به گزارش خبرنگار مهر، مجید آقازاده صبح سه شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه آذربایجان غربی با بیان اینکه هم اکنون 56 درصد شهرهای استان تحت پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب هستند، افزود: 17 شهر بزرگ استان نیازمند ایجاد شبکه جمع آوری فاضلاب هستند.
وی با بیان اینکه یک میلیون و 100 هزار نفر از جمعیت شهری آذربایجان غربی تحت پوشش شبکه جمع اوری فاضلاب هستند، اظهار داشت: 38 شهر بزرگ و کوچک در آذربایجان غربی وجود دارد که از این تعداد شبکه جمع آوری فاضلاب در 10 شهر اتان اجرا و راه اندازی شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی اصلاح شبکههای شهری در قالب 27 پروژه، 23 پروژه تامین آب در شهرهای جدید و شهرهای با کمبود آب، 26 پروژه مسکن مهر، دو پروژه مطالعه فاضلاب، 10 پروژه تاسیسات فاضلاب و 12 پروژه آب رسانی اضطراری را از طرحهای در دست اجرای این شرکت عنوان کرد.
آقازاده از احداث و توسعه 5 تصفیه خانه فاضلاب در سطح شهرهای استان در سال جاری خبر داد و با بیان اینکه از 10 تصفیه خانه فاضلاب در دست اجرا و بهره برداری، تا کنون 7 واحد وارد مدار تصفیه شده، افزود: اجرای عملیات عمرانی سه واحد نیز در حال اتمام بوده و تا پایان سال این واحدها نیز وارد مدار تصفیه فاضلاب می شوند.
وی از اجرای طرح توسعه در 2 تصفیهخانه فاضلاب آذربایجان غربی طی امسال خبر داد و با بیان اینکه مدول دو و سه تصفیهخانه خوی و مدول دو تصفیهخانه ارومیه در دست توسعه است، گفت: 6 آزمایشگاه فعال در حوزه فاضلاب در استان فعالیت است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه سال گذشته 18 هزار و 482 فقره انشعاب فاضلاب در استان واگذار شد، عنوان کرد: با واگذاری این انشعابها 309 هزار انشعاب فاضلاب در استان وجود دارد که یک میلیون و 100 هزار نفر از جمعیت شهری استان را تحت پوشش قرار می دهد.
آقازاده از سرمایه گذاری 550 میلیارد ریالی برای اجرای طرحهای آب و فاضلاب استان و واگذاری اجرای سه طرح آب و فاضلاب در آذربایجان غربی به سرمایه گذاران داخلی و خارجی خبر داد و گفت: میزان سرمایه گذاری اولیه این طرحها 180 میلیارد ریال برای سه مدول تصفیه خانه برآورده شده است.
وی با بیان اینکه تصفیه خانه آب مهاباد با ظرفیت 733 لیتر بر ثانیه یکی از این طرحها بوده که اجرای آن را سرمایه گذار خارجی از کشور عراق، بر عهده گرفته، اظهار داشت: ایجاد تاسیسات فاضلاب شهری در شاهین دژ و قره ضیاء الدین دو طرح دیگر واگذار شده به سرمایه گذاران داخلی است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی اضافه کرد: طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر شاهین دژ به ظرفیت 990 متر مکعب در روز شامل دو کیلومتر خط انتقال و 120 کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب بوده که سرمایه گذاری اولیه آن به 220 میلیارد ریال می رسد.
آقازاده سرمایه گذاری اولیه طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر قره ضیاء الدین را نیز 150 میلیارد ریال و ظرفیت تصفیه خانه را 790 متر مکعب در روز عنوان کرد و گفت: این طرح نیز شامل 56 کیلومتر شبکه جمع آوری و بیش از چهار و نیم کیلومتر خط انتقال فاضلاب است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران می توانند در احداث خطوط انتقال آب، شبکه های جمع آوری فاضلاب و ایجاد تصفیه خانه ها مشارکت کنند، گفت: هم اکنون 15 طرح در بخش آب و فاضلاب شهرستانهای ماکو، پلدشت، خوی، سلماس، ارومیه، بوکان، نقده، مهاباد، شاهین دژ، تکاب و اشنویه جهت واگذاری آماده است.
نظر شما