به گزارش خبرنگار مهر، سالهاست که ساماندهی دکه های مطبوعاتی از سوی مدیریت شهری دنبال می شود اما هر بار به بهانه ای زمان اجرایی شدن این طرح به تعویق می افتد. نخستین بار اواخر سال 86 طرح ساماندهی کیوسک های مطبوعاتی از سوی شرکت ساماندهی مشاغل مطرح شد. مشکل اصلی اشغال پیاده روها و نبود مکان کافی برای قرار دادن نشریات بود. همچنین برای امنیت بیشتر و جلوگیری از هرگونه تخلف کیوسکهای جدید به گونه ای طراحی شد که پلیس بتواند به راحتی درون آنها را مشاهده کند.
استقبال تلخ از کیوسک های جدید
کیوسک های جدید یکسال بعد به شهر آمدند اما تنها یک روز میهمان پایتخت بودند. کیوسک دارن ازهمه جا بی خبر وقتی با پیکره جدید کیوسک های مطبوعاتی در خیابان انقلاب روبرو شدند آن را به آتش کشیدند و مقابله ساختمان شهرداری تحصن کردند. آن سال قرار بود 200 کیوسک جدید به جای کیوسکهای قدیمی در شهر نصب شود اما سال تمام شد و خبری از تغییرات نشد.
طراحی 3 دکه های جدید مطبوعاتی
اما طرح ساماندهی کیوسکها تابستان سال گذشته با طراحی سه مدل جدی کیوسک دوباره کلید خورد.این کیوسکها به گونهای طراحی شده بود که تنها امکان عرضه مطبوعات و محصولات فرهنگی در آن باشد .قرار بود 10کیوسکهای جدید، به طور پایلوت در نقاط مختلف شهر تهران نصب شود تا تمامی کیوسکداران آن را مشاهده کرده و به تدریج تمامی یکهزار و 200 کیوسک شهر تهران ساماندهی شود اما این اتفاق باز هم نیفتاد.
حسین فکری، عضو هیات مدیره اتحادیه روزنامه فروشان یکی از مخالفان کیوسک های جدید بود و بی توجهی به نظر کیوسک داران را اصلی ترین دلیل مخالفت با دکه های جدی عنوان می کرد .
اما این مخالفت چندان دوام نداشت و چند روز بعد رئیس اتحادیه روزنامه فروشان تهران خبر داد : طی مذاکراتی با شرکت ساماندهی مقرر شده تا مدل جدید این کیوسکها در اتحادیه جراید نیز نصب شود.
رژه موشها روی جلد نشریات
حسین کلخورانی معاون سابق معاونت خدمات شهری وعده داده بود همزمان با سال جدید شاهد نصب کیوسک های جدید نیز خواهیم بود . اما در حالی که حدود 6 ماه از سال می گذرد همچنان روزنامه ها و نشریات در کیوسک های قدیمی به فروش می رسد و نیمی از عرض پیاده رو ها را روزنامه و نشریات اشغال کرده و گاهی نیز فرشی برای رژه موش ها هستند . اما دلیل تاخیر در نصب کیوسک های جدید چیست؟
تفاهم کیوسکدارن و مدیریت شهری / خبری از نصب کیوسکهای جدید نیست
حسن فکری،عضو هیات مدیره اتحادیه روزنامه فروشان با بیان این که هنوز هیچ اتفاق تازه ای در خصوص تعویض کیوسک های جدید مطبوعاتی نیفتاده است در خصوص این تاخیربه مهر می گوید: ظاهرا شرکتی که قرار بود کار ساخت انبوه این کیوسک ها را بر عهده بگیرد به شکل صد در صد با شهرداری به توافق نرسیده است و در حال حاضر خبری از نصب کیوسک های جدید نیست .
وی ادامه می دهد : توافق ما با شهرداری همچنان پابرجا است و نظرات ما در خصوص کیوسک های جدید در نظر گرفته شده است و در آینده ای نزدیک کارگروهی خاص برای تعویض کیوسک های جدید ایجاد می شود .
نیازهای یک دکه ها مطبوعاتی استاندارد
فکری به تعاملات ایجاد شده میان اتحادیه و شهرداری خوش بین است و معتقد است به زودی شاهد نصب کیوسک های جدید خواهیم بود.
مصالحی که برای ساختمان کیوسک ها استفاده می شود، فضای کافی داخل دکه ها و ویترینی که امکان نمایش نیم تای اول نشریات در آن وجود داشته باشد از جمله نیازهایی است که عضو اتحادیه روزنامه فروشان به آن اشاره می کند.
گرمای شدید داخل دکه ها در ایام تابستان و سرمای شدید در روزهای زمستانی از گلایه های دیگری فکری است که تاکید دارد باید در کیوسک های جدید پیش بینی شود.
زمان اعلام نمی کنم / خبرهای خوش در راه است
اما مجتبی عبدالهی معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در خصوص آخرین وضعیت کیوسک های مطبوعاتی به مهر می گوید: مدل های جدید طراحی و نمونه هایی از آن نیز ساخته شده است که به زودی کار ساخت انبوه آنها آغاز می شود.
او در خصوص تاخیر در اجرایی شدن ساماندهی و نصب کیوسک های جدید مطبوعاتی می گوید: جزئیاتی در کار وجود دارد که نیاز به بررسی بیشتر دارد که به زودی این نکات کوچک نیز رفع می شود .
عبداللهی با تاکید بر این که ساماندهی دکه های روزنامه فروشی از جمله مسائلی است که با حساسیت دنبال می شود می گوید: به زودی شاهد تغییراتی در دکه های مطبوعاتی خواهیم بود .
اما معاون خدمات شهری حاضر نیست تاریخی دقیق برای اجرایی شدن نصب کیوسک ها جدید اعلام کند . او در پاسخ به این پرسش که چه مشکلی میان شرکت سازنده کیوسک ها و شهرداری وجود دارد می گوید: در یکی از بند های تفاهم نامه اختلاف نظرهایی است که با مذاکره حل می کنیم و امیدواریم هر چه زودتر خبرهای خوشی در این زمینه اعلام کنیم .
زمانی مشکل اصلی ساماندهی کیوسک های مطبوعاتی عدم همراهی کیوسک دارن بود که آن طور که به نظر می رسد این مشکل بزرگ از سر راه برداشته شده است اما با وجود آن هنوز نتوانسته ایم این مشکل قدیمی پایتخت را که هم چهره پیاده رو ها را نازیبا کرده و هم دغدغه قدیمی مدیریت شهری ایست را حل کنیم .
نظر شما