۱۸ شهریور ۱۳۹۱، ۹:۴۷

زنگ هشدار زیست محیطی/

تهدید گوزن های زرد ایرانی از سوی شکارچیان غیرمجاز

تهدید گوزن های زرد ایرانی از سوی شکارچیان غیرمجاز

ارومیه - خبرگزاری مهر: در پی ادامه بحران زیست محیطی و خشک شدن دریاچه ارومیه زنگ هشدار جدی مخاطرات زیست محیطی ناشی از آن با خروج گوزنهای زرد از جزیره اشک به صدا در آمد.

به گزارش خبرنگار مهر، اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی اعلام کرد: در پی ادامه بحران زیست محیطی حادث شده در اثر خشکسالی در دریاچه ارومیه و پدیدار شدن زمینهای خشکی و همچنین اتصال جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه به سواحل دریاچه در غرب و جنوب دریاچه، تعداد زیادی از گوزنهای زرد ایرانی جزیره اشک به سواحل مزبور راه یافته است.

خروج این گونه در خطر انقراض از جزیره تهدید دیگری از سوی شکارچیکان غیرمجاز در منطقه را برای گوزن های زرد ایرانی در پی دارد.

در این راستا، مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی ضمن تقدیر از همکاری مردم در جهت زنده گیری، مداوا، آبرسانی و پخش علوفه بصورت دستی و پذیرای گوزن ها در مزارع کشاورزی از این موجود با ارزش خواستار ادامه این همکاری شده است.

حسن عباس نژاد در این راستا گفت: تشدید بحران زیست محیطی در اثر خشکسالی موجب شد گوزنهای زرد ایرانی به لحاظ عدم تحمل شرایط زیست محیطی جزایر و دریاچه ارومیه را ترک کرده و در منطقه پخش شوند.

وی ادامه داد: در این راستا با تلاش محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست استان و مردم اطراف دریاچه ارومیه، دوستداران محیط زیست گوزن های خارج شده از جزایر زنده گیری و مورد مداوا قرار گرفتند.

عباس نژاد ادامه داد: گوزن زرد ایرانی در حال انقراض بوده و جزو گونه های حمایت شده است لذا به سود جویان و شکارچیان متخلف هشدار داده می شود در صورت اینکه قصد استفاده از شرایط فعلی را کرده و اقدام به شکار این حیوان کنند طبق هماهنگی به عمل آمده با دادگستری و نیروی انتظامی به شدت با متخلفین بر خورد می شود.

وی یاد آور شد: همچنین نیروهای یگان حفاظت محیط زیست استان 24 ساعته در منطقه حضور یافته و اقدامات لازم را جهت حفظ و نگهداری از این موجود حمایت شده را به عمل می آورند.

دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین دریاچه داخلی بعد از دریاچه شور بحر المیت به عنوان دومین دریاچه شور جهان به شمار می رود که دارای 102 جزیره کوچک و بزرگ است.

این دریاچه که مساحت آن به بیش از 570 هزار هکتار می رسد در سال های اخیر با بحران کم آبی مواجه شده بطوریکه ارتفاع آب آن بیش از 6 متر کاهش یافته است.

ازسال آبی 75 – 74 تا کنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب دریاچه بالاتر از شش متر کاهش داشته است که نیاز به یک عزم ملی و منطقه‌ای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.

بنا بر تحقیقات انجام شده از 12 سال پیش تا کنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان می‌دهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.

پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگی های خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دایمی با دارا بودن 102 جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت های زیادی را در دل خود جای داده است.

مساحت این دریاچه بیش از 570هزار هکتار است. با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر خواهد افتاد.

کد خبر 1691251

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha