۱۸ شهریور ۱۳۹۱، ۱۱:۵۳

فیلسوف آمریکایی درگفتگو بامهر:

سبک زندگی متأثر از جهان‌بینی است/ دیدگاه اشاعره و معتزله به جهان پس از مرگ

سبک زندگی متأثر از جهان‌بینی است/ دیدگاه اشاعره و معتزله به جهان پس از مرگ

یک استاد فلسفه و علوم سیاسی در دانشگاه دوک آمریکا معتقد است: درک حقیقت خداوند در نوع تعریف انسان از جهان هستی تأثیر می گذارد. همین نگاه باعث می شود تا او سبکی متفاوت از زندگی با آنچه که یک ملحد دارد را داشته باشد.

پروفسور "مایکل آلن گلسپی" استاد فلسفه و علوم سیاسی در دانشگاه دوک آمریکا در خصوص نسبت تعریف مرگ و سبک زندگی ناشی از آن به خبرنگار مهر گفت: دیدگاه موحدان و یکتاپرستان این است که دیدگاه مدرن در خصوص دنیا نوعی شرک به خدا و عدم اعتقاد به خداست.

مؤلف "نیهلیسم بعد از نیچه" تأکید کرد: به اعتقاد خداباوران بهشت خلق شده است و جهان پس از مرگ وجود دارد.

وی در ادامه یادآور شد: در اسلام نیز تفاوت دیدگاههای میان اشاعره و معتزله در خصوص جهان پس از مرگ وجود دارد. اگر انسان بتواند حقیقت مسلم از جانب خدا را درک کند بر این اساس فلسفه می تواند وحی و شریعت را مورد تأکید قرار دهد.

مؤلف "بنیان تاریخ" تصریح کرد: اگر انسان نتواند خلقت را درک کند این نشان از نامحدود بودن قدرت لایزال الهی دارد. اگر چنین دیدگاهی را بپذیریم پرسشهای فلسفی با حقیقت دینی مغایرتی نخواهد داشت.

وی در مورد این موضوع که اعتقاد یا عدم اعتقاد به خدا چه تأثیری بر سبک زندگی فرد می گذارد نیز تصریح کرد: درک حقیقت خداوند در نوع تعریف انسان از جهان هستی تأثیر می گذارد. همین نگاه باعث می شود تا او سبکی متفاوت از زندگی با آنچه که یک ملحد دارد را داشته باشد.

مایکل آلن گلسپی استاد فلسفه و علوم سیاسی در دانشگاه دوک آمریکا است. حوزه‌های تخصصی او فلسفه سیاسی، فلسفه قاره‌ای مدرن و تاریخ فلسفه سیاسی است. وی همچنین در حوزه‌های نظریه‌های سیاسی، ایده‌آلیسم آلمانی و اگزیستانسیالیسم صاحبنظر است. گلسپی صاحب آثار و کتابهای بسیاری در حوزه فلسفه و اندیشه سیاسی است.هگل، هایدگر، بنیان تاریخ و "نیهیلیسم قبل از نیچه" از جمله کتابهای او هستند.

کد خبر 1691421

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha