شدن غذا خورده و نيز آهسته بخورند همچنين سعي شود كه تا حد امكان تمامي افراد خانواده همزمان با يكديگر غذا بخورند.
اين گزارش تاكيد مي كند كه والدين بايد مقدار چربي و كالري مصرفي را به دقت كنترل كنند چون غذاهاي پرچربي به علت كالري زياد، موجب افزايش احتمال چاقي و ابتلاي افراد به بسياري از بيماري ها مي شود و از آنجا كه صبحانه، مهمترين وعده غذايي محسوب مي شود، خوردن يك صبحانه كامل مي تواند به داشتن وزن متعادل و مناسب كمك كند.
متخصصان تغذيه معتقدند كه كودكان بايد به خوردن آب و شير تشويق شوند اما بهتر است از مصرف ساير نوشيدني ها به علت وجود مواد افزودني نظير شكر، رنگ هاي شيميايي در آنها، پرهيز شود.
كودكان دچار سوء تغذيه ، در آينده رفتارهاي پرخاشگرانه دارند
كارشناسان بهداشت روان معتقدند كه وجود سوء تغذيه در اوايل دوران كودكي موجب كاهش ضريب هوشي و در دوره نوجواني باعث بروز رفتارهاي ضد اجتماعي مي شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، بر اساس پژوهش هاي انجام شده، محققان معتقدند كه فقر غذايي ناشي از كمبود آهن، ويتامين B و پروتئين سبب كاهش ضريب هوشي كودكان مي شود.
براساس اين گزارش، همچنين كاهش ضريب هوشي باعث ضعف در خصوص استفاده از توانايي هاي شناختي، قضاوت، تشخيص درست از نادرست مي شود كه اين عوامل زمينه را براي بروز رفتارهاي ضد اجتماعي و پرخاشگري آماده مي كنند.
بر پايه اين گزارش، در اين مطالعه 100 كودك در طول 14 سال مورد بررسي قرار گرفتند كه در اين مدت مسائلي نظير بهره هوشي، توانايي هاي شناختي و رفتارهاي ضد اجتماعي اين كودكان، سه بار مورد ارزيابي قرار گرفت.
خوردن ماهي سبب كاهش ابتلا به بيماري هاي قلبي مي شود
نتايج پژوهش هاي محققان نشان مي دهد، افرادي كه در طول هفته از ماهي به عنوان يك وعده غذايي، بيشتر استفاده مي كنند به ميزان كمتري نسبت به ديگر افراد به بيماري قلبي مبتلا مي شوند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهرشيوع بيماري كرونر قلبي در جوامعي كه مردم به مقدار زيادي از ماهي هاي روغني استفاده مي كنند، كمتر از جوامعي است كه مقدار بسيار كمي ماهي مصرف مي كنند.
بر اساس اين گزارش ، ماهي هاي روغني نظير ماهي آزاد و ساير ماهي ها از قبيل قباد، حلوا، شير، كيلكا و اوزون برون داراي اسيد هاي چرب مفيد هستند و اين مواد باعث كاهش خطر انعقاد خون و همچنين ممانعت از افزايش چربي هاي مضر خون مي شود.
بر پايه اين گزارش، مصرف ماهي حداقل 3 بار در هفته براي افرادي كه داراي سابقه بيماري قلبي و همچنين افرادي كه مايل به پيشگيري از ابتلا به اين بيماري هستند توصيه شده همچنين مصرف حبوبات ، سيب ، گلابي و سبزي ها روغن زيتون باعث كاهش كلسترول خون مي شود.
كم خوني بر رشد جسمي ، ذهني و سيستم ايمني نوجوانان اثر نامطلوب مي گذارد
پزشكان مي گويند كه كم خوني ناشي از فقر آهن كه يكي از مشكلات شايع تغذيه اي در سنين نوجواني در نوجوانان بويژه دختران است كه بر رشد جسمي، ذهني و سيستم ايمني آنها اثر نامطلوب دارند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، از آنجا كه نوجوانان در سنين رشد هستند ، بنابراين از خون آنها در بدن استفاده بيشتري مي شود به همين علت استفاده از رژيم هاي غذايي كه در آن فقر مواد مغذي وجود دارد همچنين وجود آلودگي هاي انگلي و محيطي نظير ذرات ريز سرب معلق در هوا، موجب بروز كم خوني در نوجوانان مي شود.
بر اساس اين گزارش، براي جلوگيري از كم خوني ناشي از فقر آهن، مي توان از مواد غذايي غني از آهن نظير انواع گوشت ها، سبزي هاي برگ سبز و حبوبات استفاده كرد.
محققان مي گويند كه استفاده از مواد غذايي داراي ويتامين C انواع سبزي ها تازه، فلفل سبز، گوجه فرنگي، كلم، ميوه هاي تازه به ويژه پرتقال، ليمو و ساير مركبات همراه با غذا نيز موجب افزايش جذب آهن مي شود، همچنين بايد به جاي مصرف غذاهاي آماده، بيشتر از غذاهاي تازه استفاده كرد.
جوانان چاق دو برابر بيشتر از سايرين دچار فشار خون مي شوند
پزشكان مي گويند كه احتمال شيوع ابتلا به فشار خون در جواناني كه دچار اضافه وزن و چاقي هستند، دو برابر جوانان با وزن طبيعي است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، احتمال شيوع فشار خون در سالمندان چاق نيز 50 درصد بيشتر از ديگر سالمنداني خواهد بود كه وزن آنها در حد طبيعي است.
بر اساس اين گزارش به ازاي هر 10 درصد افزايش وزن در مردان، فشار خون به ميزان 6/6 ميلي متر جيوه افزايش مي يابد كه مي تواند موجب آسيب حاد و يا مزمن به بخش هاي مختلف بدن شود.
نظر شما