به گزارش خبرگزاری مهر، "رادوسلاو شیکورسکی" وزیر امور خارجه لهستان در گفتگو با روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه" اظهار داشت: در زمانهای بحران ما باید در درجه اول اعتماد سازی مجدد کنیم. در بحران فعلی در اروپا مسئله تنها پول نیست بلکه مسئله بحران اعتماد اروپا می باشد.
وی افزود: برای اینکه اعتماد شهروندان به اتحادیه اروپا دوباره ایجاد شود باید این اتحادیه سازمانی باشد که بتوان بر آن حکومت کرد. برای این منظور ما به رهبری نیاز داریم و برای اینکه به این مهم دست یابیم ما به یک روند و روشی نیاز داریم که در آن رهبری شانس انتخاب شدن را داشته باشد. ما اعتقاد داریم که رهبری در سازماهای اروپایی می تواند وجود داشته باشد.به همین دلیل این مهم است که به سازمانها در بروکسل اعتماد به نفس و ابزار کافی داده شود تا بتوانند اقداماتی را که باید انجام دهند عملی کنند.
وزیر امور خارجه لهستان در بخش دیگری ازاین گفتگو با تاکید بر اینکه من طبیعتا خواهان دموکراتیک تر شدن اتحادیه اروپا هستم همچنین هماهنگی منطقه یورو را در معرض خطر ارزیابی کرده و اظهار داشت: برای لهستان وارد شدن به منطقه یورو مهم است و ما طبق توافقات موظف به عضویت در این منطقه هستیم و ملت لهستان نیز در یک رفراندوم با این امر موافقت کرده اند.
وی در ادامه با تاکید برعلاقه لهستان و حمایت این کشور از قوانین منطقه یورو در عین حال اظهار داشت که ما اعتقاد داریم که همه چیز باید به گونه ای طراحی شود که اعضای جدید برای ورود به منطقه ارز مشترک تشویق شده و دلگرم شوند. ما نباید فراموش کنیم که در دو سال اخیر دو کشور جدید یعنی اسلواکی و ایسلند به منطقه یورو وارد شده اند و این دو کشور رشد اقتصادی بالایی دارند. این کشورها نباید دلسرد و مایوس شوند.
"شیکورسکی" در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه لهستان به ندرت باید درباره عدم عضویت خود در منطقه یورو مورد انتقاد قرار گیرد همچنین گفت: ما آماده برای پیوستن به این منطقه هستیم اگر مسائل آن حل شود و ما بتوانیم به مردم کشورمان بگوییم که می توانیم بدون هیچ خطر و تهدیدی به این منطقه قدم بگذاریم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه بازسازی مجدد اعتبار سازمانها و موسسات اروپایی امری مهم است در بخش دیگری از این گفتگو درباره یونان نیز اظهار داشت: من از همه اعضای اتحادیه اروپا درخواست می کنم که به کلماتی که در سخنان خود به کار می برند توجه داشته باشند. یونان گرفتار بحران است و ما باید به سازمانهای یونانی برای در پیش گرفتن اصلاحات کمک کنیم. به نظر من با توجه به رشد اقتصادی برخی از کشورهای اروپایی شرق آلمان از جمله ایسلند، اسلواکی و لهستان می توان علامتهای دلگرم کننده ای برای یونان را یافت. حالا که ما توانسته ایم چنین شرایط اقتصادی را ایجاد کنیم پس یونانی ها هم می توانند.
وزیر امور خارجه لهستان در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه همکاریهای بین ناتو و اتحادیه اروپا به دلیل بحث های بین یونان و ترکیه متوقف شده است همچنین گفت: پیرامون اروپا تا به حال منطقه امن و پایداری نبوده است و ما به عنوان بزرگترین قدرت اقتصاد دنیا باید ابزاری در اختیار داشته باشیم که بدون توجه به اینکه آیا دیگران آماده هستند یا نه خود بتوانیم وارد عمل شویم.
نظر شما