به گزارش خبرگزاری مهر، علی معصومی افزود: در حوزه معدن به دنبال مسائل زمینشناختی هستیم تا بتوانیم با جذب سرمایهگذار خصوصی و دولتی در این زمینه، روی فرآوری موادمعدنی کار کنیم که مواد معدنی موجود در استان با ارزش افزوده از استان خارج شوند.
وی افزود: تعداد پروانههای بهرهبرداری صادر شده در طول دولت مهر 974 مورد است که این آمار در 27 سال قبل از سال 84، حدود 863 مورد بود، تعداد جواز تأسیس صادر شده تا سال 84 نیزپنج هزار و 847 مورد بود که در طول 7 سال دولت مهر پنج هزار و 613 مورد جواز صادر شد.
معصومی ادامه داد: میزان سرمایهگذاری پروانه بهرهبرداری صادر شده در طول 27 سال، پنج هزار و 251 میلیارد ریال بود که در طول این 7 سال به 14 هزار و 636 میلیارد ریال رسیده و اشتغال پروانه بهرهبرداری صادر شده نیز طی 27 سال، 28 هزار و 481 نفر بود که در طول 7 سال به 16 هزار و 952 نفر رسید.
وی ادامه داد: در بخش بازرگانی خارجی در طی سالهای 84 تا 90، روند صعودی داشتیم، به طوری که این مقدار که در سال 84 حدود 171 میلیون دلار از استان زنجان بود، در سال 90 به 652 میلیون دلار رسید که رشد حدود 133 درصدی داشتیم که از این میزان 74 درصد مربوط به معادن و صنایع معدنی و 17 درصد بخش صنعت بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان افزود: در بخش صادرات هم در چهار ماهه اول امسال 180 میلیون دلار صادرات از استان داشتیم که هدفگذاری کردهایم تا پایان سال این میزان را به یک میلیارد دلار برسانیم. همچنین در طی هفته دولت 5 طرح آماده افتتاح داریم که با سرمایهگذاری 196.5 میلیارد ریال این واحدها به تولید آزمایشی رسیدهاند.
معصومی ادامه داد: در بخش صنعت به دنبال سرمایهگذاری داخلی و خارجی هستیم که مرکز خدمات سرمایهگذاری 36 فرصت را مطالعه و پیشبینی کرده است و تمام مراحل حتی محل آن، چه در داخل و چه در خارج شهرکهای صنعتی مشخص شده است.
وی افزود: یک نگاه ویژه به حل مشکلات واحدهای صنعتی موجود استان داریم و نیاز اصلی آنها نیاز به سرمایه در گردش است که با کمک استانداری و شورای هماهنگی بانکها به این واحدها نقدینگی تزریق کنیم که تأثیر زیادی در ایجاد اشتغال استان دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: عمده محصولات صادراتی استان شمش روی، شمس سرب، انواع محصولات صنعت برق، غذا، انواع مواد معدنی و انواع منسوجات است که کشورهای مقصد این مواد، ترکیه، عراق، افغانستان، امارات، کشورهای حاشیه خلیجفارس، کشورهای تازه استقلال یافته، آلمان، ایتالیا و به صورت محدود کشورهای اروپایی دیگر هستند.
معصومی افزود: سنگآهن، سرب، روی، مس، منگنز و انواع سنگهای تزیینی ساختمان، از دیگر مواد صادراتی استان بهشمار میرود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان ادامه داد: مهمترین طرحهای صنعتی که در رشد استان تأثیر مثبت فراوانی دارد، واحد سیمان خمسه، پتروشیمی، فاز 2 و 3 شرکت پارسحیات که منشأ سرمایهگذاری خارجی از کشور ترکیه دارد و فاز اول آن راهاندازی شده است، شرکت فولاد البرز غرب و شرکت سرجین بافت کیلوس است.
معصومی تصریح کرد: پیگیر ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی با اعتبار 300 میلیارد ریال و همچنین به دنبال راهاندازی فاز 2 و 3 نمایشگاه بینالمللی کاسپین هستیم که به عنوان یک طرح زیربنایی در تمام استان کارگشا خواهد بود.
وی یادآور شد: برگزاری نمایشگاههای پاییزه و به همراه آن عرضه مستقیم کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم برای تنظیم بازار و تأمین معیشت مردم است که نمایشگاه بهاره در ماه مبارک رمضان برگزار شد و در تنظیم بازار شب عید که عمدتاً میوه بود تأثیر داشت و نمایشگاه پاییزه نیز با بازگشایی مدارس آغاز به کار خواهد کرد.
زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: در آینده صنایع معدنی بدون فرآوری از استان خارج نخواهد شد.
کد خبر 1685810
نظر شما