۱۳ شهریور ۱۳۹۱، ۱۰:۲۵

شکیب:

معلولین خراسان رضوی تا پایان امسال کارت معلولیت دریافت می‌کنند

معلولین خراسان رضوی تا پایان امسال کارت معلولیت دریافت می‌کنند

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: معلولین شناسایی شده در استان تا پایان امسال کارت معلولیت دریافت می‌کنند تا بتوانند در مراجعه به دستگاه‌های مختلف و در سطح جامعه از مزایا و حقوق قانونی خود استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تهمینه شکیب یکشنبه شب شهریور در مراسم اختتامیه همایش دو روزه‌ مدیران ستادی و رؤسای بهزیستی شهرستان‌های خراسان رضوی در تربت حیدریه با اشاره به تغییراتی که در قانون معافیت معلولین و خانواده‌هایشان ایجاد شده گفت: بهزیستی، فقط یک مرحله از فرایند اداری معافیت از خدمت مشمولین را بر عهده دارد و اعلام نظر کمیسیون معافیت بهزیستی، به معنای معاف شدن مشمول نیست بلکه 20 درصد از موارد معرفی شده از سوی بهزیستی، در کمیسیون نظام وظیفه استان، رد می‌شود.

وی افزود: کمیسیون معافیت بهزیستی، فقط مشمول بودن فرد و معلول بودن وی یا یکی از اعضای خانواده‌اش را به نظام وظیفه اعلام می‌کند اما این کمیسیون نظام وظیفه است که تشخیص می‌دهد آیا این معلول نیاز به نگهداری و مراقبت دارد که کسی به خاطر او معاف شود یا اینکه این طور نیست.

اعتبارات توانبخشی 10 درصد نیاز مددجویان را تأمین می‌کند

وی در خصوص اعتبارات تجهیزات کمک‌توانبخشی گفت: این اعتبارات فقط 10 درصد نیاز مددجویان را تأمین می‌کند بنا بر این بسیاری از نیازهای تجهیزاتی عزیزان معلول باید با مشارکت‌های مردمی تأمین شود.

وی خطاب به رؤسای بهزیستی شهرستان‌ها گفت: باید در تکریم خیرین تلاش بیشتری داشته باشیم چون نیکوکاران، هیچ انگیزه‌ مادی در کمک‌هایشان ندارند و فقط به قصد ثواب معنوی و رضای خدا تلاش می‌کنند.

وی افزود: مدیران بهزیستی باید شورای مشارکت‌های مردمی در شهرستان‌ها را فعال نگهدارند.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به موضوع واگذاری برخی خدمات این دستگاه به دفاتر پیشخوان دولت گفت: روند برون سپاری فعالیت‌های بهزیستی تا مرحله‌ای که هیچ فعالیتی در بخش دولتی باقی نماند ادامه خواهد یافت همانگونه که در حال حاضر، هیچ مرکز قابل واگذاری در استان در بخش دولتی وجود ندارد.

وی افزود: امیدواریم به جایی برسیم که مراکز غیر دولتی تحت پوشش بهزیستی از قبیل مجتمع‌های خدمات بهزیستی یا کلینیک‌های مددکاری، بتوانند تمام فعالیت‌های بهزیستی را به عهده بگیرند و کارشناسان بهزیستی فقط به کار برنامه‌ریزی، نظارت و هدایت این مراکز بپردازند.

ابلاغ قانون جدید فرزند‌خواندگی در آینده‌ای نزدیک

مدیر کل بهزیستی از ابلاغ قانون جدید فرزند‌خواندگی در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: این قانون برای اجرایی شدن نیاز به اخذ نظر مقام معظم رهبری داشت که بر اساس گزارشات، این نظر اخذ شده

وی افزود:این قانون برای اجرایی شدن نیاز به اخذ نظر مقام معظم رهبری داشت که بر اساس گزارشات، این نظر اخذ شده و اکنون برای تبدیل شدن به قانون، در شورای نگهبان است که در هفته‌های آینده برای اجرا ابلاغ می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس این قانون، تکلیف واگذاری فرزندان بدسرپرست روشن شده است گفت: متأسفانه وضعیت برخی خانواده‌ها به گونه‌ای است که فرزندان توسط والدین بیولوژیکی مورد خشونت و بدرفتاری قرار می‌گیرند.

وی افزود: این فرزندان اگر چه ظاهرا پدر و مادر دارند اما از نظر روانی و اجتماعی، یتیم و بی‌سرپرست به حساب می‌آیند چون والدین، وظایف خود را نسبت به آنان انجام نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه فرزندان بدسرپرست و بی‌سرپرستی که در مراکز بهزیستی به صورت موقت نگهداری می‌شوند به عنوان فرزندان ولی فقیه، نزد بهزیستی امانت هستند گفت: باید بر کار تربیت و نگهداری این فرزندان به صورت دقیق نظارت داشته باشیم و البته تلاش کنیم که آنها هر چه زودتر به دامان خانواده‌ی اصلی، خانواده‌ی جایگزین یا امین موقت بروند.

اجرای طرح تربیت و مشاوره دینی با کمک حوزه‌های علمیه

شکیب گفت: برای ایمن‌سازی جمعیت هدف بهزیستی، باید آموزش‌های دینی و اخلاقی را در آنها نهادینه کنیم.

وی در همین رابطه افزود: طرح تربیت و مشاوره دینی با کمک حوزه‌های علمیه از امسال در مراکز تحت پوشش بهزیستی استان، اجرایی می‌شود.

وی گفت: در این طرح، نخبگان و روحانیونی که دوره‌های تخصصی تربیتی و روان‌شناسی را دیده‌اند به مراکز معرفی و برای کودکان و نوجوانان، دوره‌های آموزشی با رویکرد جدید برگزار می‌کنند.

وی با بیان اینکه تکریم مددجویان و سایر مراجعین بهزیستی، یک موضوع اساسی است گفت: برای درک مشکلات مددجویان باید خودمان را جای آنها قرار دهیم و از دید آنها به مشکلات‌شان نگاه کنیم.

وی با تأکید بر اینکه حل مشکلات مددجویان، نیازمند کار میدانی و عملیاتی است گفت: پشت درهای بسته و میز کار و بدون ارتباط میدانی با مددجویان، نمی‌توان به حل مشکلات آنها پرداخت.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و شرایط حاضر کشور گفت: شرایط فعلی، صرفه‌جویی در همه‌‌ زمینه‌ها را ایجاب می‌کند و مدیران بهزیستی باید دقیقا مطابق بودجه‌ها و اعتبارات تخصیص یافته و ابلاغی، کارها را برنامه‌ریزی کنند تا مشکلی در پرداخت تعهدات خود نداشته باشند.

وی که محتوای همایش دو روزه‌ مدیران ستادی و رؤسای بهزیستی شهرستان‌های استان را جمع‌بندی می‌کرد در زمینه برنامه‌های پیشگیرانه غربالگری گفت: باید پوشش برنامه‌ پیشگیری از تنبلی چشم را به صددرصد برسانیم و سرچشمه‌ معلولیت از طریق آمبلیوپی در استان را به طور کامل ببندیم.

مناطق روستایی مستعد بروز معلولیت‌های ژنتیک و مادرزادی هستند

وی با اشاره به برنامه‌های غربالگری شنوایی و پیشگیری از معلولیت گفت: باید این برنامه‌ها را بخصوص در روستاها با قوت و عمق بیشتری پیگیری کنیم چون مناطق روستایی، بیشتر مستعد بروز معلولیت‌های ژنتیک و مادرزادی هستند.

وی افزود: در برنامه‌های غربالگری شنوایی و بینایی باید فرایند غربال را تا مرحله‌ درمان و اطمینان از سلامت کامل کودک، پیگیری کرد.

رئیس کمیته فرهنگی پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی با تأکید بر اینکه موازی کاری در بین دستگاه‌های اجرایی زیاد است گفت: با اینکه بهزیستی در زمینه‌هایی مانند اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی، متولی و مسؤول شناخته می‌شود اما هر دستگاهی اعتبارات و بودجه‌های مرتبط با این امور را بدون تعامل و هماهنگی با بهزیستی اجرا می‌کند.

شکیب از مدیران این نهاد درخواست کرد با تعامل و ارتباط سازنده با مدیران دستگاه‌های مختلف، اعتبارات این دستگاه‌ها را به مجرا و کانال مناسب و نتیجه‌بخش هدایت کنند.

برنامه‌ توسعه‌ کمپ‌ها در دستور کار بهزیستی است

وی در خصوص درمان اعتیاد اجتماع‌ محور با بیان اینکه تعداد کمپ‌های مجاز استان به 18 واحد و تعداد موافقت‌های اصولی صادر شده به 12 مورد رسیده است گفت:‌ برنامه‌ توسعه‌ کمپ‌ها در دستور کار بهزیستی است و تا پایان سال جاری، در هر یک از شهرستان‌های استان دست کم یک کمپ مجاز تأسیس می‌شود.

وی در همین زمینه گفت: در حال حاضر حدود 400 کمپ غیر مجاز در استان مشغول فعالیت هستند که تلاش می‌شود این مراکز به سمت فعالیت صحیح و مطابق ضوابط علمی هدایت شوند.

دکتر شکیب در خصوص شناساندن برنامه‌های بهزیستی به خیرین و مردم گفت:‌ در این زمینه، تعاملات و موافقت‌هایی با صدا و سیمای استان انجام شده و در ماه‌های آینده، تبلیغات، فیلم‌ها و محصولات فرهنگی هنری جدیدی تولید و در رسانه‌ ملی به نمایش درمی‌آید تا مردم بیشتر از گذشته با اهداف و برنامه‌های تخصصی بهزیستی آشنا شوند.

وی در زمینه تغییر رویکرد مشاوره‌ روان‌شناسی برای افراد و خانواده‌ها گفت: به خاطر اینکه خرده‌فرهنگ‌ها و زمینه‌های اجتماعی در محیط‌های مختلف شهری و روستایی و مناطق گوناگون، هر کدام رویکرد خاص خود را برای حل مشکلات می‌طلبند، ایجاد مراکز مشاوره با الگوی ایرانی اسلامی در دستور کار بهزیستی قرار گرفته که در سال جاری چند واحد از این مراکز به صورت آزمایشی کار خود را آغاز می‌کنند.

شایان ذکر است همایش مدیران ستادی و رؤسای بهزیستی شهرستان‌های خراسان رضوی که از شنبه 11 شهریور در تربت حیدریه آغاز شده بود یک شنبه شب به کار خود پایان داد.

کد خبر 1687583

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha