۹ شهریور ۱۳۹۱، ۱۲:۵۱

بنی‌فاطمه به مهر خبرداد:

تاریخ شفاهی دفاع مقدس استان گردآوری می‌شود

تاریخ شفاهی دفاع مقدس استان گردآوری می‌شود

یزد - خبرگزاری مهر: مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان یزد گفت: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حال گردآوری تاریخ شفاهی دفاع مقدس استان است.

سید هدایت بنی‌فاطمه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تاریخ به منزله درس است و آنچه بشر امروز باید به آن توجه کند و در کلام بزرگان نیز بر اهمیت آن سخن‌ها گفته شده تاریخ جوامع و ملت‌ها است و تاریخ یک ملت است که می تواند حماسه آفرینی، حاکمیت، پیشرفت‌ها وعقب ماندگی‌های یک ملت را بازگو کند.

وی افزود: زمان درحال گذراست وهرلحظه آن می تواند یک نقطه تاریخی باشد.دفاع مقدس نیز برای ملت ایران، تاریخی است تکرار نشدنی و از آنجا که بیش از پنجاه هزار رزمنده از استان یزد در دفاع مقدس حضور داشتند تصمیم گرفتیم که این نقطه روشن تاریخ استان رابه نگارش درآوریم.

وی ادامه داد: بنیادحفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خود را متولی ثبت و ضبط رویدادهای دفاع مقدس می­داند بنابراین در نظر داریم تا با جمع آوری خاطرات گفته و ناگفته فرماندهان، جهادگران، جانبازان، آزادگان وهمه کسانی که به نوعی در دفاع مقدس و هشت سال جنگ تحمیلی شرکت داشتند، تاریخ شفاهی دفاع مقدس استان را گردآوری کنیم.

وی در خصوص همکاری سایرارگان‌ها و ادارات استان در تحقق این مهم گفت: ارگان‌هایی مانند سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، جهاد سازندگی و... که درآن زمان فعال بوده اند، خاطراتشان ثبت می شود و به عنوان محتوا در تاریخ شفاهی به کاربرده خواهد شد.

وی درخصوص صحت و اعتبار گفته های افرادی که برای تکمیل این تاریخ شفاهی مورد مصاحبه قرار می گیرند نیز گفت: برای تشخیص صحت گفته های افراد قطعاً مکانیزم خاصی طراحی شده است به طوری که تمام گفته‌های مصاحبه شونده به صورت صوتی و تصویری ضبط خواهد شد و پس از آن مورد بازبینی توسط کارشناسان دفاع مقدس قرارخواهد گرفت و آنها نظرات اصلاحی خود را نسبت به گفته های فرد مصاحبه شونده بیان می کنند.

بنی فاطمه با اشاره به اینکه جمع آوری تاریخ شفاهی استان یک کار تخصصی و کارشناسی شده است گفت: تاریخ شفاهی به صورت مکتوب و هم به صورت ویژه نامه های خاص دفاع مقدس وهمچنین به صورت فیلم مستند تدوین و منتشرمی شود.

وی بیان داشت: تاریخ شفاهی دفاع مقدس استان بعد از تکمیل در اختیار راویان دفاع مقدس و راهیان نور و همچنین بر روی سایت خط شکنان که در حال حاضر یکی از پایگاه های اطلاع رسانی و اخبار دفاع مقدس استان است، نیز قابل ارائه خواهد بود.

وی جمع آوری خاطرات و گفته های فرماندهان هشت سال دفاع مقدس را با توجه به آشنایی بیشتر آنان به موضوع و مناطق عملیاتی در اولویت عنوان و عنوان کرد: سایرافراد مرتبط با این امر نیز شناسایی و مورد مصاحبه دقیق قرارگرفته و می‌گیرند.

وی افزود: در کنار اسناد شفاهی که به عنوان مهمترین محتوای تاریخ شفاهی دفاع مقدس خواهندبود، به دنبال اسناد دیگری اعم از عکس دفاع مقدس که رزمندگان در دوران دفاع مقدس با همرزمان خود گرفته اند و نیز اسناد مکتوب و آثار مرتبط با دفاع مقدس که دراختیار ارگان‌ها و افراد است هستیم که این عکس‌ها و تصاویر در چاپ کتاب عکس دفاع مقدس به کار خواهد رفت و اسناد و آثار مذکور در موزه دفاع مقدس استان نیزاستفاده خواهد شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اظهار امیدواری کرد: با همکاری های به جا و به موقع تمام افرادی که سهمی در دفاع مقدس داشتند، بتوانیم مجموعه تاریخ شفاهی دفاع مقدس استان را هر چه بهترارائه دهیم.

وی تصریح کرد: دفاع مقدس را مدیون واقعه عاشورا هستیم، واقعه ای که 1400 سال بعد از گذشت آن، هنوز در ذهن شیعیان جهان زنده است وعالمان دین هم تلاش در زنده نگه داشتن آن داشتند و امروز ما به تبعیت از قیام عاشورا همین مأموریت، یعنی زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا را وظیفه خود می دانیم.

وی ادامه داد: در راستای جمع آوری تاریخ شفاهی دفاع مقدس استان، همایش ها و کارگاه‌های آموزشی در استان برگزار شده و برگزاری اینگونه آموزش‌ها، همچنان در دستور کار قرار دارد وعلاوه بر آن افرادی که در این کارگاه‌ها آموزش می­بینند، برای شرکت در دوره­‌های آموزشی تکمیلی به تهران اعزام می شوند.

وی تصریح کرد: در سال گذشته تعداد 60 نفر برای انجام امور مصاحبه تاریخ شفاهی در کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی در استان شرکت کردند تا گردآوری این اثر بر اساس معیارهای منطقی و صلاحیت‌های لازم انجام شود.

بنی فاطمه عنوان کرد:علاوه بر آموزش های لازم که به افراد مصاحبه گر داده می شود افراد زبده و کارشناسان دفاع مقدس نیز با توجه به اشرافیت خاص خود برنوع عملیات ها و... در امر مصاحبه نظارت دارند.

وی گفت: مرکز ملی اسناد دفاع مقدس نیز از جمله ارگان‌هایی است که در هدایت و گردآوری تاریخ شفاهی همکاری‌های خوبی را با ما داشته اند.

سرهنگ بنی فاطمه گستردگی کار و در دسترس نبودن تمام افرادی که در صحنه های دفاع مقدس حضور داشتند را ازسختی‌های این کار عنوان کرد و افزود: خود سانسوری برخی ازافراد مصاحبه شونده، وجود دیدگاه‌های گوناگون و فاصله بین فضای دوران دفاع مقدس و فضای کنونی، به دلیل گذشت زمان، بخشی ازسختی‌های این کاراست.

کد خبر 1684760

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha