دبير سازمان نظام مهندسي كشاورزي درگفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب افزود: افزايش جمعيت كشور و بالارفتن مصرف داخلي از يكسو و كاهش واردات ميوه غير ازواردات موز موجب شده كه بازار ميوه كشور در مقاطعي از سال با كمبود و افزايش قيمت مواجه شود .
عبدالغفار شجاع گفت: اين درحالي است كه از سوي ديگر افزايش صادرات برخي ميوه ها درسالهاي اخير كمبود بازار ميوه را شدت بخشيده است .
وي سرما زدگي هاي اخيررا در بيشتر مناطق كشور موجب متضرر شدن باغات و زمينهاي كشاورزي دانست و تصريح كرد: طي سالهاي اخير نامناسب بودن شرايط جوي بسياري ازمحصولات كشاورزي و بويژه ميوه را نابود كرده و اين درحالي است كه براساس گزارشات رسيده از ساير شهرستانها در سالجاري نيز سرمازدگي بهاره باعث از بين رفتن 20 تا 100 درصدي بسياري از محصولات باغات شده است .
شجاع عدم داشتن مراكز نگهداري ، انبارها و سردخانه هاي مناسب را براي نگهداري محصولات كشاورزي مانند ميوه هاي درختي يكي ديگر از مشكلات عنوان و افزود: دولت مي تواند با حمايت و ارائه خدمات مناسب در اين زمينه موجب ارتقاء بخش خصوصي براي تجهيز و ايجاد انبارها و سردخانه هاي مناسب شود .
وي گفت: بررسي ها نشان مي دهد كه درزمينه توليدات بخش كشاورزي به دليل مشكلات بيكاري و وجود واسطه ها كه بخش اعظم سود فروش محصولات كشاورزي نصيب آنان مي شود ، محصولات كشاورزي با افزايش قيمت بيشتري از توليد كننده به مصرف كننده مي رسد كه اين معضل محصولات باغي و درختي را نيز شامل مي شود .
شجاع خواستاررسيدگي مسوولان براي رفع مشكلات موجود بازارميوه و متعادل كردن قيمت آن شد و گفت: دولت مي تواند با حمايت از تعاوني ها و تشكلهاي باغباني و ارائه تسهيلات براي ايجاد مراكز نگهداري و سردخانه ها و تاسيس صنايع تبديلي در كنار باغات موجب كاهش ضايعات ميوه و در نتيجه رفع مشكلات موجود شود .
نظر شما