۱۷ شهریور ۱۳۹۱، ۱۲:۳۹

حجت الاسلام طهماسبی:

همراهی بانکها برای تحقق شعار سال در حد صفر است

همراهی بانکها برای تحقق شعار سال در حد صفر است

زنجان-خبرگزاری مهر: امام جمعه شهرستان خدابنده با بیان اینکه همراهی بانکها برای تحقق شعار سال در حد صفر است گفت: این مساله مریضی سیستم و ناهماهنگی بین نهادها را می رساند و این امر یکی از آسیبهای جدی است که باید حل شود.

به گزارش خبرنگار مهر،  حجت الاسلام علی طهماسبی  در اولین جلسه اتاق فکر اداره کل تبلیغات اسلامی زنجان که با موضوع تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی برگزار شد، افزود: در دانشگاهها بین علم و فن آوری همخوانی وجود ندارد و باید به دستورات صادر شده در مقام عمل توجه کرد .
 
وی با انتقاد از عملکرد بانکها افزود : بانکها در زمینه اعطای تسهیلات به مردم همکاری لازم را به عمل نمی آورند و این مساله مشکلات زیادی را ایجاد کرده است .
 
حجت الاسلام طهماسبی یادآور شد : نباید با واردات زیاد، کشاورزی را فلج کرد و باید با بهره گیری از اندیشه و تفکر دینی سطح اقتصاد را بهبود بخشید .
 
وی عدم نظارت را از دیگر مشکلات پیش رو دانست و گفت: متاسفانه برخی از تولید کنندگان هم قیمت کالاها را افزایش می دهند و هم اینکه کیفیت آن را پایین می آورند و این خطر بزرگی در تحقق شعار سال است .
 
امام جمعه شهرستان خدابنده با اشاره به اینکه نظارت باید ضابطه مند باشد یادآور شد: مسئولان باید در تحقق عملی شعار سال جدیت به خرج دهند.
 
حجت الاسلام علی طهماسبی گفت: بحث اقتصادی در اسلام از جایگاه والایی برخوردار است و توجه به این مساله باید در دستور کار مسئولین قرار گیرد.

امام جمعه شهرستان خدابنده  با اشاره به اینکه در طول تاریخ عده ای با حرکتهای خائنانه تلاش کرده اند تا اسلام را فقیر معرفی کنند که به مسایل اقتصادی توجهی ندارد ابراز داشت : دین برای تعدیل غریزه آمده نه برای سرکوب آن و عده ای تلاش کرده اند تا دین را بد معرفی کنند .

حجت الاسلم طهماسبی ادامه داد: هر سال از سوی مقام معظم رهبری شعاری با عنوان شعار سال اعلام می شود و امسال نیز شعار تولید ملی ، حمایت از کار و سرمایه ایرانی اعلام گردید و باید برای تحقق آن همه مسئولین همت کنند و شعار سال تمام شدنی نیست و باید در تمام سالها این شعار سرلوحه مسئولین و مردم باشد .

در ادامه این جلسه  استاد مدیریت اطلاعات نیز گفت: قوانین کشور ما بیشتر از کارگر حمایت می کند تا کار و به همین خاطر افرادی که سرمایه برای اشتغال دارند بخاطر اینگونه قوانین به این سمت نمی روند.
 
مهدی افضلی ادامه داد: در یک برهه ای ما قوانین را در حمایت از کارگر تصویب کردیم و در حال حاضر هم بعد از یک وقفه در سرمایه گذاری اعلام می شود که از سرمایه گذار حمایت می شود و این مساله باعث تنش در این دو مقوله شده است و همین مسایل باعث شده که سرمایه گذاری در کشورمان اغلب در مسکن و زمین که کمتر با کارگر درگیر هستند صورت گیرد .
 
وی در ادامه به مشکل ساز بودن قوانین کار برای کارگران اشاره کرد و گفت : به علت قوانین کار، کارفرمایان کارگران را تعدیل می کنند و در سایر کشور ها تلاش می شود کارگران زیادی جذب شوند.
 
در این جلسه ملیحه نقدی  از نخبگان استان نیز خواستار توسعه برنامه های فرهنگی در تحقق شعار سال شد و اظهار داشت : توسعه فرهنگ قرض الحسنه و استفاده از سرمایه هایی که بلااستفاده مانده می تواند کمک شایانی به افراد جامعه کند .
 
وی با بیان اینکه باید از جامعه بانوان در توسعه تعاونی ها و فرهنگ قرض الحسنه بهره برد افزود : باید با فرهنگسازی از تولیدات ملی حمایتهای لازم به عمل آید و در این راستا تسهیل سازی امور بانکی الزامی است .
 
وی با اشاره به اینکه مردم به دنبال اجناس با کیفیت هستند ادامه داد : متاسفانه در کشور اجناس با کیفیت بالا تولید نمی شود و این امر باعث روی آوردن مردم به اجناس خارجی می شود .
 
دکتر نقدی ابراز داشت : باید با حمایت از تولیدات داخلی کیفیت کالاها را بالا برد .
 
وی ادامه داد : مسئولان باید به جای حرف به گفته های خود عمل کنند تا مردم نیز آنها را الگوی را خود در برنامه ها قرار دهند.
 
در ادامه این جلسه احمد نقی لو استاد اقتصاد نیز اظهار داشت: تولید توسط تولیدکننده انجام می شود و تولید کننده پول از بانک و نیروی کار از مردم می گیرد و به تولید می پردازد و در ادامه پول را صاحبانش بر می گرداند .
 
وی ادامه داد: روش دیگری به جز کار و سرمایه در کشور وجود ندارد و وقتی از بانکها حمایت می کنیم نرخ سودها را بالا می بریم .
 
وی با بیان اینکه اصلی ترین وظیفه دولت حمایت از مردم و تثبیت اقتصادی است یادآور شد: باید با برنامه ریزی کاری کرد که از لحاظ اقتصادی به پیشرفت رسید تا بهانه به دست دشمن نداد .
 
نقی لو ابراز داشت: نامگذاری شعار سال در سال جدید می تواند متفاوت تر از سایر سالها باشد، چرا که ما تحریم ها را در پیش رو داریم و باید از خواب بیدار شد و بهانه به دست دشمن نداد .
 
وی تصریح کرد: در نظام بازار آزاد صنایعی که نفعی ندارند حذف می شوند ولی در اقتصاد دولتی چیزی حذف نمی شود و متاسفانه در نظام اقتصاد دولتی برخی از کالاها روزآمد نمی شوند که از جمله آنها می توان به مدیریت دولتی ایران خودرو اشاره کرد .
 
در ادامه استاد روانشناسی نیز گفت : باید در سطح جامعه و به خصوص در مسایل اقتصادی مشکلات را شناسایی و آنها را حل کرد و این امر با برنامه ریزی دقیق و مدیریت و نظارت دقیق محقق می شود .
 
غلامحسین انتصارفومنی یادآور شد: هر چقدر مسئولین استانی را به نظارت ترغیب کنیم موفقیم و متاسفانه نظارتها در جامعه ما دقیق نیست و باید وجدان کاری و احساس مسئولیت در جامعه را بالا رود .
 
وی تصریح کرد : افراد باید به اندازه کاری که انجام می دهند حقوق و پاداش بگیرند و افکار عمومی باید تغییر پیدا کند و تا این امر محقق نشود نمی توان شاهد تحول بود .
 
دکتر حسین احمدی جامعه شناس نیز در این جلسه افزود : سیستم  رانت خواری به کشور ما صدمه می زند و بزرگترین مصرف کننده  در سیستم ما نهادهای دولتی هستند .
 
وی ادامه داد : یکی از عواملی که به اقتصاد کشور ما صدمه می زند درآمدی است که از نفت عاید کشور می شود و توزیع نفت یا به شکل قیم مابانه است و یا به شکلی است که به همه می رسد و اگر سود نفت به همه می رسد سطح رفاه جامعه باید گسترش پیدا کند .
 
در خاتمه این جلسه سیده مریم حسینی از اساتید دانشگاه زنجان گفت: مهمترین ضربه ای که به ما زده می شود از راه فرهنگی است و اگر ما مسلمان واقعی باشیم، بسیاری از مشکلات حل می شود و تنبلی یکی از مشکلاتی است که جامعه ما را تهدید می کند و این امر جامعه ما را عقب نگه می دارد و باید از لحاظ فرهنگی بچه ها را خوب تربیت کرد و باید فرهنگ سازی را ابتدا از خودمان شروع کنیم تا مردم ما را الگو خود قرار دهند .
 
وی خاطر نشان کرد : رفاه زدگی آفت جامعه است و مسئولان باید از این امر پرهیز کنند.
کد خبر 1690869

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha