خبرگزاری مهر- گروه اجتماعی: حدود 22 سال از دوران دفاع مقدس می گذرد. دورانی که به گفته امام خمینی(ره) رحمت بود و دربهای بهشت به روی رزمندگان فی سبیل الله باز. عده ای در این دفاع جان باخته و در زمره شهدای راه حق قرار گرفتند و گروهی هم در قالب جانباز، آزاده و ایثارگر حسرت روزهای دفاع مقدس را می کشند. هر چند که غبار زمان در طول این سالها فرهنگ ایثار و شهادت را کمرنگ کرده است ولی باید توجه داشت که به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی زنده نگهداشتن یاد و نام شهدا و آرمانها و عمل به وصایای آنان کمتر از شهادت نیست.
در این میان وظیفه مهم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بر دوش بنیاد شهید بوده و سایر سازمانها و نهادهای فرهنگی هم همراه با این نهاد در این امر کوشا بوده اند. البته ناگفته نماند که منتقدان بر این باورند که هر سال نسبت به سال قبل از این فرهنگ دور تر می شویم چرا که نهادهای مسئول به جای انجام کارهای بنیادی بیشتر بر تزئین ظواهر کار تمرکز کرده اند که پرداختن به این امر نیازمند بحث و کار کارشناسی است.
با ورود فناوری اطلاعات و ارتباطات به کشور آرام آرام افرادی که دغدغه دفاع مقدس را داشتند در فضای مجازی، نرم فزار و فناوریهای روز به این عرصه ورود کرده و با خلاقیتهای شخصی، گروهی و سازمانی تولیدات در خور تحسینی را ارائه کردند.
ناگفته نماند که می توان امروز به جرات اعلام کرد که بیش از 5000 وبلاگ و سایت در حوزه دفاع مقدس به زبان فارسی در حال فعالیت است. هر چند در این میان نبود خبرگزاری ایثار قابل تامل است ولی حضور جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب و حتی خود ایثارگران در فضای سایبری و با پرچم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می تواند این نکته را به مسئولان یادآوری کند که واقعا در این حوزه کوتاهی شده است.
در این میان هر چند بنیاد شهید و برخی از سازمانهای مسئول در قالب همایشها و جشنواره ها به نوعی تولیدات برتر در حوزه های سایبری، نرم افزار و چند رسانه ای را مورد تحسین و تجلیل قرار داده اند ولی چون منتقدان به بنیاد شهید جایگاهی در این جشنواره ها نداشتند این خلاء احساس شد که باید برای فعال کردن این حوزه بخش بی طرفی نسبت به سنجش و ارزیابی تولیدات رسانه ای و سایبری دفاع مقدس وارد شود.
حال پس از گذشت 22 سال از دفاع مقدس برای نخستین بار جشنواره بزرگ فعالان سایبری ایثار و شهادت آن هم به صورت خودجوش و مردمی و به دور از وابستگی به نهادها و سازمانهای دولتی و بنیاد شهید کار خود را آغاز کرده است.
داوود براتی دبیر جشنواره فعالان سایبری در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: جشنواره فعالان سایبری ایثار و شهادت بزرگترین جشنواره ایثار و شهادت کشور است و قسمت کوچکی از پروژه بسیار بزرگی است که انشالله در انتهای سال جاری به صورت رسمی به بهره برداری می رسد و به عبارتی اختتامیه این جشنواره آغازی بر آن طرح محسوب می شود.
براتی ادامه داد: این جشنواره از جمله جشنواره های منحصر به فردی است که خوشبختانه تا امروز استقبال بسیار خوبی از آن شده به صورتی که عمق فعالیت در این حوزه فرهنگی کشور را نشان می دهد.
براتی پیرامون سفرهای خارجی درنظر گرفته شده برای نفرات برگزیده تصریح کرد: سفرهای آموزشی درنظر گرفته شده عمد تا کشورهایی است که به صورتی فعال تر در عرصه نرم افزار و فضاهای سایبری فعالیت دارند تا انشاالله بتوانیم به صورت معکوس برای مقابله با حملات تهاجم فرهنگی از آنها استفاده کنیم.
وی گفت: ان شاالله در 29 شهریور ماه مراسم اختتامیه در تالار وحدت از ساعت 17 برگزار می شود.
نظر شما