به گزارش خبرنگار مهر، سالانه بر اثر بروز آتش سوزی، عرصه های طبیعی و جنگلی گلستان طعمه حریق می شوند و خسارتهای جبران ناپذیری برجای می ماند.
یکی از شدیدترین آتش سوزیها پاییز 89 در جنگل های گلستان بود که این حادثه از نظر شدت و سطح ایجاد و طولانی بودن زمان آن در تاریخ جنگل های گلستان بی سابقه بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان به تشریح اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری و اطفای حریق در استان بویژه در سطح جنگلها پرداخت.
رسول حسام در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سازماندهی نیروهای 22 نفره مردمی را در دستور کار داریم که با همکاری دستگاههای مربوطه در دست اقدام است.
وی اظهار داشت: در این زمنیه، تجهیزات انفرادی مورد نیاز نیروهای مردمی و نیروهای دستگاههای مرتبط با آتش سوزی تهیه شده و در حال تحویل دادن است.
وی عنوان کرد: این تجهیزات انفرادی برای اطفای حریق شامل کوله آب پاش، لباس کار، کوله، چادر، روشنایی، کلاه ایمنی، لباس های شبرنگ، بیل، آتش کوب، چنگه و ... است.
حسام گفت: از سال 86 متناسب با منابع برای خرید تعدادی ماشین آتش نشانی کمک دار تامین اعتبار کردیم تا در اختیار منابع طبیعی، محیط زیست و روستاهای حاشیه جنگل قرار گیرد.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان افزود: همچنین تجهیزات برای ایستگاه های آتش نشانی با اولویت روستاهای حاشیه جنگل در قالب شلینگ و لاستیک و.. خریدار شد تا آمادگی لازم برای پیشگیری و اطفای حریق داشته باشند.
وی افزود: از سال 89 با وقوع آتش سوزی در عرصه های جنگلی تاکید شد طرح جامع حریق تهیه شود که این طرح تهیه و تقدیم دولت و مجلس شد و آخرین اقدامات طرح مربوط به اقدمات قبل، حین و بعد از حریق اخیرا از سوی دفتر ریاست جمهور منعکس به معاونت برنامه ریزی برای تامین اعتبار شد.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان اظهار داشت: گلستان به عنوان کارگروه استانی سازمان مدیریت بحرات کشور مسئولیت این کارگروه دارد و به کمک سایر استانها تلاش داریم که منابع و ردیف اعتباری آن تامین شود تا برای استانهای دارای عرصه های جنگلی و مرتعی این طرح اجرایی شود.
وی افزود: یکسری منابع اعتباری باید در اختیار دولت قرار گیرد تا در ارتباط با طرح پد بالگرد، احداث و شناسایی آبگیرها، احداث آتش بر، مرمت جاده های جنگلی اقدام شود.
رسول حسام با بیان اینکه دو سازمان آتش نشانی در گرگان و گنبد داریم گفت: در این سازمانها، نیروهای آتش نشان داوطلب داریم و متناسب با ظرفیت، امکاناتی ارائه شد تا این نیروها نیز آموزشهای لازم را ببینند و با تجهیز آن بتوانیم در صورت نیاز در امر اطفای حریق بهره برداری کنیم.
وی افزود: همچنین شاهد افتتاح پایگاه امداد هوایی هستیم که می تواند در ارائه خدمات امداد هوایی موثر باشد.
وی یادآورشد: هنوز نوع بالگردهایی که مستقر می شوند را نمی دانیم و اگر بالگردهایی باشد که امکان نصب سبد را داشته باشند می توانند در اطفا، کشف و شاسایی و هلی برد نیرو استفاده شود و امیدواریم با قول مساعد تجهیز کامل شود.
وی به تهیه طرح خطر پذیری عرصه های جنگلی اشاره کرد و گفت: متناسب با اطلاعات جوی و شرایط عرصه ها با برنامه ریزی برای پیشگیری از حریق اقدام به تهیه طرح شد که می تواند برای پیشگیری و مقابله با حرق موثر باشد.
گلستان 450 هزار هکتار عرصه های جنگلی دارد که این عرصه های یادگاری از جنگل های بکر و منحصر بفرد هیرکانی و خزری به شمار می رود.
نظر شما