به گزارش خبرنگار مهر، اولین جلسه کارگاه یک روزه خبر نویسی مکتوب شهرستان شاهرود سه شنبه با حضور 20 نفر از علاقمندان به خبر نویسی و خبرنگاری این شهرستان در سالن همایش های اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان در شاهرود برگزار شد.
جعفر ضمیری مدیر باشگاه خبرنگاران صدا و سیمای مرکز سمنان در این کارگاه با اشاره به تعریف خبر و عناصری که خبر را پر محتوا می سازند خاطرنشان کرد: خبرنگار کارآزموده هر گاه که می خواهد رویدادی را به خبر تبدیل کند، تلاش می کند تا عناصر خبری را در گزارش خود لحاظ کند.
ضمیری گفت: در نظر گرفتن این عناصر خبر را پر محتوا می سازد و مخاطب به درک صحیح و مورد نظر خبرنگار نزدیکتر می شود.
وی با اشاره به اینکه برای هر یک از این عناصر باید دقیق ترین، روشن ترین و جامع ترین اطلاعات را تهیه نمود، تاکید کرد: این سه صفت اساسی ترین صفات مفاهیم خبر نویسی را تشکیل می دهد.
مدیر باشگاه خبرنگاران سمنان بایسته های خبر را صحت، سرعت و دقت دانست و گفت: خبرنگار باید تمام تلاش خود را به کار بندند تا دقت را فدای سرعت ننماید.
ضمیری ضمن بیان عناصر خبر؛ که، کی، کجا، چی، چرا و چگونه افزود: در نظر گرفتن این عناصر به غنای خبر می افزاید، تصویر جامعی از رویداد به خواننده منتقل می کند.
وی تصریح کرد: خبرنگار برای آن که خبر جامعی ارائه دهد، در برابر هر رویداد و برای تکمیل خبر این شش پرسش را از دیگران می پرسد تا خبری کامل و بی نقص تهیه کند.
ضمیری ارزش های خبری را شهرت، در برگیری، برخورد، شگفتی، فراوانی، مجاورت و تازگی دانست و گفت: هر چه تعداد بیشتری از این ارزش ها در خبر وجود داشته باشد خبر با اقبال بیشتری در میان مخاطبان مواجه می شود.
مدیر باشگاه خبرنگاران سمنان ادامه داد: خبرنگاران برای این که خواننده را به خواندن خبر ترغیب کنند تلاش می کنند عناصر مناسب و جذب کننده را در تیتر و لید خبر خود خرج نمایند.
ضمیری در پایان اولین جلسه این کارگاه تاکید کرد: شم حرفه ای برای انتخاب عنصر جذاب و کاربری آن در نخستین پاراگراف خبر (لید) اهمیت شایان توجهی دارد.
کارگاه آموزشی خبر نویسی مکتوب در پنج جلسه 4 ساعته طی 5 هفته برگزار می شود.
بنا بر این گزارش: این کارگاه آموزشی یک روزه از سوی باشگاه خبرنگاران صدا و سیمای مرکز سمنان و خبرگزاری مهر استان سمنان برگزار شد.
نظر شما