۸ شهریور ۱۳۹۱، ۱۳:۴۱

اعلام آمادگی ایران برای مرمت آثار تاریخی لبنان/ تاکید بر ارتقای صنعت گردشگری

اعلام آمادگی ایران برای مرمت آثار تاریخی لبنان/ تاکید بر ارتقای صنعت گردشگری

تشکیل کمیته مشترک گردشگری بین ایران و لبنان، اعطای تسهیلات ویژه به گردشگران ایرانی از سوی لبنان، همکاری در جهت تبادل گردشگران و تبلیغ جاذبه های گردشگری و تاریخی در رسانه های گروهی دو کشور و کمک ایران در ثبت جهانی و مرمت آثار تاریخی به لبنان برخی از محورهای گفتگوی بین رئیس سازمان میراث فرهنگی و وزیر امور خارجه لبنان بود.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدحسن موسوی رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در دیدار با وزیر امور خارجه لبنان که روز چهارشنبه در ساختمان ارگ آزادی انجام شد، گفت: رسانه‌های ایران تبلیغ خوبی از گردشگری لبنان می کنند اما اینکه چرا گردشگری ایران نیز در رسانه های لبنان تبلیغ نمی‌شود مسئله دیگری است. ما از همکاریهای رسانه‌ای و تبلیغاتی بین دو کشور در زمینه گردشگری استقبال می‌کنیم و جلسه امروز را نقطه عطفی بین ایران و لبنان می‌بینیم. این موضوع را می‌شود از جمله برکات برگزاری اجلاس غیرمتعهدها دانست.

وی افزود: صنایع دستی ایران بیش از 7 هزار سال قدمت دارد و ما در ایران در کنار کلمه صنایع دستی پسوند هنرهای سنتی را نیز گنجانده‌ایم. زمانی که 6 سال قبل ایران تصمیم گرفت صنایع دستی را از وزارت صنایع جدا کند و به گردشگری بیافزاید این موضوع را به سازمان UNWTO اعلام کردیم و پس از آن 30 کشور دیگر نیز همین کار را انجام دادند. همکاری دو کشور ایران و لبنان می‌تواند به تقویت این اثر ارزشمند کمک شایانی کند.

موسوی ادامه داد: امیدوارم در حوزه میراث فرهنگی بین دو کشور ایران و لبنان همکاری بیشتری داشته باشیم. لبنان نیز از ظرفیت بالایی در این بخش برخوردار است و من به شما قول می‌دهم که در حوزه میراث فرهنگی اعم از پژوهش، مرمت آثار و کمک در تشکیل پرونده‌های جدید و ثبت آنها در سازمان جهانی یونسکو به شما کمک کنیم.

عدنان منصور وزیر امور خارجه لبنان نیز در این برنامه در پاسخ به صحبتهای موسوی بیان کرد: اکنون گردشگری دارای ابعاد گسترده‌ای است که می‌توان از آن در زمینه‌های فرهنگی، عمرانی و مالی بهره مند شد.

وی عنوان کرد: سالانه حدود 20 تا 30 هزار گردشگر لبنانی از ایران دیدن می‌کنند این آمار در سالهای گذشته بیش از 90 هزار نفر بوده است.

وزیر امور خارجه لبنان گفت: با حمایتهای مالی و ایجاد انگیزه در میان گردشگران همه افراد یک جامعه را برای سفر به کشور ایران و لبنان ترغیب کنیم تا سفر تنها به افراد متمکن محدود نشود.

عدنان منصور گفت: در راستای تشویق گردشگران و گسترش این صنعت در بین دو کشور پروازهای چارتر راه اندازی شود. ممکن است در ابتدا تعداد پروازها و مسافران آن کم باشد اما در طول مدت نفع زیادی دارد که می‌توان از آن برای رونق صنعت گردشگری استفاده کرد.

موسوی رئیس سازمان میراث فرهنگی در پاسخ افزود: اکنون برخی از فعالان تورهای گردشگری در انتهای کار زمانی که ظرفیت ‌شان کامل نباشد به صورت ارزان و یا رایگان گردشگر می‌پذیرند تا تورشان خالی نماند. من نیز به معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی اعلام می‌کنم که موضوع ارزان سازی سفر ایران و لبنان و پروازهای چارتر را در دستور کار قرار دهد.

بخشی از گردشگران خروجی را به سمت لبنان هدایت می کنیم

رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه زیبایی‌ها کم نظیر،‌ مردم خوب، شرایط آب و هوایی مناسب،‌ وجود مقبره 72 پیامبر و سایر شخصیتهای تاریخی از جمله ابوذر غفاری، جاذبه‌های سرشاری را برای ایرانیان ایجاد می کند، افزود:  بخشی از گردشگران خروجی‌مان را به سمت لبنان هدیت می‌کنیم و شما در سال آینده شاهد خواهید بود که این سفرها رشد پیدا کرده است ولی توقع داریم که این اقدام از سوی لبنان نیز انجام شود.

موسوی گفت: یکی از مشکلات توریستهای ورودی به لبنان این است که نمی توانند از همه جاذبه‌های گردشگری لبنان دیدن کنند. امیدواریم این مشکل به سرعت حل شود. پیش از این نیز گزارشی داشتیم مبنی بر اینکه زائران سوریه دو روز در لبنان می‌توانند حضور داشته باشند اما با مشکل روادید مواجه می شوند این موضوع انگیزه سفر به لبنان را برای آنها کم می‌کند. امیدواریم در آینده این مشکل نیز بر طرف شود و مردم زمانی که برای زیارت به سوریه می‌روند سفری نیز به لبنان داشته باشند.

وی گفت: وجود مرقد شریف امام رضا(ع)، قبور پیامبران و امامزادگان در ایران برای مسلمانان جهان یکی از جذابیتهای گردشگری مذهبی است که امیدواریم گردشگران لبنانی برای بازدید از این جاذبه‌ها به ایران بیایند.

وزیر امور خارجه لبنان نیز در پاسخ به صحبتهای موسوی اظهار داشت: از نوروز امسال بین دو کشور اقداماتی انجام شد که بر اساس آن زائران ایرانی از هر نقطه‌ای که بخواهد می‌توانند روادید بگیرند و به راحتی وارد لبنان شوند. دو ماه دیگر نیز این زمان تمدید شده است. ما اکنون تمامی روادیدهای انفرادی و گروهی گردشگران ایرانی را به صورت رایگان صادر می‌‌کنیم. درباره تعداد زائران نیز پیش بینی می‌شد که تعداد گردشگران ایرانی در لبنان افزایش یابد اما حوادث اخیر نه تنها از تعدد گردشگران ایرانی کم کرد بلکه از تعداد گردشگران عرب نیز کاست چرا که این گردشگران از راه کشور سوریه به لبنان می‌آمدند و اکنون مشکلات سورریه به این موضوع دامن زده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: گردشگری امروز در دنیا بهترین موضوع در رشد و توسعه اقتصادی است. از تسهیلاتی که برای ورود گردشگران ایرانی به لبنان ایجاد کرده‌اید تشکر می‌کنم باید مراقب باشیم که چیزی نتواند این روابط گرم را خدشه دار کند. مطمئنم شرایط منطقه به وضع مطلوب گذشته خود بر می‌گردد. در موضوع سوریه نیز خبر دارم که لبنان مرزهایش را کنترل می‌کند تا سلاحهای جمعی وارد لبنان نشود. من خواهش می کنم این شرایط را همچنان حفظ کنید تا اوضاع بهتر شود. بین دو ملت ایران و لبنان جدایی نیست و استقبال بی‌نظیر مردم لبنان از احمدی نژاد رئیس جمهور ایران هیچوقت حافظه تاریخ فراموش نمی شود هرچند این موضوع موجب عصبانیت استثمارگران شده باشد.

وی از اعلام همکاری کارشناسان میراث فرهنگی ایران برای بازسازی آثار و بناهای تاریخی لبنان که در اثر جنگ های تحمیلی آسیب دیده اند خبر داد و گفت: از یک هیئت لبنانی مرکب از جمعی از خبرنگاران، ‌اساتید و دانشمندان لبنان دعوت می کنیم که میهمان ایران شوند و به مردم لبنان درباره ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی و گردشگری کشور دوست اطلاع رسانی کنند.

وزیر امور خارجه لبنان نیز گفت: ‌هر کار مشترکی که شما صلاح بدانید من آمادگی دارم. وزارتخانه‌های فرهنگ و گردشگری در لبنان داریم که به صورت جداگانه به مسایل فرهنگی و گردشگری می‌پردازند و در این موضوع نیز می‌توانند با ایران همکاری داشته باشند.

وی افزود: در استقبال مردم لبنان از احمدی نژاد نیز باید بگویم این استقبال بیانگر وجود رابطه قوی و گسترده بین دو ملت است.

منصور افزود: با معاون گردشگری و فرهنگی لبنان صحبتی داشتم و ایشان تمایل دارند که به ایران سفر کنند. از وزیر گردشگری‌مان نیز شنیده‌ام که ایده‌هایی مناسب برای گسترش گردشگری بین دو کشور دارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی در این جلسه پیشنهاد کرد کمیته مشترکی بین دو کشور در آذرماه سال جاری تشکیل شود و بیان کرد: دعوتنامه آن را برای وزرای مربوطه در لبنان می‌فرستیم و امیدواریم وزارت خارجه نیز در این زمینه همکاری کند.

کد خبر 1683875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha