به گزارش خبرگزاری مهر با شروع مجمع ملی حزب دموکرات، رای دهندگان آمریکایی منتظر هستند حرف های رئیس جمهور کنونی آمریکا را در مورد چهار سال ریاست جمهوری خود و برنامه های وی برای چهار سال بعد بشنوند. انتخابات 2012 با انتخابات 2008 بسیار تفاوت دارد، تفاوتی که برای باراک اوباما تفاوتی منفی است. تحلیلگران سیاسی معتقد هستند هیجان و شور و شوق انتخاباتی که آقای تغییر و امید از آن در سال 2008 بهره بسیاری برد، در انتخابات 2012 با وی همراه نیست. کارنامه چهار ساله اوباما کارنامه ای امیدوارکننده نیست، شاید صفت "ناامیدکننده" واژه ای رسا تر در توصیف عملکرد سخنران قهار دموکراتها باشد. مسئله ای که رسانه ها و تحلیلگران سیاسی آمریکا در زمان برگزاری مجمع ملی دموکراتها به آن توجه ویژه ای دارند، قول هایی است که اوباما در تبلیغات انتخاباتی 2008 خود به مردم داده است، قول های که مردم آمریکا روی آنها حساب باز کردند و به امید آن قول ها به آقای تغییر رای دادند ولی "به آن قول ها عمل نشد."
مجله آمریکایی ریزن به بررسی نمونه های مهمی از عهدهای عمل نشده اوباما پرداخته است.
ایجاد پنج میلیون شغل سبز: اوباما در سخنرانی پذیرش نامزدی ریاست جمهوری آمریکا در سال 2008 قول داد در صورت پیروزی با یک بودجه 150 میلیارد دلاری برای سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر پنج میلیون شغل جدید برای بازار اشتغال آمریکا ایجاد کند.
اوباما به دنبال وضعیت اشتغال خود است
مجله ریزن با استناد به روزنامه نیویورک تایمز و پیش بینی خود مجله، تمام تلاش ها را برای به ثمر رساندن این طرح را بی نتیجه می داند و برنامه اوباما را تکمیل کننده شکست جیمی کارتر در زمینه انرژی های سبز می داند.
روزنامه دیلی نیوز چاپ نیویورک در این مورد می نویسد در حالی که اوباما با وعده اشتغال به کاخ سفید پا گذاشت اما نتوانست وعده های خود را عملی کند و اکنون مردم آمریکا خود به دنبال نجات شغل خود هستند و در حال حاضر باراک اوباما تنها قادر به نجات یک شغل، "شغل ریاست جمهوری خودش."
متعادل کردن بودجه: در حالی که در سال 2008 اوباما هزینه ی بالای دولت جرج بوش، کسری بودجه و بدهی ایجاد شده را به شدت به باد انتقاد گرفت و قول داد با بررسی دقیق بودجه دولت فدرال هزینه دولت فدرال را کاهش دهد، اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه وضع بدتر شد و دولت اوباما پرخرج ترین دولت تاریخ آمریکا شد. کسری بودجه و بدهی های دولت فدرال نیز سیر صعودی بی سابقه ای به خود گرفت.
پل رایان، معاون میت رامنی رقیب اوباما در انتخابات ریاست جمهوری، بدهی 16 تریلیون دلاری اوباما را بزرگترین عهد شکسته اوباما نامید و اظهار داشت رای دهندگان باید در آبان ماه راه جدیدی برای کشور خود برگزینند.
مالیات طبقه متوسط افزایش نخواهد یافت: اوباما در سال 2008 قول داد مالیات های 95 درصد طبقه متوسط را کاهش دهد. اما این وعده هم عملی نشد و با طرح خدمات درمانی اوباما طبقه متوسط آمریکا مجبور به پرداخت مالیات بیشتر شدند.
مجله مادرجونز هم به بررسی وعده هایی که اوباما در سال 2008 در رابطه با آزادی های مدنی داد و پس از پیروزی در انتخابات کاری در مورد آنها انجام نداد پرداخته است.
مادرجونر می نویسد اوباما در سال 2008 با انتقاد از بازداشتهای غیر قانونی و زندانهای مخفی، قول داد به حقوق انسانی افراد پایبند باشد و این گونه اعمال را ریشه کن کند، اما پس از پیروزی، اوباما به هیچ یک از وعده های خود در این مورد عمل نکرد و روال سابق را دنبال کرد.
همچنین اوباما در سال 2008 قول داد نظارت بدون کنترل شهروندان آمریکایی را پایان دهد و به حریم خصوصی افراد بر طبق قانون اساسی آمریکا احترام بگذارد. او قول داد شنود مکالمات تلفنی شهروندان آمریکا پایان یابد. شهروندان معترض به "جنگ های احمقانه"، آن گونه که اوباما از آنها یاد می کرد، توسط سرویسهای امنیتی تحت کنترل نباشند و مصوبه ای به نام "میهن دوستی" که این اعمال را قانونی می کرد ولی بر خلاف قانون اساسی آمریکا بود را مورد بازنگری قرار دهد. اما اکنون در سال 2012 نه تنها هیچ کدام از وعده های اوباما در این مورد عملی نشده است، بلکه دموکراتها در این مورد سکوت کرده اند در برنامه های انتخاباتی خود اشاره ای به این موضوع نمی کنند.
زندان گوانتانامو مسئله ی دیگری است که اوباما در سال 2008 به مردم آمریکا قولی در این مورد داد و پس از پیروزی در انتخابات آن را به باد فراموشی سپرد.
در سال 2008 اوباما قول داد آمریکایی ها با هر نژاد و مذهبی از جمله مسلمانان، به خاطر ترس های امنیتی، بدون دلیل هدف بازجویی و بازپرسی قرار نگیرند. اما دولت اوباما در این مورد همان سیاستهای دولت جرج بوش را پی گرفت و رنگین پوستان و اقلیتهای دینی به خصوص مسلمانان در آمریکا بدون دلیل یا مدرکی یا تحت کنترل و جاسوسی بودند یا در موارد بسیار اشخاص به خاطر رنگ پوست یا اعتقادات مذهبی بدون دلیل مورد بازجویی قرار می گرفتند.
اوباما در سال 2008 و پس از رسوایی های دولت جرج بوش در زندان ابوغریب بغداد قاطعانه اعلام کرد: "ما شکنجه را رد می کنیم." گرچه اوباما دستور منع شکنجه را ابلاغ کرد اما دولت اوباما در مواردی و تحت عناوین دیگر بازداشت شدگان مورد آزار و اذیت قرار داده است.
دموکراتها در 2012 از مواضع سال 2008 خود عقب نشینی می کنند
مادرجونز در پایین می افزاید با مقایسه سکوی انتخاباتی دموکراتها در سال 2008 و 2012 می توان به وضوح عقب نشینی دموکراتها را از مواضعی که در سال 2008 با وعده و تبلیغ آنها به پیروزی رسیدند، مشاهده کرد.
حال باید منتظر بود و دید اوباما در روز پنجشنبه چه توجیهی برای عملکرد ضعیف چهار ساله خود خواهد داشت. اقتصاد و اشتغال آمریکا در وضعیت بدی به سر می برد و این موضوع زنگ خطری جدید برای آقای تغییر و امید خواهد بود. تغییرات اوباما آمریکا را در جهتی منفی به پیش برد و اکنون جامعه آمریکا تا حد زیادی از اوباما ناامید شده اند. شاید اوباما روز پنجشنبه دست به فرافکنی و بهانه تراشی بزند. اما آیا بهانه های اوباما جامعه آمریکا را با او همراه خواهد کرد؟ مطمئنا اوباما کار سختی در پیش رو خواهد داشت.
نظر شما